Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

SE k550 M2 въпрос за паметта

Featured Replies

Здравейте, хорица.

Имам питaнка относно Sony Ericsson k550. Има карта 1 гб и около 150 мб свободно пространство. Сега пак се опитах да кача един клип и ми даде тази грешка : http://i38.tinypic.com/33p6hef.jpg

А когато свободното пространство стигне 100 мб и песен не дава да се качи.

Това за проблем ли да го считам? Защото не е кой знае какво, но 100 мб са си 100 мб biggrin.gif

Здравейте, хорица.

Имам питaнка относно Sony Ericsson k550. Има карта 1 гб и около 150 мб свободно пространство. Сега пак се опитах да кача един клип и ми даде тази грешка : http://i38.tinypic.com/33p6hef.jpg

А когато свободното пространство стигне 100 мб и песен не дава да се качи.

Това за проблем ли да го считам? Защото не е кой знае какво, но 100 мб са си 100 мб biggrin.gif

Не не проблем винаги, телефона взима винаги свободно пространство от какртата памет и като стигне картата памет своя предел, както при теб става не позволява да се качват файлове затова след известно време ползвате аз лично трия всичко и я форматирам и пак си качвам информацията!!! cool.gif

И аз го имах този проблем със карта M2 Sandisk 1gb biggrin.gif Каква марка е твоята карта :>

Редактирано от ctelu (преглед на промените)

• Автор
Не не проблем винаги, телефона взима винаги свободно пространство от какртата памет и като стигне картата памет своя предел, както при теб става не позволява да се качват файлове затова след известно време ползвате аз лично трия всичко и я форматирам и пак си качвам информацията!!! cool.gif

Е в телефона има поне 60 мб свободни. Една приятелка има абсолютно същия телефон и карта и може да си я запълни докато останат 2 мб свободни.

И аз го имах този проблем със карта M2 Sandisk 1gb biggrin.gif Каква марка е твоята карта :>

Sony е картата.

Предполагам с форматиране може да стане, ама като ме е страх да не я прецакам biggrin.gif

Е в телефона има поне 60 мб свободни. Една приятелка има абсолютно същия телефон и карта и може да си я запълни докато останат 2 мб свободни.

Sony е картата.

Предполагам с форматиране може да стане, ама като ме е страх да не я прецакам biggrin.gif

Изглежда ми на проблем от картата!? Как при 100МБ свободна не можеш да качваш файлове?!? За Sony Ericsson не ти препоръчвам SanDisk а Sony :lol6: Sony за Sony Ericsson. Проблема няма да се реши с форматиране! Когато сложиш картата за първи път в тела тя автоматично се форматира и няма нужда от допълнително форматиране. То попринцип M2 са бъгави карти. Най-добрите са старите PRO Duo като на K750i и MicroSD като на нокиите и самсунзите. Тааа савета ми е да сложиш картата на друг телефон и да я напълниш до макс. Ако се напълни под 100 мегабайта начи тилифона прай белата. :)

Редактирано от mmiinneevv (преглед на промените)

Изглежда ми на проблем от картата!? Как при 100МБ свободна не можеш да качваш файлове?!? За Sony Ericsson не ти препоръчвам SanDisk а Sony :) Sony за Sony Ericsson. Проблема няма да се реши с форматиране! Когато сложиш картата за първи път в тела тя автоматично се форматира и няма нужда от допълнително форматиране. То попринцип M2 са бъгави карти. Най-добрите са старите PRO Duo като на K750i и MicroSD като на нокиите и самсунзите. Тааа савета ми е да сложиш картата на друг телефон и да я напълниш до макс. Ако се напълни под 100 мегабайта начи тилифона прай белата. :ass:

Тук ще направя една корекция - телефона не форматира карта при първо слагане. Няма логика да е така; какво става ако взема друга карта, запиша нещо на нея и сложа в телефона? Трия всичко защото й е за първи път? Това да не е дефлориране бе? :-) Пита дали да я форматира, ако не е форматирана. Но за едно си прав - проблема май е в картата. Моя съвет е форматиране.

Тук ще направя една корекция - телефона не форматира карта при първо слагане. Няма логика да е така; какво става ако взема друга карта, запиша нещо на нея и сложа в телефона? Трия всичко защото й е за първи път? Това да не е дефлориране бе? :-) Пита дали да я форматира, ако не е форматирана. Но за едно си прав - проблема май е в картата. Моя съвет е форматиране.

Ами защо когато вземеш карта 512MB след като я пъхнеш в телефона става 499MB?!?!? А? Или ако си с 1GB и я сложиш ЗА ПЪРВИ ПЪТ в телефона става 960MB? Форматира се когато за ПЪРВИ ПЪТ я сложиш в телефона! След това капацитета се намаля защото се форматира! Никога не съм форматирал карта! След формата капацитета им става така: С 13MB загуба за 512, 40MB за 1GB и 80 за 2GB (така е при Sony Ericsson) После пращаш там кот имаш да пращаш и тва е! И да я вадиш и слагаш всичко си остава. Надали ще работи ако не е форматирана! Да пробва за втори път да я форматира но не е от това. Препоръчвам му Sony карта.

ПП Давали са ми карти 1GB пълни с песни да им качвам клипчета от моя телефон и сичко се запазва! Просто първия път телефона я форматирва защото усеща че не е форматирана. Казвам за втори път при Sony Ercsson е така а при ония тухли нокиите не знам как е.

