Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Видео карти Palit нещо гнило...

Featured Replies

има ли някаква определена причина поради която цената на тези карти да е значително по малка от същите такива на Asus и на Sapphire например... нещо като спад в производителността или некачествено да са направени?

те не че работят лошо но Asus, Sapphire са си най-добрите в бранша нормално е да са по-скъпи

• Автор

в такъв случай кой ще е най-добрият избор на карта до 150лв? аз се спрях на следните 3 модела:

ATI Sapphire HD2600XT 256mb 128bit DDR4 PCI-E 150лв

ATI ASUS 3650 TOP 256mb 128bit DDR3 140лв

Palit PCI-E HD3850 256MB 256bit DDR3 DUAL DVI + HDMI 140лв

посочвам само карти на ATI защото имам нужда точно от вградения аудио контролер...

ако имате нещо друго впредвид до тия пари моля да споделите.

помагайте...

• Автор

е да но ме притеснява това че мен не ми трябва голяма производителност като се замислих а искам по скоро всичко да е пипнато по нея и да си нямам проблеми с охлаждане и тн... а от другите 2 коя е по добра?

• Автор
Пак ли да обяснявам..?

Ето я картата - http://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=496 , нерефернтна е което е още по-добре, охладителя е приличен, със сигурност е поне -10*C от референтния ако не е и повече. Дали ще е на палит или асус или на която и да е друга марка пак може да си имаш проблеми, ама за това е ГАРАНЦИЯТА.. само дето в едния случай се набиваш с + пари отгоре които пак казвам са хвърлени на вятъра за да пише асус отгоре, а не палит.. пълна безсмислица мен ако питаш, ама повече няма да се опитвам да те обеждавам, набивай пари отгоре за едното нищо, твой са си в крайна сметка.. cool.gif

Благодаря за информацията... мисля тази на палит да взема в такъв случай...

Благодаря за информацията... мисля тази на палит да взема в такъв случай...

Естествено.Гледаш как ти е според джоба не според марките :hush:

Забележка към Despo, ATI и Nvidia си имат достатъчно работа и не се занимават с произвеждането на видео карти. От друга страна GB и ASUS не мисля, че са печатници на лепенки. Ще се цитирам от друга тема:

Не е баш така както се говори тука във форума, че картите се правят на едно място и след това се слагат в различни кутии. Видео картите си имат референтни дизайни, дадени от ATI(AMD) и Nvidia и е въпрос на производителя какво ще прави с тях. Т.е имаш схема, ако направиш всичко точно по нея, референтен дизайн, референтна цена. Например Sapphire до колкото ми е известно правят 90% от картите си референтен дизайн. ASUS ще решат да не слагат препоръчаната памет в референтния дизайн, например Infineon, а ще сложат качествена Qimonda и ще я пуснат с по-ниски тайминги, съответно ще даде 5% по-добра производителност. Gigabyte решават, че охлаждането е шумно и ще го сменят с по-добро. По-ниски температури, по-малко шум. XFX ще решат да заложат на по-добри кондензатори, транзистори, съпротивления и т.н, съответно по-дълъг живот и по-голяма стабилност. Други по-неизвестни фирми ще решат, че няма нужда от толкова качествени компоненти и ще сложат по-евтини и ще пуснат картата на ниска цена. Защо ли им е картата да има гарантиран живот 10 години след като гаранцията е само 3. И все пак производителите се придържат колкото се може по-близо до референтния дизайн, все пак той е измислен да работи най-добре. Затова и няма толкова голяма разлика между различните производители.

До колкото си спомням преди да навлязат в масова употреба полимерните кондензатори, Gigabyte започнаха да ги слагат на продуктите си въпреки, че не бяха в референтните дизайни. Това поне някои трябва да го помнят. Ultra Durable и т.н.

Забележки към видеокартите Palit:

Основната идея на повечето от продуктите е да са евтини. Следователно това се дължи на:

- Нереферентни дизайни с некачествени евтини компоненти, даже липса на някои от тях.

- Голям тежък метален охладител, заместващ по-малкия компактен меден или алуминиев.

- Карти извън спецификациите на ATI и Nvidia, заместване на DDR3 с по-слабата DDR2. (3850 с DDR2 ATI нямат)

- Гаранция само 2 години, а погледнато на точка първа вероятно с тенденция за доста по-кратък живот от референтния дизайн.

Казал съм, че няма много голяма разлика между производителите в другата тема, но когато става дума за Palit и особено за тяхните SUPER продукти на SUPER цени, разликата е огромна. Гаранцията за продуктите не е само на хартия. Ако можеха, ASUS и GB щяха да дават и 10 години гаранция, но технологиите толкова бързо се развиват и излизат нови продукти, че след 10 години няма да могат да ти сменят стария продукт с нов, това е проблема. Докато Palit разчитат само на гаранцията, която е на хартията. 2 години да изкара, след това не ги интересува. Защо мислите, че GB и ASUS се славят с името си и продуктите си, а за Palit се появяват теми като "Видео карти Palit нещо гнило..." ?

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Имал съм 3 карти на марката GF 7000, GF 7100, GF 8400 с, която съм в момента. От тези модели първата ми изгоря на 2 месец, като цяло съм доволен предвид, че GF 7600 Sapphire, която я има братовчет ми на 3 месец TV Out и отказа. Така, че конкретно спора не го виждам при всяка марка си има сегментация - Nokia вече не е това, което беше

и още нещо инсталационния диск на Palit върви със софтуер за клокване, който при други марки не съм виждал!

Да, но компанията дава ли ти гаранция с чужд софтуер? При мен знаеш ли как е клокването с една стъпка на максимум

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.