Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука на Asus M3A-h/HDMI AMD 780G

Featured Replies

Здравейте. Това е дъното на новата ми конфигурация. Всичко е идеално, но нямам звук. След като сложих чисто нов Windows XP x86

и си сложих всички драйвери в Device Managera виждам жълт удивителен знак на "Audio Device on High Definition Audio Bus". Също така след като искам да инсталирам High Definition Realtek драйвери отново ми дава грешка и ме изхвърля. Не ми се показва изобщо иконката долу вдясно за аудиото, а в Control Panel на Sounds and Audio Devices всичко ми е подтиснато. Моля за помощ. Благодаря ви предварително.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

За да работи HD Audio ти трябва минимум SP2, ако този XP, който си сложил няма ти препоръчвам да сложиш SP3.

Ако не е в това проблема:

1) пробвай с драйверите от диска на дъното.

2) Изтегли тези от този линк и пробвай с тях: http://support.asus.com/download/download....odel=M3A-H/HDMI

3) Изтегли от сайта на Realtek последната версия. Ети линк: http://www.kaldata.com/comments.php?id=356...ghlight=realtek (тези са същите, като на сайта им)

п.п. Темата не е точно за този раздел, може някой модератор, ако намине да я премести biggrin.gif

saentist, драйверите на реалтек си го инсталират автоматично, ако се стартира от сетъпа, ама както казах за да работи това обновление трябва SP2 минимум...

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

видео картата има ли инсталиран драйвер за звука

кое е устройството по подразбиране за звуков изход?

освен написаното от Phonomania

има и ъпдеит от микрософт който трябва да се сложи задължително

някой ако може само да подскаже или директен линк за ъпдеита

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Инсталира драиверите за Видео картата и всичко е ок. Наскоро имах този проблем Видео картата подъжа Звук и ако не качиш драивера не става .

• Автор
За да работи HD Audio ти трябва минимум SP2, ако този XP, който си сложил няма ти препоръчвам да сложиш SP3.

Ако не е в това проблема:

1) пробвай с драйверите от диска на дъното.

2) Изтегли тези от този линк и пробвай с тях: http://support.asus.com/download/download....odel=M3A-H/HDMI

3) Изтегли от сайта на Realtek последната версия. Ети линк: http://www.kaldata.com/comments.php?id=356...ghlight=realtek (тези са същите, като на сайта им)

п.п. Темата не е точно за този раздел, може някой модератор, ако намине да я премести biggrin.gif

saentist, драйверите на реалтек си го инсталират автоматично, ако се стартира от сетъпа, ама както казах за да работи това обновление трябва SP2 минимум...

Имам SP3 sad.gif Пробвах всички дискове, които ми вървяха с конфигурацията ( за дъно, за видео картата, всичко пробвах, но за съжаление няма резултат)

Realtek High-Definition Audio Driver 2.01 - това също не иска да ми се инсталира, дава ми грешка.

За видео картата е GeForce 9600GT. Незная дали има такива входове.

Не съм чувал за такъв ъпдейт. Сигурно не съм го и сложил, но използвам вграден SP3 и мисля, че няма какво повече да му се добавя, има си всичко.

Инсталира драиверите за Видео картата и всичко е ок. Наскоро имах този проблем Видео картата подъжа Звук и ако не качиш драивера не става .

Видео картата е наред според мен. Всичко съм сложил.

Вижте какво пише тук : File list for the included support software for M3A-H/HDMI motherboard

-Audio

-Realtek ALC1200(ALC888S) Audio Driver V5.10.0.5506 for Windows 32/64bit XP.(WHQL)

-Realtek ALC1200(ALC888S) Audio Driver V6.0.1.5506 for Windows 32/64bit Vista.(WHQL)

Това си го изтеглих сега. Обаче усещам нещо странно - когато пиша и ми засичат леко буквите, същото е и като трия. Незнам дали има нещо общо ... може да не съм инсталирал всички драйвери ... незная.

Всичко това ли трябва да инсталирам като драйвери при положение, че в Device Managera нямам никакви проблеми?

--Drivers

-AMD

-C&Q -AMD Cool'n'Quiet Driver V1.3.2.0 (1.3.2.0053) for Windows XP & 64bit XP.(WHQL)

-AMD Cool&Quiet Driver V1.0.0.0 (1.3.2.0053)for Windows 32/64bit XP.(CPU:AM2+)

-AMD_Live -AMD Live Driver V1.0.1.0 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista.

-Chipset -AMD Chipset Program Driver V5.10.1000.8 (Package Version 8.47RC3) for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista.

-Audio

-Realtek ALC1200(ALC888S) Audio Driver V5.10.0.5506 for Windows 32/64bit XP.(WHQL)

-Realtek ALC1200(ALC888S) Audio Driver V6.0.1.5506 for Windows 32/64bit Vista.(WHQL)

-LAN

-Atheros L1 Driver V2.3.7.8 and Utility V2.1.60.7 for Windows 2000/XP(WHQL) & 64bit XP(WHQL).