Редактирано от mmiinneevv (преглед на промените)

biggrin.gif Да ти кажа, вече се чудя дали си заслужава да те поправям. На всеки пост си ми опонент, а мисля че не си много наясно. Вземи че отвори Гугъл или Уики и виж какво е форматиране. Но продължавай да пишеш, поне ме разсмиваш от време на време :-) Обещавам че вече няма да те поправям, освен ако не си изръсил някоя фрапираща глупост :-)

П.П. не знаех че SE са с шесто чувство :-)

Ами защо когато вземеш карта 512MB след като я пъхнеш в телефона става 499MB?!?!? А? Или ако си с 1GB и я сложиш ЗА ПЪРВИ ПЪТ в телефона става 960MB? Форматира се когато за ПЪРВИ ПЪТ я сложиш в телефона! След това капацитета се намаля защото се форматира! Никога не съм форматирал карта! След формата капацитета им става така: С 13MB загуба за 512, 40MB за 1GB и 80 за 2GB (така е при Sony Ericsson) После пращаш там кот имаш да пращаш и тва е! И да я вадиш и слагаш всичко си остава. Надали ще работи ако не е форматирана! Да пробва за втори път да я форматира но не е от това.

Ма ти си голям специалист бе.Мамка му ше го чупя скапания ми телефон.Да си взема аз 4GB (4096 MB) па тая гад да вземе да я направи 3875 MB.Цели 221 Mb фира боклук с боклук.Даже и надписа ми се промени на картата вече пише "MicroSD 3,8 GB". ;) Как се прецаках само.И ти ли така? ;)

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Slavito007 провери дали случайно нямаш скрити файлове и папки на картата?

Иначе телефона може да предложи формат на картата при поставяне, но само когато не е форматирана.

• Автор

Абе хора, не съм толкова куц по тема "памети" biggrin.gif Плеъра ми има 512 мб, но реално са 496мб, ДВДтата се водят 4,7, но са по-малко. Реалната памет на картата ми СОНИе 959 мб и точно 150 свободни. Вчера направих експериметн да кача 50 мб клип и си знаех, че ще откаже показвайки това съобщение. В картата има скрити файлове естествено, които са 5 мб и няма да си ги пипам. Още при първото поставяне на картата в телефона не ми бе предлагано форматиране, тъй като няма нищо в картата biggrin.gif

На мене идеята ми е да копна файловете от картата + скритите на компа, да я форматирам и после отново да ги кача същите и да пробвам дали може още.

• Автор

Благодаря на всички отговори. Копирах всичко на компа, форматирах ...и ах, чудо! Вече мога да качвам при 100 мб свободни. Установих, че до 16 мб свободни стига без проблем, но може и да може повече. Айде със здраве : P

Може да заключите или там да изтриете темата

Редактирано от slavito007 (преглед на промените)

на мен при песен и картинка при всичко започна да ми дава този проблем на 10 мб съшо съм с 1 GB

Оффф и ся мислите че лъжа ли?!?!? Като сложиш 1GB карта и остава 960MB е лъжа? Защо тогава гледах в един сайт ва MS Micro и там си е написано памет след формат около 490MB това за 512MB. Като съм ви смешен вярвайте си че като сложите 1GB получавате точно 1000MB - това е смешно! Nighty като е имал K750 не е ли забелязал че паметта не е 2000MB като сложи 2GB карта а е към 1800MB. Както да имаш 300GB хард, паметта не е точно 300GB а 270-280GB - Това са факти и на който му е смешно значи си няма представа за карти памет или хардове! :rolleyes:

ПП То е много по лесно да се смееш отколкото да се замислиш дали е така!

Оффф и ся мислите че лъжа ли?!?!? Като сложиш 1GB карта и остава 960MB е лъжа? Защо тогава гледах в един сайт ва MS Micro и там си е написано памет след формат около 490MB това за 512MB. Като съм ви смешен вярвайте си че като сложите 1GB получавате точно 1000MB - това е смешно! Nighty като е имал K750 не е ли забелязал че паметта не е 2000MB като сложи 2GB карта а е към 1800MB. Както да имаш 300GB хард, паметта не е точно 300GB а 270-280GB - Това са факти и на който му е смешно значи си няма представа за карти памет или хардове! :baby:

ПП То е много по лесно да се смееш отколкото да се замислиш дали е така!

Разбира се че е така! Брат ми никога не греши! За 1 GB получаваш 960MB това е след формат. :rolleyes:

Еми и аз имам 1гб карта и са достъпни 950-960~ (приблизително) не е достъпна цялата памет на картата .. а това, че след всяко форматиране мястото в картата намалява са глупости.

Редактирано от lz4jw (преглед на промените)

Еми и аз имам 1гб карта и са достъпни 950-960~ (приблизително) не е достъпна цялата памет на картата .. а това, че след всяко форматиране мястото в картата намалява са глупости.

Никой не е казал след ВСЯКО! След първото само паметта се намаля и ако искаш 1000 пъти да я форматираш си остава толкова.

biggrin.gif

Чакайте сега да ви разясня нещо - при форматиране на какъвто и да е носител се създава FAT (File Aloccation Table) таблица, чиито размер варира в зависимост от обема на носителя. А сега бегайте четете що е то FAT, за чии к*р ни е та да ни заема и място и има ли почва у бугарско.

П.П. Момчета, спорете само за неща, които разбирате. Иначе обърквате и другите, които искат да понаучат нещо.

Човека си е решил проблема с картата чрез формат; изяснихме и къде се губят ценни мегабайтчета, така че май дебата приключи. :-)

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.