Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си смажа колелото?

Featured Replies

С каква смазка трябва да го смажа ;):huh:

Смажи го с варията. На трески го направи. Или поне кажи какво точно искаш да му смажеш.

• Автор

НЯМЯ ЛИ ДА СТАНЕ С МАСЛО ЗО КОЛА

ше се пробвом с мосло за автомобил4е

Ами как да я сложа

;) - с пръстче

Ма к'во ти е, бе, брато? Веригата ли искаш да му смажеш?

• Автор

Да бе и скоростите с масло зо автомобил4е не става ли

с термопастата за працесора ше стани !

За веригата - обръщаш колелото и въртиш педалите, докато поливаш със тънка струя масло по веригата. Може малко и по венците.

Пробвай с анална смазка или с разтворен във вода шмиргелов прах .

Да бе и скоростите с масло зо автомобил4е не става ли

с термопастата за працесора ше стани !

С термопастата ако го смажеш ще си супер laugh.gif - това искам да го видя biggrin.gif

Вземи си грес от някой железарски магазин и си нацапаи пръстчето и си смажи веригата, венците и зъбаците ....

Един съвет отвий оста на лагерите и натъпчи около тях с грес след това я завий като обереш луфта ,но не ги натягай за да не се счупят.

иначе веригата с масло може и моторно аз даже с прекарано съм я мазал...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Може и на игла.. пълниш с машинно масло, грес, може и олио дори..и църкаш по малко..

Але пичове аз да питам нещо по-сериозно.Как да си смажа амортис8рите,че мнго скърцат,задният по точно.И с какво да го смажа?Благодаря предварително. ;):angry:cool.gif

Не знам защо повечето се отнесоха към въпроса несериозно... За аналната смазка на izabel1 просто няма какво да кажа. Явно има доста опит с нея. Но си мисля, че за анални цели ще е по-добре да ползваш естествени лубриканти ;-) Велосипеда също изисква поддръжка. Не се смазва с масло, а още по-малко веригата. Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline). Веригата обаче първо трябва да се изчисти от старата смазка и боклуците. Продават се едни кутии със зъбчатки, които се слагат на веригата; в нея се сипва специална течност и просто въртиш педалите докато се изчисти веригата. Но са скъпи. Аз ползвам спрей за почистване на спирачни дискове (Brake cleaner на Permatex, но има и на Valvoline). Чисти, обезмаслява и се изпарява. След това пръскам с литиевата грес.

Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline).

Ок, ако ще бъдем сериозни sad.gif Препоръчителната професионална процедура изисква да се свали веригата - отвиват се нейните обтегачи, измива се с нафта (дизел), подсушава се и се оставя да изсъхне. След това се потапя в разтопена графитна смазка, препоръчвам произведената от италианския Agip, защото все още използват повече естествени съставки от останалите и са с отлично качество. За любителски цели може само да се намаже добре, оригиналната рецепта е за професионални колоездачи все пак :clap: Монтира се. Процедурата е желателно да се прави веднъж на пролет и веднъж на есен при целогодишна експлоатация иначе веднъж годишно.

izabel1 не се шегува с вазелина, няма нищо лошо и не е фатално лагерите на кормилото например да се смажат с вазелин. Все пак за вазелина се предполага да е с по-гарантирано качество от менташките масла и греси по някои бензийджийници и магазини. Но все пак е добре да се изполва подходящата грес :clap:

С каква смазка трябва да го смажа :clap::clap:

Грес. Взимаш си някоя дървена или каквато и да е пръчка топкаш я в греса и я прокарваш по вреигата.

човека пита за аморисьора.

задния мисля че няма как да го смажеш(пък и той си е пълен с масло),но 99% не скърца той а скарца там където са свързани двете части на рамката-долу до централното.моя съвет отвии с шестограм там и го намажи с грес.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

izabel1 не се шегува с вазелина

Всъшност не се сетих, че става въпрос за вазелин :-) Моите извинения...

Не знам защо повечето се отнесоха към въпроса несериозно... За аналната смазка на izabel1 просто няма какво да кажа. Явно има доста опит с нея. Но си мисля, че за анални цели ще е по-добре да ползваш естествени лубриканти ;-) Велосипеда също изисква поддръжка. Не се смазва с масло, а още по-малко веригата. Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline). Веригата обаче първо трябва да се изчисти от старата смазка и боклуците. Продават се едни кутии със зъбчатки, които се слагат на веригата; в нея се сипва специална течност и просто въртиш педалите докато се изчисти веригата. Но са скъпи. Аз ползвам спрей за почистване на спирачни дискове (Brake cleaner на Permatex, но има и на Valvoline). Чисти, обезмаслява и се изпарява. След това пръскам с литиевата грес.

Това е най-точният отговор ! Веригата,преди да я смажеш би било хубаво да я почистиш както каза nighty само,че със такива Brake clean и други там спрейчета ... мисля,че би излязло скъпичко ... * като се има в предвид,че има евтин вариант * ... Не ги знам колко струват тия,но предполагам са от порядъка на 4-10 лв .... затова можеш просто да си вземеш едно 1,5 л шише , отиваш на бензиностанцията и си пълниш най-евтиния бензин ... земаш си 1 л и си бомба .... сипваш малко във някакъв съд който не ти трябва .. от порядъка на 50 мл и вземаш някаква малка четка ... четка за зъби върши перфектна работа ... обуваш си някфи панталони и блуза,които няма да ползваш * от личен опит го знам ... шото аз се осрах * излизаш навънка пред къщата/блока ... обръщаш колелото,пускаш си няква музика и почваш да си четкаш веригата като топиш четката във бензин и търкаш веригата .... ще ти стигне за много пъти ... след като приключиш с чистенето изчакваш 15-на минути и забърсваш веригата с парцал ... ако прецениш,че още има боклуци - повтаряш ... След това ... за смазка на веригата .. има едни перфектни смазки .. то се води моторно масло ... и е във спрей със една малка тръбичка,за да е по лесно пръскането ... струва 8-9 лв и е много лесно с него ... Препоръчвам ти го ! Carlube * 100 % Spray Grease * - 400 ml ... Отива за много време ... щото аз съм си смазвал веригата до сега около 10 пъти и при това използвах спрея с грес,за да си паля огън biggrin.gif * луди млади * .. Също така можеш да си смажеш предните амортисьори с него ... махаш 2-те тапички и пълниш вътре,затваряш и излизаш да "подскачаш" малко с колелото и се раздвижват много добре !

• 11 години по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.