Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за Геймърски Laptop до 2000 лева

Featured Replies

Привет на всички от форума,

След една седмица горе-доло трябва да си избера Лаптоп до 2000 лева, искам нещо на което ще мога да играя някои съвременни яки игри като (CoD4, Crysis, Assassin's Creed & etc. ) Точно в преносимите компютри ме няма много спрял съм се само на 2 модела искам да видя вие какво ще препоръчате....

Единия модел е ASUS G1S-AS153C + чанта и мишка

2-рия който съм избрал е ASUS G2S-7T207C + чанта и мишка

По клипове и така нататака харесах само тях, играх Crysis и CoD4 на Asus G1s но модела с 2 гб рам и 7700 видео май, хареса ми горе доло :P

Е какво препоръчвате вие кажете избора ми добър ли е ....

Очаквам вашите съвети :-)

Туко - що разгледах и Геймърските модели на AlienWare но никаде в бг не ги продават май.....

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

Изчакай малко въпрос на дни е на пазара да навлезат (вече ги има чат пат) новите машинки с платформата Puma на AMD. Също и новата платформа на INTEL.

• Автор

Ами аз не бързам много въпроса е максимум до един месец......

Ето го модела ще чакам да дойде в БГ и го зимам.... Asus G1Sn Това е базиран на Intel Centrino а и с тази NVIDIA® GeForce® 9500M GS, External 512MB VRAM предполагам че ще е супер :-)

Макар, че не е маркиран като Game ASUS X55SV-AP130C, е на добра цена и не виждам нищо лошо в описанието. Май е със същото видео затова ти го давам за пример. Има го в МОСТ, но не това е целта. Като излязат новите платформи може да ти стигнат паричките за някой от тях или тези ще са поевтинели.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор

Да но на този модел никаде не виждам да пише че видеото е външно.... :-|

Целта ми е да си набарам някой добър лаптоп за игри..... ако трябва ще изчакам търся конкретни модели.... и мисля че Asus G1Sn отговаря на изискванията ми..... Той тоз G1Sn не ли е от новите платформи (не разбирам много)

Да но на този модел никаде не виждам да пише че видеото е външно.... :-|

Целта ми е да си набарам някой добър лаптоп за игри..... ако трябва ще изчакам търся конкретни модели.... и мисля че Asus G1Sn отговаря на изискванията ми..... Той тоз G1Sn не ли е от новите платформи (не разбирам много)

Определено е външно видеото. Не знам дали си струва да чакаш, но едно е ясно 9500 е като 8600! Просто NVidia направи маркетингов трик и сега всички видеокарти от девета серия са премаркирани карти от осма серия. Според мен единственото предимство на G1Sn е в процесора и то не е много малко. А за този модел точно, да знаеш че е от старите платформи или по-точно последното поколение на Центрино платформата, вече излезе Центрино 2! Като цяло лаптопите нямат разлика, но според мен е по-добре да си вземеш лаптопа с по-малък екран, със сигурност не можеш да се възползваш от по-големия екран с такава машина. Моя лаптоп е почти същия - Core 2 Duo T5450 1,66GHz, 3GB Рам, и Nvidia 8400GS - играя Call of Duty 4, с най-слабите настройки при нормалната разделителна способност на екрана и слабо насича, така че това 8600 би трябвало да оказва голямо влияние и да се играе нормално (грубо 8600 би трябвало да е двойно по-бърза, защото има двойно повече процесори/обработващи модули). По голяма разделителна способност ще я затормози. Това е! Късмет.

Бях намерил сравнение между двете карти: ATI Mobility Radeon HD 3650 и NVIDIA GeForce 8600M GT.

Като предимството беше в рамките на 10 % за HD 3650. В крайна сметка изборът е твой, но щом ще е геймърски, трябва да си тотърсиш подобни тестове.

