Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройки в BIOS

Featured Replies

Здравейте!

Искам да си настроя лаптопа да буутва от СД но не мога да се оправя с настройките в БИОС. Знам че трябва първото буутващо устройство да е СД-рома но настройките в моя БИОС явно са по различни от тези за които четох по форумите. Имам меню Boot primery order и на първо място сложих USB CDRom, обаче не се получи. Също Multiboot и Quickboot са ми enabled; 32bit I/O- disabled, ако това има значение изобщо в случая. Единственото което стана е, че на черния екран, на който по принцип трябва да се появи надписа Press any key to Boot from CD, сега не се появява абсолютно нищо дори и другите надписи ohmy.gif Опасявам се, че ако продалжа да експериментирам може да прецакам нещо.

Ако имате идеи какво да направя моля пишете........

Ето и още малко инфо, което може да е полезно:

Fujitsu siemens Intel Centrino Duo 1600Mhz

System Bios Version - R01-A0U

VGA Bios Version - 1313

Ако CD-устройството ти е външно трябва само да сложиш диска в него и да натиснеш нещо на клавиатурата като ти излезе пак Press any key to Boot from CD. Ако е вградено в лаптопа трябва да има друга опция в списъка с устройствата, тогава USB CDRom не е вярната. Ако не можеш да го откриеш в списъка, напиши тук всички опции.

Пробвай и с клавиша "Esc" по време на бутването. Ще ти даде опция от кое устройство да бутнеш

• Автор

СД устройството ми е вградено в лаптопа......а относно Press any key to boot from cd имах впредвид, че изобщо не се появява като опция на екрана............

Другите варианти освен USB CDRom са: IDE CD, IDE HDD, USB FDC, USB KEY, USB HDD, RCJ BEV

Може би IDE CD трябва да е първо ? Не можеш да го повредиш по тоя начин, не зная конкретния модел за да погледна в ръководството му. И диска трябва да е бутваш, иначе надписа да се натисне клавиш няма да се появи.

• Автор

Да оказа се че трябва да е IDE CD......благодаря за помощта........обаче сега ще си позволя да променя малко насоката на форума........защото при последният рестарт машината ми не можа да зареди и по всичко личи че няма да успее сама........просто Уина ми плачеше за реинстал.......както и да е аз вече започнах такъв (добре 4е си направих буут сд) но явно и тва не стига щото в момента в който натиснах Set up Windows Xp ми изписа следното интересно съобщение:

Setup did not find any hard disk drives installed on your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related hardware configuration is corect. This may involve running a manifacturer-supplied diagnosetic or setup program. :*

Не разбирам защо не ми разпознава хард драйвовете (btw имах само С:* и нямам програма на производителя.............освен един драйвер.............какво следва ohmy.gif моля помагайте................

Да оказа се че трябва да е IDE CD......благодаря за помощта........обаче сега ще си позволя да променя малко насоката на форума........защото при последният рестарт машината ми не можа да зареди и по всичко личи че няма да успее сама........просто Уина ми плачеше за реинстал.......както и да е аз вече започнах такъв (добре 4е си направих буут сд) но явно и тва не стига щото в момента в който натиснах Set up Windows Xp ми изписа следното интересно съобщение:

Setup did not find any hard disk drives installed on your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk related hardware configuration is corect. This may involve running a manifacturer-supplied diagnosetic or setup program. :*

Не разбирам защо не ми разпознава хард драйвовете (btw имах само С:* и нямам програма на производителя.............освен един драйвер.............какво следва ohmy.gif моля помагайте................

Ще се цитирам от една другаа тема:

изключи AHCI режима
Откъде да изклиуча AHCI?

от биоса

• Автор
от биоса

Прощавай непросветеността ми обаче не знам какво е AHCI и не знам каде в биоса да го тарся...........ще може ли да обясниш малко по подробно?

Прощавай непросветеността ми обаче не знам какво е AHCI и не знам каде в биоса да го тарся...........ще може ли да обясниш малко по подробно?

http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host...oller_Interface

Другия вариант - да си намериш/направиш уин с вграден sata драйвер

• Автор

Оказа се че това AHCI реши целият проблем с рестартирането............надявам се да нямам същият проблем при преинсталацията............

Мерси за инфото :wors:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.