Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

градуси на процесор ?!

Featured Replies

процесора ми е атлон на 2000 mhz (работи на 1.68 или някаде там....) от биоса е настроен на 65 градуса мисля че беше да се изключва ако ги вдигне и не може да се охлади... лятото това става често като го натоваря повечко, та мисълта ми е може ли да вдигна границата на допустимата температура от биоса и ако може то да колко ? да не стане така да "изпуши"... sad.gif и по-принцип има ли значение какъв е процесорът и до колко градуса може да го настройваш да работи... ако може малко да ми разясните по тази тема, че се интересувам, а нз много!

Ми ето ти технически данни за един от Атлоните виж си за твоя модел щот няма подробности:

Processor AMD Athlon™ X2 Dual-Core

Model BE-2400

OPN Tray ADH2400IAA5DO

OPN PIB ADH2400DOBOX

Operating Mode 32 Bit Yes

Operating Mode 64 Bit Yes

Revision G2

Core Speed (Mhz) 2300

Voltages 1.25V

Max Temps © 55-78

Wattage 45 W

L1 Cache Size (KB) 128

L2 Cache Size (KB) 1024

CMOS 65nm SOI

Socket AM2

Аз си реших проблема като сложих още един вентилатор.

Не може да изпуши! Един мой приятел има Pentium 4 работещ на ''нормална'' температура 97 градуса без овърклок, а като пусне Half-Life 2 стига 104 градуса и още не е изпушил. То би трябвало да имаш защита, тоест като дигне например 70 градуса компа де си изключва - така процесора не може да прегрее и да се развали. АКо ти се занимава, можеш да отвориш компа и да видиш процесора дали е обвит в прахоляк, и виж има ли следа от термопаста (препоръчвам ти да я смениш) като с кърва почистиш старата и слагаш тънък почти прозрачен слой от новата. От биоса си дигни оборотите на вентила до 4000! Назявам се че над-35 градуса няма да дига вече! :)

Не може да изпуши! Един мой приятел има Pentium 4 работещ на ''нормална'' температура 97 градуса без овърклок, а като пусне Half-Life 2 стига 104 градуса и още не е изпушил.

вервай си! и теб да те сложат в печката първоначално нищо ти няма ма после мозъка почва да ти се разтапя нали. тъй че тая температура е ненормална. иначе ако процесора е Athlon двуядрен повече от 50 C е недопустимо да вдига. моят работи на 38. ако е обаче Athlon XP значи може до към 60 и малко повече но не повече от 70. ТОВА СА НОРМАЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ НА РАБОТА А НЕ МАКСИМАЛНО ВЪЗМОЖНИ. все пак трябва да се търси оптимум. иначе кажи от колко време е компа и повече за процесора и ще ти кажем дали не трябва тази процедурата със смяната на пастата и процесора да се извърши (евентуални и един вентилатор за кутията да се сложи).

Не може да изпуши! Един мой приятел има Pentium 4 работещ на ''нормална'' температура 97 градуса без овърклок, а като пусне Half-Life 2 стига 104 градуса и още не е изпушил. То би трябвало да имаш защита, тоест като дигне например 70 градуса компа де си изключва - така процесора не може да прегрее и да се развали. АКо ти се занимава, можеш да отвориш компа и да видиш процесора дали е обвит в прахоляк, и виж има ли следа от термопаста (препоръчвам ти да я смениш) като с кърва почистиш старата и слагаш тънък почти прозрачен слой от новата. От биоса си дигни оборотите на вентила до 4000! Назявам се че над-35 градуса няма да дига вече! :)

То аз ако имах Pentium 4 щях да съм си спрял парното много отдавна . biggrin.gif

А в случай че стъпките които ти препоръча колегата не ти помогнат... ам търси ново охлаждане :ass:

процесора ми е атлон на 2000 mhz (работи на 1.68 или някаде там....) от биоса е настроен на 65 градуса мисля че беше да се изключва ако ги вдигне и не може да се охлади... лятото това става често като го натоваря повечко, та мисълта ми е може ли да вдигна границата на допустимата температура от биоса и ако може то да колко ? да не стане така да "изпуши"... sad.gif и по-принцип има ли значение какъв е процесорът и до колко градуса може да го настройваш да работи... ако може малко да ми разясните по тази тема, че се интересувам, а нз много!

Температурата можеш да я коригираш от BIOS-а,аз съм с подобен процесор и имах същите проблеми това лято.Сложих си Motherboard Monitor и съм го настроил при 70C да алармира от говорителя на компютъра.А от BIOS-а настройх температура на изключване 75C,мисля че тя е критична за AMD.

Температурата можеш да я коригираш от BIOS-а,аз съм с подобен процесор и имах същите проблеми това лято.Сложих си Motherboard Monitor и съм го настроил при 70C да алармира от говорителя на компютъра.А от BIOS-а настройх температура на изключване 75C,мисля че тя е критична за AMD.