Ето ти една класация на видео картите(мобилните):

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-...650.8839.0.html

Radeon HD 3650 е по-нагоре, като Mobility Radeon HD 2600 XT се води дори в по-горния клас (според тях)...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Значи ако става въпрос точно за CoD4 съм я играл на следния компютър (деск): Pentium 4 2.4 1gb ram и видео 7600 GS Silent AGP 8x производство на Asus играта върви на 35-40 фпс и не се забелязват засечки само при някой "ефекти" много яки стрелби и тн фпс-то падаше до 25 иначе вървеше доволно точно за тази игра мисля че ще върви 100/100 по-добре на 8600M GT

Значи ако става въпрос точно за CoD4 съм я играл на следния компютър (деск): Pentium 4 2.4 1gb ram и видео 7600 GS Silent AGP 8x производство на Asus играта върви на 35-40 фпс и не се забелязват засечки само при някой "ефекти" много яки стрелби и тн фпс-то падаше до 25 иначе вървеше доволно точно за тази игра мисля че ще върви 100/100 по-добре на 8600M GT

Така като гледам този лаптоп, който даде колегата по-горе е много добър ASUS X55SV-AP130C. Видеото е добро, процесора също (с Penryn, микроархитектура), така че за геймърски лаптоп такъв бих си взел.

А не бива да бъркаш десктопите с лаптопите, поради обясними причини. И между другото това че една видеокарта е от по-ново поколение и е от същият клас не означава, че е по-добра. Мисля че четох някъде, че 7600 е по добрата видеокарта, а да не говорим че мобилната версия винаги е с по-ниски честоти (по принцип де, извинявам се за отклонението).

• Автор

ASUS G1S-AK118C Този звяр ще си взема след всички консултации и изводи които си искарах.... сега ще ви кажа каде е уловката в цялата работа: 15.4" WXGA Color Shine за X55SV и 15.4" WSXGA+ Color shine за G1s ето и защо цената е надута g1 е с доста по-висока резолюция на екрана и от там идва почти цялата разлика, има един слот за RAM който е свободен и на него ще сложа една платка от 1 гб и в случай че VRAM-а на карата не достига има 1GB Turbo Chache което ще рече зема от рам-а и ползва като VRAM.... а при 9500 няма такова нещо, за процесорите - единия е 8100 другия е 7500 демек разликата е там че единия е по-горна серия другия е по-горен клас но в по-ниска серия..... и другата разлика е че на g1 батерията е със 8 клетки при X55SV е със 6. Тествано от мене е че на G1 батерията държи приблизително 2 часа Gaming при изключен WiFi и 3.5 часа на филми..... на Идъл не съм го пробвал... това е според мен G1 е по-добрия вариант заради видеото и монитора а при моя случай това се иска ;) Благодаря на всички които ми помогнаха......

А не бива да бъркаш десктопите с лаптопите, поради обясними причини. И между другото това че една видеокарта е от по-ново поколение и е от същият клас не означава, че е по-добра. Мисля че четох някъде, че 7600 е по добрата видеокарта, а да не говорим че мобилната версия винаги е с по-ниски честоти (по принцип де, извинявам се за отклонението).

Говоря за 7600 GS Silent - HDTV видео... не е предназначено за игри biggrin.gif

Тоя лаптоп въобще не е звяр и цената му е твърде надута, може би поради наличието на Blue Ray у-во и Windows Vista. Тия неща слагат минимум $300 от горе. Съветвам те да поразгледаш още оферти и тогава да решиш окончателно. Примерно Gigabyte (www.vali.bg са им вносител за България) предлагат доста добри модели при това на много добра цена, BENQ Joybook също не са за подценяване...

Успех !!!

За Gameing най-добре поне според мен е настолен комп.А за тези пари би могъл да си вземеш неименуемо мощен комп.Това е от мен(отклонение от темата от моя страна)

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Внимавай и с гаранцията. Едно дъно за лаптоп струва скъпо - около 300 ЕУРО, така че ако ще си взимаш лаптоп, в който всичко е много компактно - търси и добра гаранция.

