Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

[Guide]Как да си направим Lineage 2 Gracia2 Server!

Featured Replies

• Автор

здравеите ас на един срвар бех админ и видиах че ниакои не знае как да си пусне админ мениуто ште сложа ниаколко команди как да си пуснеш админ мениуто как да си правиш ХП и МП от 2 до 3 миларда как да имаш всички скилове и как да си правиш героиа от 1 Левел до 85 Левел командите са пишете (//gmshop) (//setlevel) (//show_skill) (//gmspeed 4) значи като напишете //setlevel триабва да напишете кои левел искате за //show_skill триабва да маркирате името си за //gmspeed триабва да напишете 4 и готово

Лошо няма но голяма част от командите в повечето сървъри не действат тъй като имат различен core.. само в официалната L2J работят всички команди коректно.. а има и такива които са направени например да работят само за L2JFree.

абе моля кажете ми като инсталирам MQSL и накрая слагам си парола и цъкам и нали трябва да ми се зачерктнат сичките 4 тикчета обаче на последното дава някаж ерор тва значи ли че не става

Ами мисля ,че последното беше Starting MySQL service. , ако е то не е кой знае колко фатално.. пробвай след като си го направил и рестартираш компютъра да видиш дали в Task Manager има в таба Processes mysql.exe или mysql-nt.exe или подобно exe.

• Отговори 364
  • Прегледи 92,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така стигнах до финала и се спънах с този фаил който е в system/l2.exe и проблема е че нямам файла l2.exe (от самата l2 - ли система или от някаде другаде Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

благодаря от сега :rolleyes:;)

мс Darkyy това че ми помогна но сега идва нов проблем нали navicat MSQL се свърза и сега на стъпка Стъпка :: 5 Сега да инсталираме базата данни. Влизаме в C:\server\tools и стартираме database_installer.bat Стигаме до това запитване от страна на инсталацията: ЦИТАТ Configuration upgrade options: (1) Import and continue: I'll read your old settings and continue execution, but since no new settings will be saved, you'll see this menu again next time. (2) Import and configure: This tool has some new available options, you choose the values that fit your needs using former settings as a base. (3) Ignose stored settings: I'll let you configure me with a fresh set of default values as a base. (4) View saved settings: See the contents of the config file. (5) Quit: Did you came here by mistake? Натискаме 2 и Enter. Ето и данните които ще са ви нужни за конфигурирането на GameServer и LoginServer DB инсталациите. Host: 127.0.0.1 User: root Pass: Паролата ви на MySQL DB: l2jdb MySQL Bin Path: C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.0\bin След като въведете всички данни ще започне постепенно да инсталира базата данни. и нали там си слагам моята парола и е то виж тва значи ли че съм го направил ако не съм плс даи скупе плс Darkyy искам ти skypa за да ти дам една програма да ми влезеш в компа и да ми помогнеш плс моляте помогни ми мн искам да си направа сървар моя skype:kokopi495 мс предва рително

post-187950-1223789284_thumb.jpg

Редактирано от kokobgbg (преглед на промените)

• Автор

kokobgbg да означава че всичко е нормално и готово с базата данни. Gettre преинсталирай играта. Това е от нея.

да и пак се спъвам на финала глеи какво дава влизам в играта и 4 сървара down аз съм си направил 4 виж

post-187950-1223833823_thumb.jpg

е добре де аз имам един систем ,но него ли да използвам или някой друг защото той ми варви с играта а иначе имам и за друг сарвар :sobbing::speak: :speak: .

Ако си е този супер Публикувано изображение а само да питам кадето ми е играта ли да го поставя като съм стартирал всичко или кадето са ми всички неща за сарвара

Ето и картинка от този файл ли да го стартирам или от друг

Публикувано изображение

• Автор

да и пак се спъвам на финала глеи какво дава влизам в играта и 4 сървара down аз съм си направил 4 виж

Направи на ново hexid обаче с ID 1. Често се случва само ID 1 да работи без останалите. (Зависи от development-a за ревижъна..)

е добре де аз имам един систем ,но него ли да използвам или някой друг защото той ми варви с играта а иначе имам и за друг сарвар ;):bye1::nono: .

