Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на Windows XP ?

Featured Replies

Не съм много навътре с преинсталирането на уиндоус, но в последните дни изчетох доста и реших да опитам. Не за спорта, а защото е крайно наложително поради непрекъснато появяващите се грешки и забиване, и т.н.

Значи...

Направих си boot-ващ диск, четох в един форум как става. После си настроих BIOS-а, така че да boot-ва от CD ROM-а (той май си беше направен, ама аз повторих). Рестартира се компютъра и започна мисленето. На черен екран с бели букви Оо, в случай, че е важно. И след няколко секунди, през които се изписваха всевъзможни неща на монитора, спря. Мигаше едно квадратче и отпред пишеше [DR-DOS] A:\>........ и там трябва да напиша...нещо. Предположиш, че команда. Опитах разни глупости и стигнах до format. Не знам това ли трябва, но опитах. Пишеше разни работи, че трябва да избера какво искам да форматирам. Хубаво. Аз имам само С и го написах него, обаче изписа Invalid command line parameter! или Invalid drive, or format not supported. Едно от двете се показваше в зависимост от това как пиша С, например C:\ [/C:] (C: ) и т.н.

От това, което изчетох и знам, трябваше след рестарта просто да ми се появи Press any key to boot и след това да ме пита Repair или да направя нова инсталация. Да, ама не. :/

Въпросът ми е, предполагам, елементарен, но не ми е ясно. Какво да напиша на мястото на точките тук [DR-DOS] A:\>........ ? sad.gif

Благодаря.

Намери си едно хубаво СД с Уин, то си е бутиращо по рождение :) и давай с начала ?

май нещо не си направил бутващия диск както трябва, това с неро ли го прави или използва готово iso ???

много ще се забъркаш с тоя drdos не че и от него няма да стане да го инсталниш ама по добре си намери готово исо и го запиши на цд

• Автор

CD- то си го записвах сама. С нерото. Изтегих от замунда някакъв уиндоус (бих дала линк, ама не знам позволено ли е), с най- високата оценка, най- сваляния, бла бла, и реших, че е най- добрия сред тези там. Той беше .iso файл, аз си го отворих с deamon tools и копирах файловете в папка на десктопа, след което с нерото ги извадих от папката и ги записах на диска. Как се прави буутващо cd четох в една тема и всички уж успяли, предположих, че и аз.

@izabel1

С нерото, ама то си беше .iso ohmy.gif

Аз извадих файловете и ги записах.

така и предположих че си я свършила (работата)

неро има опция burn image to disk нещо от сорта няма под ръка инсталирано неро , избираш това и посочваш мястото на iso файла който си свалила и го записваш и после ако има пак проблем пиши

Направи си го наново, като използваш функцията на Неро : Copy Image to CD

Няма да си играеш да отваряш .iso-файла с Daemon Tools, ами направо даваш на Нерото да работи с iso-то.Така програмата ще ти направи bootable CD за да си инсталираш Windows.

А ако държиш на това си копие, което си направила, на командния ред , който ти излиза, след като започне да ти мига "c:> " пишеш :

Ако буквата на CD-рома ти например d:

d: (ентер)

cd i386 (ентер)

winnt (ентер)

и инсталацията ти започва.

Вземи и да прочетеш малко повече работи във форумите Например : Windows FAQ - прочети, преди да питаш!

Първото от което се нуждаем е диск с ХР. Препоръчително е да е boot-ващо, защото това улеснява всичко. Да приемем че имаме бутващ диск с ХР следваме инструкциите:

1. Слагаме диска във CD ROM-a и рестартираме компютъра.

2. Трябва да настроим BIOS-a така че да boot-ва от CD ROM-a. Влизаме в него с натискането на клавиша DEL /при повечето компютри/ и след това намераме нещо от типа BIOS Features, Advanced Setup, Advanced Features, след като го намерим влизаме в

тази секция и там трябва да има 1st Boot Device, където задаваме CD-ROM. След това запаметяваме промените и компютъра се рестартира.