Преди ден, два гледах и една поставка за такива машинки на БЕЛКИН или БЕКЛИН беше, която отвежда топлината на машината и по този начин се охлажда по-добре... имаше я в ТЕХНОПОЛИС за 50-60 лева.. и ако си взимаш лаптоп за лично ползване е разумно да имаш подобна поставка.. ще ти удължи живота на машинката..

Поздрави,

А3

• Автор

Не ми трябва гейминг деск имам си... c2q 6600, 4gb ram ddr2, video: Galaxy 8800GT 512 DDR3. Искам нещо което да мога да си го нося навсякаде с мен........ мисля че е нелепо да дам 2000 лева за Nahlem..... като цяло по-добре е g1 защото е с по-добър дисплей и поддържа по-голяма резолюция.... видеото също му е по-добре се пак има Turbo Chache.... само дето не ми трябва това Blu-ray и шибаната виста :wors:

Се пак пътувам много /каде на село каде някаде другаде немога да макна тоя громник с мене/

ASUS G1S-AK118C Този звяр ще си взема след всички консултации и изводи които си искарах.... сега ще ви кажа каде е уловката в цялата работа: 15.4" WXGA Color Shine за X55SV и 15.4" WSXGA+ Color shine за G1s ето и защо цената е надута g1 е с доста по-висока резолюция на екрана и от там идва почти цялата разлика, има един слот за RAM който е свободен и на него ще сложа една платка от 1 гб и в случай че VRAM-а на карата не достига има 1GB Turbo Chache което ще рече зема от рам-а и ползва като VRAM.... а при 9500 няма такова нещо, за процесорите - единия е 8100 другия е 7500 демек разликата е там че единия е по-горна серия другия е по-горен клас но в по-ниска серия..... и другата разлика е че на g1 батерията е със 8 клетки при X55SV е със 6. Тествано от мене е че на G1 батерията държи приблизително 2 часа Gaming при изключен WiFi и 3.5 часа на филми..... на Идъл не съм го пробвал... това е според мен G1 е по-добрия вариант заради видеото и монитора а при моя случай това се иска ;) Благодаря на всички които ми помогнаха......

Така, лаптопа е добър, но ако наистина искаш да играеш игри, разделителната способност не трябва да те блазни, защото повече пиксели - повече мощност за обработка, а на TFT ако не ползваш нативната разделителна способност, малко или много картината се замазва. А турбокеша не е много важен, защото пак за лаптопите, колкото е по-голяма разделителната способност на текстурите, толкова повече видеопамет ти трябва, но и повече изчислителна мощ, т.е. надали ще си настройваш игрите на най-високо ниво на текстурите, и надали ще ти дърпа много от системната памет (и други фактори има за това де)! Слотове за рам няма свободни на съвременните лаптопи, защото слотовете са 2 и понеже се ползва памет в двуканален режим и двата са ти заети. Т.е. в случая има две платки по 1 ГБ, които могат да се подменят с 2 х 2ГБ или да се подмени само едната с 2 ГБ и да станат общо 3, както е на моя лаптоп. 2 х 2ГБ не е много добър вариант, че ще ти трябва 64 битова операционна система, а не е много сигурно, че всичко ще ти върви както трябва на такава.

Аз съм сългасен с мнението на PVN. Моделът, който си си харесал на ASUS е поне с 200 лева отгоре, в сравнение с това, което може да си вземеш от Gigabyte например.

Виж следната характеристика:

Intel® Core 2 Duo T9300 2.5GHz (800MHz, 6MB,Penryn) с най-новият процесор на пазара мисля.

2 x 2GB DDRII

nVidia® Gerforce® 8400GS, 256Mb

HDD320 GB SATA,5400rpm,8Mb cache

+ Може да си добавиш 1 GB robson Модул, който е някъде около 50-60 лв.

http://vali.bg/?group=166,330&article=...cle_content.php - линк към модела, за който ти говоря. Сравни го с ASUS, сравни му и цената.