Ако си е този супер Публикувано изображение а само да питам кадето ми е играта ли да го поставя като съм стартирал всичко или кадето са ми всички неща за сарвара

Ето и картинка от този файл ли да го стартирам или от друг

Публикувано изображение

Просто пусни ъпдейта за Lineage 2. Той ще си свали нужните файлове от които единия ще е l2.exe в противен случай помоли твой приятел да ти даде exe-то.

Редактирано от Hanibal_Lektar
Цитиран пост на латиница ! (преглед на промените)

ако наниакои му триабват всички команди на ГМ за всичко ето ги и тиах // Admin - доближава на Админ меню. // GM Превключи ГМ статут / / gmchat - Изпраща глобално послание, че само GMs да видим. Употреба: / / gmchat Вид съобщение тук // snoop // gmliston - "Регистър на GM списък // gmlistoff - "Премахване от списъка GM // silence - (да включите / изключите частно съобщение Mode) // saveolymp - Запази олимпиада // manualhero - наръчник изберете герои // atmosphere <signsky> <dawn> - Задава текущата небето или да Дон здрачовете или, както се вижда от членовете на печелившата интрига. // atmosphere <sky> <day> - Задава текущата небето нито ден или нощ. //diet- текущо състояние на готовност за диета плеър. //diet on- Позволява хранителен режим на готовност. // diet off - диетата Изключва режим. // play_sound Носи нагоре звучи страница. / / play_sounds // edit_character - Отваря менюто за редактиране, насочени плеър. // current_player - Отваря характер списък. // character_list - Отваря списък на онлайн играчи. // show_characters - Отваря списък на онлайн играчи. // find_character - отваря намерим играч меню. // save_modifications - Запазва редакции направи на насочените плеър. // nokarma - премахва карма от целеви плеър // setkarma <value> - Задава карма на целеви играч на стойността // REC - Recommnend насочени плеър // settitle - Поставете заглавие на целеви плеър // setname - Задайте името на целеви плеър // setcolor - Задайте име на цвета на целеви плеър // fullfood - Full насочени храна за домашни любимци // invis = да скриете вашия характер // invisible - за да скриете вашия характер // vis - да се Показване вашия характер // visible - в Показване вашия характер // known on- до Показване вашия персонаж от известно списък // known off - за да скриете вашия персонаж от известно списък // earthquake<Intensity> <Duration> - създава земетресение // para_all - Paralyzes всички играчи // unpara_a

Редактирано от hoho1234 (преглед на промените)

• Автор

Предлагам ти да ги преведеш на Български защото този урок точно поради тази причина съм го написал.. много от хората в България не разбират съвсем ясно Английски език.

Ако някой ми каже как да променя да е по бърз сървара и да има клас мениджар и бъффер мерси предварително.

• Автор

Ако някой ми каже как да променя да е по бърз сървара и да има клас мениджар и бъффер мерси предварително.

rates.properties ,а това за активиране на клас мениджър на няколко пъти му сменяха позицията в файловете така, че да ти каже някой който вече го е направил сървъра успешно!

а как може някой да влезе към мен смисъл какво тре да мо прата

Мисля ,че съм обяснил достатъчно ясно в урока!

Добре успях да се логна в играта правя герой излизам изцяло от Л2 отивам в навигат дигам ацес лвл-ла на 255 после като вляза нищо не става кат напиша някоя каманда пише че нямам достъп до тази команда а колко требва е лвл-ла на акаунта спирах сервера даже пак дигах ацес-а но като вляза и после изляза пак е на 0 некфи идеи ?

