Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с sata HDD

Featured Replies

Здравейте

Преди два дни един мой приятел си купи лаптоп HP COMPAQ 530 FH547AA но е на виста.и исках да му инсталирам ХР но не разчита хард диска четох по форуми че трябва да се инсталират драйверите на SATA

още при инсталиране на уйндоуса видях два начина единият е с дискета а другия nlite да да вкарам драйверите в Хп този начин е по добър но нямам време да правя такова cd пък и тук не ми е ясно как да разархивирам ексе!Затова избрах с флопито имам USB Floppy не знам само как да си направя дискетата с драйверите каква програма трябва да използвам?Благодаря ви много предварително!!

ЦИТАТ(hosetoo @ 25.08.2008г. в 12:12ч.) *

вариант 1. влизаш в страницата на производителя на лаптопа и теглиш драйверите за SATA за XP и ги записваш на дискета

вариант 2. влизаш в биоса и настройваш харда да не е на SATA а на IDE (при някои е Native и Legasy). при този вариянт не ти трябват драйвери

Благодаря и на двамата за отговорите!Но има явно пак проблем значи какво направих!

Влязох в сайта на производителя, и изтеглих драйверите за SАТА качих ги на флопито и като започнах да инсталирвам XP от флопито ми дади 4 драйвера аз не знаех точно кой е и затова ги пробвах и четирите но не прие нито единият.

Реших да пробвам втория вариант но в биоса няма такава настройка дори не видях в информация на системата за HDD

Но преди всички тези опити изтрих целия хард и после го форматирах с една от програмите на Hiren's

Къде бъркам не знам или просто не са правилните драйвери но пък от производителя са.Но се съмнявах че може да не са същите драйвери защото модела е COMPAQ 530 FH547AA ,а като напиша всичко това ми излиза само COMPAQ 530!Благодаря ви отново предварително! worshippy.gif

ЦИТАТ(capnemo @ 25.08.2008г. в 10:34ч.) *

Кликаш два пъти върху exe файла и той ще ти предложи да създаде дискетата

Благодаря ти ами то било супер просто за HDD аз си мислих че е както обикновеното exe да започва да се инсталирва, ами ако искам да разархивирам примерно за аудио, видео... драйверите за да мога после да ги интегрирам! За такава програмка си мисля аз

Редактирано от standem (преглед на промените)

вариант 1. влизаш в страницата на производителя на лаптопа и теглиш драйверите за SATA за XP и ги записваш на дискета

вариант 2. влизаш в биоса и настройваш харда да не е на SATA а на IDE (при някои е Native и Legasy). при този вариянт не ти трябват драйвери

• Автор

Благодаря и на двамата за отговорите!Но има явно пак проблем значи какво направих!

Влязох в сайта на производителя, и изтеглих драйверите за SАТА качих ги на флопито и като започнах да инсталирвам XP от флопито ми дади 4 драйвера аз не знаех точно кой е и затова ги пробвах и четирите но не прие нито единият.

Реших да пробвам втория вариант но в биоса няма такава настройка дори не видях в информация на системата за HDD

Но преди всички тези опити изтрих целия хард и после го форматирах с една от програмите на Hiren's

Къде бъркам не знам или просто не са правилните драйвери но пък от производителя са.Но се съмнявах че може да не са същите драйвери защото модела е COMPAQ 530 FH547AA ,а като напиша всичко това ми излиза само COMPAQ 530!Благодаря ви отново предварително! ;)

Кликаш два пъти върху exe файла и той ще ти предложи да създаде дискетата

Благодаря ти ами то било супер просто за HDD аз си мислих че е както обикновеното exe да започва да се инсталирва, ами ако искам да разархивирам примерно за аудио, видео... драйверите за да мога после да ги интегрирам! За такава програмка си мисля аз

изключи AHCI режима и нямаш проблеми, без да ползваш измислени уиндоуси

• Автор
изключи AHCI режима и нямаш проблеми, без да ползваш измислени уиндоуси

Благодаря ти djagi за съвета друг път ще го пробвам това дали било на този или на друг комп. :P

Приятелят ти доволен ли е от лаптопа? Защото аз съм със същия. cool.gif

Ами още не се е оплакал!Пък и той го има от една седмица!Ако има някакви проблеми ще пиша :)

Редактирано от standem (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.