Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, молба за съвет за лаптоп. Ще се използва най-вече за офис приложения (MS Office, Adobe) и интернет сърфиране.

Все пак да не е обикновена печатна машина - бързината и стабилноста са от значение.

С Intel Core 2 Duo процесор, с поне 2 GB RAM, с екран мин. 14inch, Wi-fi и с тегло по възможност до 2.6 kg.

Да е удобен за използване, да е бърз, да се чувства добре с Vista и да е с издържлива батерия.

Ползвала съм IBM Think pad. Не бих повторила.

Чувала съм добри неща за Fujitsu siemens, но нямам лични впечатления.

Изкушена съм от MacBook Pro, но да си взема Mac, за да ползвам Vista ми се струва прекалено. Сигурно и софтуерът, който ще ми осигури съвместимост на документите с PC-тата, ще излезе колкото самия компютър. Вариант е и Sony Vaio, които имат добри параметри, но не знам доколко може да се разчита на тях.

Въпросът ми е може ли някой да препоръча на база горните общи параметри, добра конфигурация за лаптоп? Бюджетът е до 3000-3500 лева.

LINK 1500лева. Тежи 2.97КГ, но да дадеш толкова пари за лаптоп, който няма да се ползва за игри........ Аз просто не бих го преживял да дам 3500лв за офис машина. За останалите 2000лева се почерпи или си земи друг лаптоп след 1-2 години. Ако не ти харесва кажи да си едитна поста, може да избера и тия пари лаптоп, но просто невиждам смисъл в това. Аз този който ти го предлагам за офис, ще го ползвам за игри.....

ASUS X55SV-AP130C

• CPU Intel Core 2 Duo T8100 2.1GHz, 800MHz, 3MB L2

• Chipset Intel PM965

• LCD 15.4" WXGA Color Shine

• Memory DDR2 667 2x2GB (2 sockets DDR2 667, up to 4GB)

• VGA NVIDIA GeForce 9500M GS, 512MB VRAM

• HDD 250GB SATA 5400rpm

• Optical storage DVD Super-multi LightScribe

• Communications 802.11a/b/g wireless w/ switch, LAN 10/100/1000, Modem, IEEE1394, CIR (for RC), 4 x USB 2.0, Bluetooth, FingerPrint

• Expansion slots xD/SD/Mini SD/MMC/MS/MS PRO/MS DUO/MS DUO PRO reader, eSATA, VGA, HDMI

• Audio Built-in Azalia compliant audio chip with 3D effect & full duplex, built-in stereo Speaker/Mic, Headphones/Mic

• Camera 1.3 mpx

• Keyboard 19 mm full size 100 keys w/ numeric pad

• Battery 6 cells Li-ion

• Operating system Microsoft Windows Vista Home Premium Edition

• Features Bag and mouse

• Dimensions & Weight 375 x 269 x 44 mm, 2.97 kg

• Warranty

2-year limited global hardware warranty

1-year battery pack warranty

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Според мен Jul95 се стреми към нещо от тоя вид - цък - отговаря на всички нейни изисквания но с уговорката и уточнението, че машинката има т.н. "докинг" станция и при необходимост се отделя от нея и става ултра преносима и лека. Т.е. оставя дпкинга в колата или офиса и си свършва работата а после обратно "в къщи" ще разполага с цялата и функционалност. Може би ще сподели още няколко думи кой вариант я устройва повече ?

Този лаптоп е от т.н. бизнес серия на Ейсус, за повече инфо - от извора :wors:

Моля те светни ме каква е огромната разлика, от моето и твоето предложение освен 700$. Защото аз на пръв поглед виждам, че процесора е с 300Мхз отгоре, което ми се набива в очите. Защото чипсета, паметта, видеото, твърдия диск и повечето неща са абсолютно еднакви. Но трябва да потърся какво е това "докинг". (извини ме за невежеството, за пръв път го чувам, сега търся из нета какво е, дано е нещо готино :) ) :)

Иначе и тая машина ми харесва.

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Моля те светни ме каква е огромната разлика, от моето и твоето предложение освен 700$.

Информация а за още подробности въпроса е нещо като това

По аналогия с поставените изисквания на автора на темата се е породила и идеята за тази технология. Всеки си преценя дали му е удобна и му върши работа. Цената е доста по-висока и не съм имал и идея дори да се състезаваме по цена и параметри, още повече, че видях първо твоя пост. Тоя Ейсус е без пари направо ако се сравни с едно подобно Леново например но имаме забрана да споменаваме думичката Think pad sad.gif

Напоследък се заглеждам по този модел да си взимам та ето виж го. ASUS M51VA-AS051C. Ще подчертая по така нещата. Предложеното от Василев е също много добро.

Intel Montevina Core 2 Duo P8400 2.0GHz, 3MB L2

Mobile Intel PM965

15.4" WXGA+, Color Shine

4 GB DDR2 800

ATI Mobility Radeon HD3650, 512 MB VRAM

320 GB SATA 5400rpm

DVD/RW Super-multi Dual Layer

802.11a/g/n (Intel WIFI LINK 5100), LAN 10/100/1000, Modem, CIR (for RC), 4 x USB 2.0, Bluetooth, FingerPrint

Express card, xD/SD/Mini SD/MMC/MS/MS PRO/MS DUO/MS DUO PRO reader, VGA, DVI, S-video

High definition audio, built-in stereo Speaker/Mic, Headphones/S-PDIF/Mic

1.3 mpx rotating

19 mm full size 100 keys w/ numeric pad

6 cells Li-ion

Microsoft Windows Vista Premium Edition

Bag and mouse

365 x 269 x 28-40 mm, 2.9 kg

2-year limited global hardware warranty

1-year battery pack warranty

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.