• Автор

Цъкни Enter след като си го въвел или тикчето долу за Ъпдейт.. иначе тея левели ги променяха 1000 пъти и на края не ги запомних кое за какво е.. така ,че трябва да се поровиш някъде в официалния сайт на L2J

Има ли значение дали релийза ще е друг имам предвид ако примерно е за интерлуде.Пробвах един да инсталирам стана а,а той е за ИНТ но нещо немога се логна пиша име и парола стигам до мястото където трябва да избирам сървър,НО като цъкна конфрим нищо не става Някакви идеи Публикувано изображениеПубликувано изображение ММ като гледам май нема стане а можеш ли да ми дадеш линк как да си добавя нпц бъфер и гм шоп-че :)

Редактирано от rdtb (преглед на промените)

• Автор

Не съвместими са различни версий и сървър пакети... в момента в конзолата ти изписва ,че е изпратен непознат пакет от локалната мрежа (в случая ти) .. т.е. сървъра ти е един хроникъл по нисък от нужното за клиента или клиента ти е по висока версия..

Искам да играем с ЕДИН мой приятел в сървъра който направих но нямам реално ип въпроса ми е дали с хаммачи ще се получи и ако става как да го направя

значи всички питат как се прави Npc buffer сшност darkyy e то тези уроци но го намерих в интернет ето как се прави бфер Здравейте всички, друг път, днес е добър ден, надявам се да се радвате на това ръководство. Днес ще се научите как да направите собствено НДК Буфер ни, можете да добавите биволска кожа, която искате, superhaste, песнопения, танци, герой buffs, noblesse buffs, песни, hierophant buffs, душите и др .. др .. Имам отбележи, че всички хора се allways търсене на НДК на буфера, но вярно е, че те никога няма да намерят най-добрите условия, така че аз съм причината вземане на това ръководство за вас. Преди всичко трябва да бъдете търпеливи, това не е лесна ръководство, но ако се следват всичко, което тип, знам, вие ще разберете и вие ще получите умението да създават свои собствени Преди всичко, ако има HTML редактор, като dreamweaver, използвайте я, ако не използвате Notepad, ако не харесате Notepad, изтеглете Notepad + + е доста готино, не знаете къде да си я?? Просто кликнете върху този линк Ако искате да направите свой нов НДК следват този малък гид по-долу, ако искате да използвате съществуващ просто пропуснете тази стъпка, но трябва да влезе в игра и смяна щракнете върху която искате да редактирате и да я видите на ID, след което напишете то на хартия или в място, ще помня Стъпка:. Създаване на нов НДК Въведете родословието II игра, намиране на НДК ли, не знам, които не можете избор на гранит golem. Antharas, Valakas, Baium, Gremlin и др .. др., с няколко думи просто избра своя favirite НДК шаблон Натиснете клавиша Shift и кликнете върху него, там ще видите НДК ID като в образ ----------------------------------------------------------------------------------------------- Code: <html> <body> <center> <tr><td><font color="FF44FF">L2 Antorni Buffer</font></tr></td><br> <br> Welcome <br> I can buff you <br> <button value="Buff Me please" action="bypass -h npc_%objectId%_Quest 9999_NPCBuffer" width=75 height=21 back="L2UI_ch3.Btn1_normalOn" fore="L2UI_ch3.Btn1_normal"> </body> </html> ----------------------------------------------------------------------------------------------- Защото в нашите HTML ние тип 9999_NPCBuffer, трябва да се създаде папка с такова име в папката gameserver \ данни \ jscript \ обичай, ако искате друго име просто го смените на вашия HTML файл и след това създайте папка със същото име Върви си в нова папка, в този случай gameserver \ данни \ jscript \ обичай \ 9999_NPCBuffer \ Има създадете файл с име "__init__.py", ако не знаете как, просто отворете Notepad и кликнете върху Запазване като и вие го поставете, не забравяйте, че трябва да има. ГП, без това, това е просто Simple списък файла Отворете си __init__.py има wher ще постави buffs, аз просто ще обясня как да го направя, аз няма да направя всичките буфер, който ще ви бъде домашна Вътре в __init__.py ще поставите този код ----------------------------------------------------------------------------------------------- Code: import sys from net.sf.l2j.gameserver.model.actor.instance import L2PcInstance from java.util import Iterator from net.sf.l2j.gameserver import SkillTable from net.sf.l2j import L2DatabaseFactory from net.sf.l2j.gameserver.model.quest import State from net.sf.l2j.gameserver.model.quest import QuestState from net.sf.l2j.gameserver.model.quest.jython import QuestJython as JQuest THE LINES AVOVE ARE JUST IMPORTING SOME DATA NPC=[1234] HERE YOU PUT THE ID OF YOUR NPC ADENA_ID=57 TIS IS JUST FOR TYPE ADENA_ID INSTEAD OF 57 MIN_LEVEL=40 THIS IS THE MINIMUM LEVEL TO GET BUFFED QuestId = 9999 THIS IS THE ID OF THE QUEST QuestName = "NPCBuffer" THE NAME OF THE QUEST QuestDesc = "custom" THIS IS THE FOLDER OF THE QUEST InitialHtml = "1.htm" THIS IS THE FILE OF YOUR NPC THA WILL STARTprint "importing " + QuestDesc + ": " + str(QuestId) + ": " + QuestName + ": " + QuestName, class Quest (JQuest) : def __init__(self,id,name,descr): JQuest.