За AMD критичната според мен е 80 градуса. Атлоните държат много на градуси.

За AMD критичната според мен е 80 градуса. Атлоните държат много на градуси.

Може и така да е,но като мине 70С при мен и започва доста да се бави процесора явно му пречи температура по-висока от тази.Но пък ми направи впечатление факта,че като надмине 75С компютъра не ми се изключва,а съм го задал като настройка в BIOS-а.

Може и така да е,но като мине 70С при мен и започва доста да се бави процесора явно му пречи температура по-висока от тази.Но пък ми направи впечатление факта,че като надмине 75С компютъра не ми се изключва,а съм го задал като настройка в BIOS-а.

Малко факти:

При достигане на определена температура в работата на процесора се вмъкват празни инструкции, като в резултат той губи производителност, но си "почива" и температурата му би трябвало да спадне. Ако това не стане и се достигне определена критична температура, чак тогава се изключва компютърът.

ПС:

Не знам в подробности как стоят нещата при AMD, но при Pentium 4 (т.к. при тях също има проблеми с топлината) има една технология Speed Step (разрешава се от BIOS-a), която ако е включена, автоматично занижава работната честота и напрежението на процесора, когато не е натоварен, а това означава по-малко топлоотделяне. При натоварване на процесора той отново мигновено заработва на макс. Така хем не губите производителност, хем си решавате проблема с топлината...

Малко факти:

При достигане на определена температура в работата на процесора се вмъкват празни инструкции, като в резултат той губи производителност, но си "почива" и температурата му би трябвало да спадне. Ако това не стане и се достигне определена критична температура, чак тогава се изключва компютърът.

ПС:

Не знам в подробности как стоят нещата при AMD, но при Pentium 4 (т.к. при тях също има проблеми с топлината) има една технология Speed Step (разрешава се от BIOS-a), която ако е включена, автоматично занижава работната честота и напрежението на процесора, когато не е натоварен, а това означава по-малко топлоотделяне. При натоварване на процесора той отново мигновено заработва на макс. Така хем не губите производителност, хем си решавате проблема с топлината...

Абсолютно вярно! На приятела ми компа проза му както казах Intel Pentium 4 3.06GHz с 97 градуса средна температура се държи се едно е Sempron 2500 ЦС зарежда 6 минути а процесора му 101 градуса! Пред изгаряне е а баща му вика че е нормално за 3GHz biggrin.gif Ем четириядрените тогава трая са 300 градуса! А това че при прегряване процесора започва да се затормозява е вярно и държи 80 - 90%

Редактирано от mmiinneevv (преглед на промените)

Абсолютно вярно! На приятела ми компа проза му както казах Intel Pentium 4 3.06GHz с 97 градуса средна температура се държи се едно е Sempron 2500 ЦС зарежда 6 минути а процесора му 101 градуса! Пред изгаряне е а баща му вика че е нормално за 3GHz biggrin.gif Ем четириядрените тогава трая са 300 градуса! А това че при прегряване процесора започва да се затормозява е вярно и държи 80 - 90%

Разбира се, че не е нормално. За Pentium 4, ако охлаждането работи нормално, температурата на работа е в диапазона 45 - 65 градуса в зависимост от натоварването, при 70 градуса обикновено се включва защитата с вмъкване на празни инструкции а при 75 компа би трябвало да се изключи (ако естествено е настроен както трябва в БИОС-а). Въобще ми се струва нереална тая температура 100 градуса. Да не би да са градуси по Фаренхайт ? Щото ако са по Целзий, според мене отдавна да е замирисало на кебапчета :angry:

Редактирано от pvn (преглед на промените)

• Автор
От биоса си дигни оборотите на вентила до 4000! Назявам се че над-35 градуса няма да дига вече! :P

от къде точно се вдигат оборотите... ? И до колко е нормално... да не вземе да замине вентилаторчето ми ценно :P

и аз съм с pentium 4 а ето и температурата: post-159888-1220791138_thumb.png няма вентилатор на кутията.ама тия температури където ги казвате за тоя процесор ме учудват. :speak:

Моят е Intel Celeron D 356, 3347 MHz (25 x 134) и в момента е така: Това нормални температури ли са тъй като нищо не вдявам ?

Моят е Intel Celeron D 356, 3347 MHz (25 x 134) и в момента е така: Това нормални температури ли са тъй като нищо не вдявам ?

Не се разбира коя е температурата на процесора, но 40 градуса са ок за селерона ....

Не се разбира коя е температурата на процесора, но 40 градуса са ок за селерона ....

Моя AMD Athlon 64 3500 държи 40-45 градуса при 2223MHz а харда ми е повече - 48 градуса! ohmy.gif

• 4 седмици по-късно...

Здравейте,Искам да попитам Процесора ми е AMD 5200+ и обикновенно държи по 35-38 градуса и като влеза например в Alone in the Dark 5 и играя около 15 или повече минути температурата се вдига до 56.Това нормално ли е ???

Редактирано от The_Game123 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.