Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за лаптоп?

Featured Replies

Здравейте програмисти, хардуеъристи и геимъри :) Доиде и моят ред да се допитам до вашето мнение. Та.. търся си лаптоп със следните харектеристики. Задължително 17 инчов монтор, интелски процесор около и над 1.6-1-8, минимум 2 ГБ рам и 160 ХДД капацитет. Лаптопа ще се използва предимно на 2Д 3Д моделиране и Photoshop , следователно трябва да поддържа прилично чартежи с около 200 детаила както и професионални снимки по 15-16 Мб. За предпочитане е да е без операционна система. Бюджетът ми е 1300-1400 максиум 1600 лева. Предпочитания за марка нямам, понеже съм нямал лаптоп досега и нямам преки впечатления за никоя марка. Моля за вашите предложения за кофигурурация,цени и място от където може да се закупи. Благодоря ви предварително.

Поздрави Михаил Караджов

Редактирано от karajoff (преглед на промените)

Труден въпрос. Имам предвид относно размера на матрицата да е 17 инча. Ще трябва и някаква видеокарта за 3D. Виж ако минеш на 15 инча, но не ти върши работа. Разгледах така леко набързо и ето

HP Compaq 6820s T2370 17 1024/160

HP Compaq 6820s T5870 17 1024/250

При поръчката заявяваш, че искаш да е с 2 GB RAM и си доплащаш.

• Автор

Хм погледнах тези лаптопи и единственото което ме притеснява е видео картата ATI Mobility Radeon X1350.Има ли възможност за надграждане на видео картата и какво значи "up to 384MB Hyperm ". Какво е мнението ви за нея? И има ли малко по-силни модели понеже 2-та излитат около 1200-1300 лева а мога да си позволя до 1500-1600.Мерси.

Цените които виждаш са без ДДС. ATI Mobility Radeon X1350(по-добра е от GMA X3100). Разгледах и други, но при тези изисквания ако 3Dплатката е по-добра ще има компромис с другите компоненти.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

1. Предложението мечта - Дел Студио 17

2. Реално предложение #1 - Ейсър

2. И още едно реално предложение #2 - Ейсус

От двете "реални" предложения симпатиите ми са към Айсуса но и Ейсъра е много добър.

Мишо, ако имаш някакъв чалъм за още малко финансови силици, някой скрит лев от фонда "и аз съм човек" например или таен спонсор от вида "руса и финансово осигурена дама на средна възраст" :wors: , вземи предложението мечта - Дел-а :P

• Автор

Хм това е вградена видео карта нали? Мислите ли , че ще е достатъчно добра за нуждите ми? За съжаления от модели и характеристики много не разбирам така че се доверявам на вашето мнение :wors:

За съжаление спонсорите за този момент са изчерпани, но все още мога да разбия прасето касичка :P

А, няма вградено видео, с външни видео карти са и трите модела, с по 17" дисплей всеки на 1440 точки, вариантите с по-висока резолюция са по-скъпи sad.gif

Покриват идеално поставените изисквания с изключение на ОС в комплекта, не открих тези модели (реалните) без ОС sad.gif

• Автор

Така нека обобщим. Имаме си Hp, Asus, Aser и Dell. Значи бърза справка на харектеристиките излиза , че всички си имат по 2 GHz процесори на интел с изключение на Асус-а. Въпрос номер едно- конкурентен ли е АМД тюрона на интелския и каква е разликата между Intel T5870 и Intel T5750 понеже работната им честота е еднаква. Напред към рам паметта. Dell i Aser-a са с по 2048 Мб рам , но предполагам, че добавянето на рам към другите два няма да е проблем. Твърдите дискове са почти еднакви, но сега влизам в тъмна индия с видео картите ohmy.gif . Имаме си Ati radeon x1350 128 - Hp , Ati radeon Hd3650 256mb- dell , Ati radeon Hd2600- 256mb ddr3- Asus и Ati radeon Hd x3470 - Aser. От диспей също не разбирам много и ще се радвам да ми разясните кой дисплей и видео за какво стават. Dell си е класика, но не виждам какво повече има от другите с изключение на 3 годишната гаранция и 400 лева отгоре :). Може би видеото? :) Надявам се някой по-компетентен от мен да вземе отношение по въпроса ;)

