Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

80 ºC на Атлон Х2 4450е

Featured Replies

Така, проблемът е ясен. Не съм сигурен дали отчита правилно, затова пуснах темата.

Процесора е нов, сложен преди два дена, и се чудя възможно ли е Еверест и SpeedFan да отчитат едни и същи грешни стойности.

Температурите на ядрата и според двете програми са съответно 10 и 12, при положение че стайната е доста повече.

Кажете какво мога да направя в случая? Главно искам да разбера дали температурата на процесора наистина е 80.

Ако има някакво значение, дъното е Gigabyte GA-MA78GM-S2H.

Според мен датчика не отчита вярно температурите.Невъзможно е ядрата да са на 10 12 градуса а процесора на 80.То ако загрява толкова би трябвало да се изключва компютъра сам.

спорет мен ядрата х4 а общата /2

Според мен датчика не отчита вярно температурите.Невъзможно е ядрата да са на 10 12 градуса а процесора на 80.То ако загрява толкова би трябвало да се изключва компютъра сам.

на 80градуса може да не гасне

пипни радятора на процесора дали е горещ , напиши дали си с боксовия вентилатор или ако си с друг кажи какъв е

на колко оборота работи фана и 4пинов ли е , ако е 4-ри пинов пуснат ли е смарта от биоса

огледай радятора добре ли е заключен за дъното

пусни няколко(защото с 1 няма да натовариш достатъчно този процесор) prime95 на large FFTs тест с който ще повишиш температурата най-много , ако prima даде грешка или ти забие , загасне , ресне компа значи нещо не е наред , а ако си работи и тестовете се въртят 3-4 часа(най добре 10-тина) значи няма проблем с охлаждането на процесора и той самият не е дефектен

Според мен дъното не разпознава правилно модела на процесорчето, тъй като е ново... :) Пробвай с Update на BIOS... Гледай да си с версия F3 поне!!! CPU Support List:(AMD Athlon X2 4450e 2300Mhz 512KBx2 Brisbane 65nm G2 45W 2000HТТ F3) Поздрави!!! cool.gif

Редактирано от Yuksel (преглед на промените)

• Автор

Мерси на всички за мненията. Проверих версията, точно F3 е. :)

juvenile, охладителя е боксовия. Фана е с 3 пина, и работи на 1800 оборота.

Радиатора е съвсем леко топъл, обаче си го обясняваx с факта че процесора е с 45W TDP.

Пуснах prime95 теста само за 3-4 минути и успях да дигна според евереста 90 градуса на 100% load. Ядрата от 10 и 12 стигнаха до 26 и 28.

Има ли нужда да го наглеждам въобще докато работи, или пък по някакъв начин да го прецакам от този тест?

Edit: Ново 20... биоса ми показва температура за процесора 35 градуса. Дали е възможно при положение че вкъщи няма климатик? :)

Редактирано от Th3_Br1Ck (преглед на промените)

Edit: Ново 20... биоса ми показва температура за процесора 35 градуса. Дали е възможно при положение че вкъщи няма климатик? :)

Може, ако е сравнително по-хладничко. В къщи е горещо в момента, дъното ми е 37 а проца - 39 а е 90нм ;)

• Автор

Може и така да се окаже. Смъкнах последната версия на SpeedFan и...

cpuby7.th.jpg

Знам че твърдия диск е загрял, ще му сложа някоя перка в близките дни.

А за процесора... може би датчика нещо е прецакан, знам ли? :)

edit: Изключих смарта от биоса, вентилатора се завъртя на 3250 оборота... "онова" си стои 81 градуса.

За сметка на това ядрата паднаха с по 1-2 градуса всяко. :rolleyes:

Редактирано от Th3_Br1Ck (преглед на промените)

не, няма нужда да наглеждаш теста ако даде грешка той сам ще спре или ще ти забие компютъра и ще разбереш че наистина има някакъв проблем

1800 оборота ми се струват малко за 3пинов боксов фан , да не кажа че не съм виждал скоро AM2 процесор с боксов 3 пинов вентилатор , но както и да е

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.