__init__(self,id,name,descr) def onEvent(self,event,st): htmltext = event count=st.getQuestItemsCount(ADENA_ID)HERE THE NPC GET YOUR ADENA level=st.getPlayer().getLevel() HERE THE NPC GET YOUR LEVEL if count < 200000 and level < MIN_LEVEL : htmltext = "<html><head><body>You dont have enough adena or your level is lower than st.getPlayer().getLevel().</body></html>" else: st.getPlayer().setTarget(st.getPlayer()) ----------------------------------------------------------------------------------------------- Ще обясня това просто малка причина е доста код, просто помня нещата в червено трябва да бъде изтрит, за да кода работи, Този код е много лесно, това, което правим е просто проверете дали сте adena и минималното ниво След този код трябва да сложа buffs в този формат Код:if event == "2": NEED TO START IN 2 AND MUST BE RAISING 1 EACH TIME st.takeItems(ADENA_ID,15000) CHANGE IT FOR THE PRIZE YOU WANT st.getPlayer().useMagic(SkillTable.getInstance().getInfo(4344,3),False,False) CHANGE IT FOR THE SKILL ID YOU WANT TO USE, CHANGE IT FOR THE LEVEL OF THE SKILL st.getPlayer().restoreHPMP() HERE IS JUST RESTORING PLAYERS MP CAUSE NPC USES PLAYER MP return "1.htm" HERE YOU RETURN TO THE CHOSE BUFFS SCREEN st.setState(COMPLETED) ----------------------------------------------------------------------------------------------- Забележка: За всеки баба ти трябва да поставяте този код, просто смяна на ID на баба, нивото и наградата .. и, разбира се събитие номер (ако е събитие == "2") В този код се chosing баба и наградата, след като този код трябва да поставите този ----------------------------------------------------------------------------------------------- if htmltext != event: st.setState(COMPLETED) st.exitQuest(1) return htmltext def onTalk (self,npc,st): htmltext = "<html><head><body>I have nothing to say to you</body></html>" st.setState(STARTED) return InitialHtml QUEST = Quest(QuestId,str(QuestId) + "_" + QuestName,QuestDesc) CREATED=State('Start',QUEST) STARTED=State('Started',QUEST) COMPLETED=State('Completed',QUEST) QUEST.setInitialState(CREATED) for npcId in NPC: QUEST.addStartNpc(npcId) STARTED.addTalkId(npcId) print "...done" -----------------------------------------------------------------------------------------------Аз няма да обясня този код, просто го поставете, няма нищо интересно Забележка: Не забравяйте случай броят на всяко умение, или по-добре ги напиша в някои хартия Сега, когато вече сте създали __int__.py ще трябва да създадете файл с име 1.html, който ще бъде буфер за подбор на екрана Вътре в 1.html ти просто трябва да поставите този код (аз ще обясня един) -----------------------------------------------------------------------------------------------<html> <body> <center> <font color="FF40FF">L2 Antorni Buffer</font><br> <br> <font color="00FFBB">Buff List:</font><br> <tr><td></td><td><button value="HERE PUT THE TEXT OF THE BUTTON, IRECOMMEND YOU TO PUT THE NAME OF THE BUFF JEJE" action="bypass -h Quest 9999_NPCBuffer 2" THIS NUMBER IS VERY IMPORTANT, IS NE NUMBER OF THE EVENT THAT WILL CALL FROM __int__.py width=75 height=21 back="L2UI_ch3.Btn1_normalOn" fore="L2UI_ch3.Btn1_normal"></td></tr><br> </center> </body> </html> -----------------------------------------------------------------------------------------------Аз няма да обясня този код, просто го поставете, няма нищо интересно Забележка: Не забравяйте случай броят на всяко умение, или по-добре ги напиша в някои хартия Плати доста attemption на този код и помни номера след 999_NPCBuffer е много важно, за да се обаждате на правилното събитие, за да добавите друга баба Просто добавете този ред на кода Код:<tr><td></td><td><button value="Heal" action="bypass -h Quest 9999_NPCBuffer 2" width=75 height=21 back="L2UI_ch3.Btn1_normalOn" fore="L2UI_ch3.Btn1_normal"></td></tr><br> ----------------------------------------------------------------------------------------------- Само промяна на броя на събитието и бутона стойност За последната стъпка трябва само да добавите този ред на кода вътре в __int__.py, който е вътре в папката gameserver \ данни \ jscript \ обичай \ ----------------------------------------------------------------------------------------------Code: '9999_NPCBuffer', -----------------------------------------------------------------------------------------------