3. Като почне да зарежда трябва да се покаже следният надпис "Press any key to boot from CD… " ние трябва да натиснем произволен клавиш /препоръчително е да е space или enter/

4. Поевява се следният дапис "Setup is inspecting your computer's hardware configuration..."

Изчакваме да зареди за да преминем към следващата стъпка.

5. Ще ви попита дали искате да поправите стария или да направите нова инсталация. Натискаме Enter за нова инсталация.

6. Ще ви се появи лицензно споразумение с което трябва да се съгласите натискайки F8

7. Следва да видите таблица с дяловете на вашия твърд диск. Избираме на кой дял да се инсталира ХР-то и нтаискайки Enter продължаваме.

8. Сега трябва да изберем в каква файлова система да го форматираме /препоръчително е да е NTFS защото тя е по-сигурна/, може да го оставим и без да се форматира. Enter и продължаваме /тази операция ще форматира само избраният дял а не целият диск/

9. Започва копирането на инсталационните файлове. След като се копират нужните файлове системата ще се рестартира.

-след рестарта ще се появи надписа "Press any key to boot from CD…" но този път не натискаме нищо! Изчакваме и инсталацията продължава!

10. Инсталацията продължава в графичен режим. Следват регионалните и езикови настройки(за да ги променим трябва да натиснем бутона Customize...)

11. Следва въвеждане на име и организация и продължаваме.

12. Въвеждаме 25 символния код и продължаваме.

13. Задаваме името на компютъра и парола за администратора /не е нужно да въвеждаме такава/

14. Трябва да настроим часовника си на [GMT +02:00] Helsinki, Kyiv, Riga, Sofia, Tallinn, Vilnius.

15. Идват мрежовите настройки. Препоръчително е да натиснете Typical Settings и след инсталацията да си направите настройките подробно.

16. Следващото поле го оставяме така като си е - Workgroup с и продължаваме.

17. Започва същинското инсталиране - започват да се копират файлове, инсталиране на модули и т.н. но това става автоматично. Ние седим и чакаме :)

18. Накрая компютъра се рестартира и зарежда Windows XP.

-включва се програма за приветсване

-после се създава User Account - един е напълно достатъчен

-вече остава да инсталирате драйверите за всички устройства

-накрая се правят няколко настройки по ваш избор за конфигуриране на външния вид

А ако държиш на това си копие, което си направила, на командния ред , който ти излиза, след като започне да ти мига "c:> " пишеш :

Ако буквата на CD-рома ти например d:

d: (ентер)

cd i386 (ентер)

winnt (ентер)

и инсталацията ти започва.

Вземи и да прочетеш малко повече работи във форумите Например : Windows FAQ - прочети, преди да питаш!

този вариянт е валиден само ако фаиловата система на hddто е фат32 , ако не и фат не съм много сигурен дали drdos подържа писане върху фат32 а за NTFS и дума да не става отделно ти трябва и smartdrv.exe защото иначе процедурата е около дест пъти по бавна

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

този вариянт е валиден само ако фаиловата система на hddто е фат32 , ако не и фат не съм много сигурен дали drdos подържа писане върху фат32 а за NTFS и дума да не става

разбира се ;)

Заради това и преди това и описах как да си направи буутващо ЦД с Неро, нали така ? Да пробва-то с проби и грешки се учи човек, нали така ? cool.gif

• Автор

И накрая си обърках двата диска с уиндосите и инсталирах като стария, а не онзи, който го мъчих два часа biggrin.gif

Все пак, много ви благодаря, че ми отговорихте. Също и за линка към win faq. Отдавна си търся подобни неща за четене. (:

Аз също сам си преинсталирам таргата,но като си записвах диска с нерото го правих на опцията: copy cd.Така копието става 1:1 с оригинала и неам никъф дерт,дето се вика :) .Затова ако можеш да намериш Буутващ диск си го копни :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.