Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за следене на лицензи в голяма мрежа!

Featured Replies

Здравейте,

Имаше една програмка която сканира всички компютри в определена мрежа и показва съответно лицензите на операционните системи в нея.

Разбира се администраторксата парола се знае, компютрите са от една и съща мрежа, и съответно имам пълен контрол над тях... но става въпрос за над 300 компютъра.

Идеята ми е следната...

Да изградя нов тип мрежа, с WS2008 DC-та, като за DNS, DHCP и IPAM ще използвам не много популярните в БГ INFOBLOX.

Отделно, искам да пусна и един KMS сървър за лицензите.

Но за да осъществя всичко това, искам да проверя текущите лицензи за XP, отделно ако има възможност за Office пакетите ще е много ползотворно.

А ако и дава статистика за SP-ковете и ъпдейтите... ще е много добре.

Мислех си да пусна един SMS сървър или SCOM (MOM) и да разгадая всичко което ме интересува... но за съжеление има много компютри които не са в домеин, макар и в същата мрежа и няма да ми свършат идеална работа.

Доколкото се сещам, програмата която ми е нужна можеше да сканира по ИП и не я интересуваше дали е в домейн... стига да се знае администратора.

Благодаря предварително...

А ако някой даде и идея как може да стане това по друг начин... също ще е полезно

Първо се сетих за GFI LANguard:

GFI LANguard N.S.S. scans your entire network, IP by IP, and provides information such as service pack level of the machine, missing security patches, wireless access points, USB devices, open shares, open ports, services/applications active on the computer, key registry entries, weak passwords, users and groups, and more. Scan results can easily be analyzed using filters and reports, enabling you to proactively secure your network – for example, by shutting down unnecessary ports, closing shares, installing service packs and hotfixes, etc.
  • Автор
Първо се сетих за GFI LANguard:

мда... това е едно добро но не чак толкова вършещо в моя случай работа решение .

Не показва ключовете и лицензите за съжеление...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.