-Atheros L1 Driver V2.4.7.10 and Utility V2.1.60.7 for Windows 32/64bit Vista(WHQL).

-RAID -AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver V3.1.1540.25 for Windows 32/64bit XP(WHQL)

-AMD AHCI Compatible RAID Controller Driver V3.1.1540.10 for Windows 32/64bit Vista.

-USB2 -USB2.0 Driver for Windows XP.

Значи ... странното е, че не мога да го деинсталирам този драйвер (Audio Device on High Definition Audio Bus), защото трябвал на системата да boot-ва. Вижте какво прочетох в инсталационният диск, а това не го бях направил така. Как ли ще мога да поправя грешката си? Останалите драйвери, за които нямам бутон Uninstall в полето Sound, Video and Game Controllers са : Audio Codecs, Legacy Audio Drivers, Legacy Video Capture Devices, Media Control Devices и Video Codecs.

<<< For Windows 2000/XP/Vista x86/x64 (WDM driver) >>>

---------------------------------------

Setup Driver at first time:

---------------------------------------

Step 1. Before installing the Realtek HD Audio Drivers, Press the

[Cancel] button if Windows detect the Multimedia Audio device.

Step 2. Insert the "Realtek HD Audio Drivers" CD into the CD-ROM

drive and run the setup.exe program to finish the installation.

Step 3. Click on [Next/OK/Go] to continue the procedure. If the Windows popup

"Digital Signature Not Found" message, press [Yes] to continue the

installation.

Step 4. Finally, select to restart the system and press [Finish] to complete

the installation.

The system will reload the drivers and do some adjustments in the INF

file if so required.

Редактирано от saketo (преглед на промените)

• Автор

Ето къде беше проблема. Благодаря много на всички, които се отзоваха.

Why does the onboard HD audio driver not install successfully ?

Please install the audio driver again by following procedure.

1. Please make sure your Windows XP have included service pack 1 or service pack 2. Please right-click the ”My computer” icon on desktop. Select ”Properties\ General. (Please refer to picture 1 as below) If your system does not include service pack, please update from Microsoft official website. Please connect to internet and launch the ”Internet Explorer”, click the ”Tools” on the tool bar and select the ”Windows Update”.

2. Please make sure if the ”Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio” exist in ”Device manager\ System devices”. Please right-click the ”My computer” icon on desktop. Select ”Properties\ Hardware\ Device Manager. (Please refer to picture 2 as below). If the ”UAA Bus Driver” does not exist, please install it from driver CD/ DVD. Please launch ”My Computer”, open CD/ DVD drive\ Audio\ MSHDQFE\ Win2K_XP\ US”, to execute kb888111xpsp1.exe (for SP1 system) or kb888111xpsp2.exe (for SP2 system).

3. If the ”Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio” is work properly, there may be an ”Audio Device on High Definition Audio Bus” behind ”Sound, video and game controllers” or an ”Unknown device” behind ”Other devices”. Please disable this device. (Please refer to picture 3 as below). You can skip this step if device mentioned earlier does not exist in ”Device Manager”.

4. Please disable the ”Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio” as well. (Please refer to picture 4 as below)

5. After that, please uninstall the ”Microsoft UAA Bus Driver for High Definition Audio”. (Please refer to picture 5 as below)

6. When finish the above steps, please click the ”Scan for hardware changes” button. (Please refer to picture 6 as below) When the ”Found new hardware wizard” display, please do not click the ”Next” button. Please click the ”Cancel” button at this point.

7. You can now install the audio driver from driver CD/ DVD or from the driver file that you have downloaded from Gigabyte website. (Please refer to picture 7 as below; the path in driver CD is \Audio \Realtek \Setup.exe)

aq_mb_xpress_install-p1.jpg

aq_mb_xpress_install-p2.jpg

aq_mb_xpress_install-p3.jpg

aq_mb_xpress_install-p4.jpg

aq_mb_xpress_install-p5.jpg

aq_mb_xpress_install-p6.jpg

aq_mb_xpress_install-p7.jpg

Редактирано от saketo (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
Здравейте. Това е дъното на новата ми конфигурация. Всичко е идеално, но нямам звук. След като сложих чисто нов Windows XP x86

и си сложих всички драйвери в Device Managera виждам жълт удивителен знак на "Audio Device on High Definition Audio Bus". Също така след като искам да инсталирам High Definition Realtek драйвери отново ми дава грешка и ме изхвърля. Не ми се показва изобщо иконката долу вдясно за аудиото, а в Control Panel на Sounds and Audio Devices всичко ми е подтиснато. Моля за помощ. Благодаря ви предварително.

service pack 3?? :blink:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.