Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC-то изгасна и пише, че е сменен процесорът?!

Featured Replies

Здравейте!

Днес докато си разглеждах форума компа ми изгасна... Аз си помислих,че е от тока нещо, но не... След като го включих той зареди доста по бавно докато излязат началните букви по екрана... Та след като се показаха пишеше нещо от сорта: Че процесорът бил сменен и трябвало да въведа някаква информация ръчно през CMOS мисля чепишиши... Под този текст има няколко възможности с F копчетата...

Процесорът не е сменян никога и изобщо компа не е отварян, на няколко месеца е...

Характеристика:

CPU: Intel Pentium4 Dual Core 3GHz

HDD: 250GB

Video: nVidi GF8500GT 512MB

Това е в общи линии...

Благодаря предварително на всички отзовали се! ;)

пробвай да рестартираш CMOS като исвадиш батерията на дъното за 2-3минути

• Автор

Компа е в гаранция, немога да го отварям.... А и ако извадя тази батерия нямали да се делл всичко? Не съм запознат :S

Компа е в гаранция, немога да го отварям.... А и ако извадя тази батерия нямали да се делл всичко? Не съм запознат :S

чрез изваждането се връщат фабричните настройки на биос,но щом е в гаранция какво те притеснява носи им го в сервиза и да се оправят ;)

Щом е в гаранция,носи го там от където е купен.Нямаш друг избор.

Накратко ти се е ресетнал биоса самичък по някаква причина. И като натиснеш F1 продължава със зареждането. И на следващия рестарт няма да те пита пак, или ако те пита влез в биос, дай save and exit и си готов.

Не се сещам какво ще му помогнат в сервиза освен да го гледат умно. Ако често го прави този номер наистина е добре да ги посетиш, но щом е само веднъж не се разкарвай, могат само да предполагат защо се е случило, а и няма нищо повредено.

Влез в BIOS със F2 или Del незнам как е при теб при мен е Del след това дай Load(safe) Default Settings Дай му Save & Exit и си готов няма смисал да го разкарваш, ако биоса ти е заключен от фирмата която си зел компа кофти работа.... :huh:

П.П.> Това за правенето на Нормалните настройки на биоса може да е написано по няколко начина при мен е Load Safe Default Settings

Редактирано от kopeto (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички отзовали се!

Но аз си занесох компа на сервиз защото видях, че и загрява... Там установиха, че вентилатора на процесора бил повреден и въртял на много малки обороти, та го смениха и днес ще си го взема... 1 вентилатор 7 лв. ohmy.gif Стори ми се евтино :)

Благодаря на всички още веднаж!

Евтино е, но можеше и да се изключи контрола на оборотите и пак щеше да е добре, освен това ако е боксов е срамота да сменяш вентилатора освен с някой скъп. И от странно описания ти процесор предполагам че е Е8400, та цялата серия Е8ххх е с прецакани датчици за температура и отчита грешно. Welcome to the jungle.

Чакай малко какви 7 лв? Нали си в гаранция? Трябва да ти го сменят без пари. Ако е BOX процесора гаранцията е 3 години на процесора и вентилатора, ако е Tray трябва да е поне 6 месеца гаранцията на вентилатора.

Чакай малко какви 7 лв? Нали си в гаранция? Трябва да ти го сменят без пари. Ако е BOX процесора гаранцията е 3 години на процесора и вентилатора, ако е Tray трябва да е поне 6 месеца гаранцията на вентилатора.

Трей са без вентилатори.....

И не вярвам някой да поеме гаранция за вентилатор....

Попаднал е на пишман техници...или пък са били много гладни...

Тоя надпис го изписва само когато CPU-то е сваляно, а в случая не е правило добър контакт. С други думи, махнали са охлаждането, извадили са процесора, духнали са 3 пъти за късмет, сложили са го обратно, намазали са малко паста за която са ти взели 2лв, сложили са охлаждането и накрая 5лв за всички тези операции biggrin.gif

Евтино е, но можеше и да се изключи контрола на оборотите и пак щеше да е добре, освен това ако е боксов е срамота да сменяш вентилатора освен с някой скъп. И от странно описания ти процесор предполагам че е Е8400, та цялата серия Е8ххх е с прецакани датчици за температура и отчита грешно. Welcome to the jungle.

Имаш грешна представа за този процесор. Автора на темата мога да му кажа да внимава, защото тия в сервиза гледат да подвеждат хората.

Носи им го там ще видят къв е проблема

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.