Естествено това си е мое мнение и не ангажирам никой с него. :speak:

Още смятам, че предният лаптоп ASUS X55SV-AP130C е по-хубав. Определено NVIDIA GeForce 9500M GS, 512MB VRAM е по-добър избор за видеокартая, а за игри видеото е много важно. Това че процесора е с 400MHz по-малко не е от толкова голямо значение (а и процесорите са си с една микроархитектура)!

Редактирано от milen40 (преглед на промените)

• Автор
Аз съм сългасен с мнението на PVN. Моделът, който си си харесал на ASUS е поне с 200 лева отгоре, в сравнение с това, което може да си вземеш от Gigabyte например.

Intel® Core 2 Duo T9300 2.5GHz (800MHz, 6MB,Penryn) с най-новият процесор на пазара мисля.

2 x 2GB DDRII

http://vali.bg/?group=166,330&article=...cle_content.php - линк към модела, за който ти говоря. Сравни го с ASUS, сравни му и цената.

Естествено това си е мое мнение и не ангажирам никой с него. :)

на този видеото не ми харесва! От личен опит с видео карти на nVidia и по-точно с 8-мата им серия няма да взема видео карта която да е GS! Немога да ви дам конкретно обяснение но за мен за игри е по-добре видеото ти да е GT а не GS.... при настолните печки е същата работа зех си първо на настолния комп 8800 GS отчайващо се разочаровах и върнах.... и взех GT обясняваха ми се там че имала фабричен дефект както и да е сега на другата ми щайга имам 7600 GS на която пак не вървят добре игрите просто няма смисал аз не търся надут процесор и така нататака не разбирам много в тази област в началото казах още аз търся нещо с 1-во добър дисплей (1680x1050) и добра видео карта в сички случаи да е на nVidia 8-ма или 9-та серия и задължитлено GT...... но ще видим има време може да почакам още малко и на същата цена да взема по-добър лаптоп както каза колегата в първия пост.....

2 x 2GB DDRII

Естествено това си е мое мнение и не ангажирам никой с него. :speak:

Да именно за това говорех, брат ми си взе точно този модел преди 2-3 седмици и машинката е екстра. Изкарва оценка 3.5 във Windows Vista, което си е доста добро постижение дори за настолен комп.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Такааа.. дойде ми времето да си купя лаптоп, спрях се на MSI MEGABOOK GX600PX-076BG и категорично съм за него искам само да ви попитам Видео картата на този лаптоп се води 8600m TC или просто това TC което са го сложили е съкращението Turbo Chache и картата е 8600M GT

Тук се двуумя защото на едното място пише 8600M TC 1280 MB, на другото място са сложили 8600M GT 512mb, на другото място пише пък NVIDIA® GeForce 8600M GT with up to 1280 MB of TurboCache™ technology

• 2 седмици по-късно...

Това е истината!!!

ASUS G50V-A2 GAMING LAPTOP-ЦЪК

Intel CPU CORE 2 DUO MOBILE T9400 2.53GHZ FSB1066MHZ 6MB

Memory 4gb DDR2 800mhz (2x2gb)

Hard Drive 400gb sata2 7200rpm (2 x 200gb)

Video Graphics NVidia 9700M G 512mb gddr3

Display 15.4" WSXGA+ (1680x1050) Glare

1168696.jpg

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Много добре изглеждат като дизайн и като характеристики новите Аcer Gemestone а има и конфигурации под 2000 лева с 4 Gb рам и видеокарти от 9-та серия на Nvidia.

http://global.acer.com/products/notebook/as6920g.htm

http://global.acer.com/products/notebook/as8920g.htm

http://pcstore.bg/laptopi/acer/ACER_Aspire...n_LX_AQ40X_048/

Нещо не ми допада, че JAR ги продават с 1 година гаранция. Принципно моделите на ACER имат 3 години гаранция за + 60 лв за цени до 1500 лева и +80 лв за цени над 1500 лв. Според мен 2 години повече гаранция за тези пари си заслужава. Иначе в други фирми дори да не се плати гаранцията за 3 години, то тя за физически лица по закон трябва да е 2 години и Acer дават 2 години гаранция ако си го купуват физически лица, а не фирми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.