Аз симпатизирам на предложения ACER, но защо отгоре пише HD X2400 а отдолу HD X3470. То и номерата на процесорите също нещо се разминават горе и долу. Относно матрицата не ти трябва с голяма р.с. При работа с графика където трябва да отделяш пиксели не е удобно матрица с висока резолюция.

Dell си е класика, но не виждам какво повече има от другите с изключение на 3 годишната гаранция и 400 лева отгоре :). Може би видеото? :angry: Надявам се някой по-компетентен от мен да вземе отношение по въпроса :)

Най-доброто видео от предложените, най-добро качество на изработка, най-добър дизайн, най-качествен монотор (дисплей) - най-важната част на един компютър !!, всички видове конектори и изходи за които можеш да се сетиш, изключително удобна клавиатура и дисплей за работа, последен модел на фирмата - излезе преди около 2 седмици, липсва ОС и има осигуровка с фирмени драйвери за ХП и Виста, предпоследно марката Дел си пази цената винаги - с пълно основание за това, последно - Дел и този модел са мой личен фаворит... laugh.gif

Забелязани недостатъци от мен - няма новата по-висока скорост за wireless - n категория, няма мишка и чанта в комплекта sad.gif

Добавянето на памет никога не е било по-лесно и евтино.

• Автор

Ето ги трите модела:

HP Compaq 6820s T5870 17 1024/250 VB

Intel Core 2 Duo T5870

Mobile Intel PM965

1024MB DDRII 667MHz 1 DIMMMBRAM

250GBHDD

5 400rpm

LightScribe DVD+/-RW DL SuperMulti - Fixed

WXGA+

17.0"

ATI Mob Radeon X1350 128MB (up to 384MB Hyperm)

WXGA+ (1440 x 900)

2.95Kg.

6-cell (55 WHr) Lithium-Ion battery

High Definition Audio support

Bluetooth Module, Intel 802.11 a/b/g mini-pci card

Supports ExpressCard/54 and ExpressCard/34, VGA, Stereo microphone in, Stereo headphone/line out, RJ-11/modem, RJ-45/Ethernet, 3xUSB 2.0

Integrated 56 Kbps, Intel Fast Ethernet Integrated Controller (10/100 NIC)

Supports ExpressCard/54 and ExpressCard/34, Supports SD (Secure Digital), MMC (MultiMedia Card)

Security management:

Device Access Manager for HP ProtectTools, Configuration Control Hardware, Memory Change Alert, Ownership Tag, Setup Password, Power-On Password, HP DriveGuard, Kensington Lock Slot

ACER EX7620G-5A2G25Mi HYPER NEW

Intel® Core™ 2 Duo processor T5750 2.0GHz (2.00 GHz, 667 MHz FSB, 2 MB L2),

Mobile Intel® PM965 Express Chipset,

DDR II 2GB (2x1GB),

17" WXGA+ Acer Crystal Brite,

256MB ATI® Mobility™ Radeon® HD X3470 up to 1024 MB of TurboCache™(256 MB of dedicated GDDR2 VRAM, up to 768 MB of shared system memory*),

250GB 5.4K SATA Enhanced Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection,

DVD+RW SuperMulti (tray), no FDD, Camera 0.3MP Orbicam, PC Card slot (Type II), 1x ExpressCard™/54 slot, 5-in-1 card reader (SD/MMC/MS/MS PRO/xD), 4x USB 2.0 ports, 1x DVI-D port with HDCP support, 1x IEEE 1394 port, 1x (CIR) port, 1x ext. display (VGA) port, 1x S-video /TV-out (NTSC/PAL)port, 1x Headphones /speaker /line-out jack with S/PDIF support, Microphone/ line-in jack; (RJ-11) port; DC-in jack for AC adapter, Gigabit Ethernet, 56K, 802.11a/b/g, 6-cell LiIon - 2.5-hour battery life, 3.62