Редактирано от hoho1234 (преглед на промените)

• Автор

Както споменах в Java никакъв ме няма и ако щях да правя тема за това щях да препиша и да дам оригиналния урок. П.С. Пък и така като гледам това е било писано на английски и ти си го превел с онлайн преводач... "Плати доста attemption на този код и помни номера след 999_NPCBuffer е много важно, за да се обаждате на правилното събитие, за да добавите друга баба Просто добавете този ред на кода" Трудничко човек ще разбере за какво става въпрос когато е така написано цялото!

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

Доста време съм загубил с тази игрица,само едно уточнение,по-точно да споделя малко опит. Опитвал съм доста такива сървари,и тръпка никаква... Няма обсади на замъци от по 200-300 човека,няма големи алианси от по 300 човека и т.н.. Обикновено на Java сървар има 50-100 човека,и сървара е фрашкан с бъгове,което убива кефа (който познава играта знае за какво говоря). Най-посещаваните сървари обикновено не са Java,и машините на които вървят са с доста по-сериозни от посочените тук параметри. Като се има предвид,че на един сериозен сървар има едновременно конектнати около 5000 човека (защото толкова са необходими за да се играе тази игра както трябва),не си представям как това ще се случи на една машина с 2 GB памет и т.н.. Точно поради тази причина не виждам смисъл някой да се занимава да си прави такъв сървар по мое лично мнение. Имаше опити да се направи добър БГ сървар,но с много нисък успех за съжаление,иначе с удоволствие бих играл на БГ сървар ,а не на международните с над 150 ping... П.П. Успех на мераклийте ;)

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Дарку можеш ли да ми дадеш Wings за интерлюде и да кажеш как да ги сложа.

• Автор

Дарку можеш ли да ми дадеш Wings за интерлюде и да кажеш как да ги сложа.

Оххх гледайте сега.. ако някой итем липсва в сегашните пакове начи нарочно не е сложен от L2J... явно си има причина.. точно като татусите които официално от NCSoft спряха да се правят защото дебалансират играта.. а тея wings нз защо са махнати.. а може и да не са махнати а ти просто да не знаеш как да си ги spawn-неш...

Здравейте на всички, искам да попитам дали някой ще може да ми намери от някъде L2j C3 release.Търсих по много форуми, но така и не открих нищо за C3 всичко е от C4 нагоре. Благодаря предварително :speak: скайп- Radi154

• Автор

Ми имам тука и за тебе нещичко.. :speak: след 5 мин очаквай ъпдейт на поста ми!

Едит:Download - Айде радвай се!

Редактирано от Darkyy (преглед на промените)

Ми имам тука и за тебе нещичко.. ;) след 5 мин очаквай ъпдейт на поста ми!

Едит:Download - Айде радвай се!

Много ти благодаря :) :) :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.