ASUS A7KC-7S005

AMD Turion64 X2 TL60 2.0GHz

ATI RS690M

17.1" WXGA+ Glare type

DDR2 667 1GB (2 slots DDR2 800, up to 2GB)

ATI Mobility Radeon HD2600, 256MB DDR3 VRAM, up to 1GB HyperMemory

160GB SATA 5400rpm

DVD Super-multi LightScribe

802.11b/g wireless, LAN 10/100/1000, Modem, IEEE1394, SIR, CIR (RC), 5 x USB 2.0, Bluetooth

Express card, xD/SD/MMC/MS/MS PRO reader, eSATA, VGA, HDMI, S-video, Hybrid TV tuner, AV-in

Built-in Intel HD compliant audio chip, built-in 4 stereo Speakers/Mic, Headphones/S-PDIF/Mic/Line-in

8 cells Li-ion

Bag and mouse

И дрите машинки са на една цена. Коя според вас е най-добрата..и най-важното :angry: защо?

За съжаление бюджетът ми е наистина ограничен така че този делл отпада...може би някои малко по-стар модел за посочените по-горе пари?

За съжаление бюджетът ми е наистина ограничен така че този делл отпада...може би някои малко по-стар модел за посочените по-горе пари?

Не съм съгласен за по-стар модел, ок преминаваме на този но ще е по-слаб с видеото и е 15 инча, ще му свикнеш и няма да ти прави впечатление, просто ще работи малко по-бавно с 3Д, това е положението. Няма никое от водещите имена при лаптопите с външна видео карта и 17 инча на приемлива и близка до твоята цена.

Или Ейсус-а или Ейсъра със 17 инча и външно видео или някой от най-марковите без външно видео. Като по-стар модел със 17 инча е може би този. Работи си приемливо с фотошопа, оная вечер тествах един 1705 - най-стария от тая фамилия, доста прилично се държеше с големи картинки и флаш мултимедийка. Просто сам вземаш решение от тук нататък. Възможен вариант е и да се помолиш за еднодневен тест на машинката за да се увериш как стоят точно нещата. Или при тях в магазина/сервиза на място да се направи теста.

• Автор

Хм поразгледах DELL Inspiron 1720, но за цената си не мисля, че е по добро от Hp6820s. За горе долу същата цена се предлага лаптоп с доста по-добър процесор T8300 на 2.4 Ghz 3mb - L2 и 250 Гб harddisk. Остава въпросът за двете видео карти Radeon x1350 и GMA X3100 както и разликата в качеството на дисплея. По горе се спомена че Х1350 превъзхожда конкурента си.

Благодаря на всички за помоща. Горе долу се ориентирах. Ще попрочета още ден два и ше си взема един от 5-те предложени :)

• Автор

Хм поразпитах доста и се оказа, че за моите цели видео x1350 и GMA X3100 надали ще ми свършат работа sad.gif Поразмислих също и реших да си купя с 15 инча дисплей. Спрях се на 3 вида видеокарти. Nvidia 8400 GS Nvidia 8600 или Ati 3650 или Ati 3450. Коя според вас е най-добра и с достъпна цена разбира се. Спрях се на модел Dell Инспирон 1520 или Dell Studio 1535. Какво е мнението ви за този лаптоп? Мерси!

Моят фаворит за 1700лв. ASUS X56VR-AP057C /15.4/P7350 - Intel Montevina, Bag and mouse, 100 keys, има си лиценз за VISTA, ако намериш без ще е по-евтин. Макар че, дано да не идва ден да потрябва! HD3470 предполагам ще ти свърши работа.

И малко по-евтините:

ASUS X55SR-AP031 /15.4/T5550

ASUS M51SE-AP066/15.4/T8100

post-55174-1219314151_thumb.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.