Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко часа на ден може да виси човек пред pc-то ?

Featured Replies

Эдравейте всички!!!Аз съм просто поредния тинейджър с поредния найвен въпрос.Эначи исках да питам по колко часа на ден може да виси човек пред pc-то беэ да възникнат сериозни здравословни проблеми? :ph34r:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Эдравейте всички!!!Аз съм просто поредния тинейджър с поредния найвен въпрос.Эначи исках да питам по колко часа на ден може да виси човек пред pc-то беэ да възникнат сериозни здравословни проблеми? :ph34r:

2 часа максимум

Определено, отговора е колкото може по-малко! :whist:

Най-малкото, което може да ти се случи е да започнат да те болят очите!

2 часа максимум

Предполагам е вярно това,но от години прекарвам ежедневно по няколко часа на ден пред РС-то или лаптопа,и нямам никакви проблеми засега,със зрението или каквото и да било.Да кажеме средно по 5-6 часа на ден,понякога и драстично,по 13-14 и повече.....

• Автор

сигурно ще ви шокира,но аэ прекарвам от 9:00 часа до 17:00 часа пред pc-то с кратки почивки,но това сериозно вреди на всичко останало.Благодаря эа светкавичните отговори,но ще помоля също да ме посъветвате как да се справя с манията ми по игрите-щом седна нямам воля да стана :ph34r:

Редактирано от Spl1nter (преглед на промените)

Предполагам е вярно това,но от години прекарвам ежедневно по няколко часа на ден пред РС-то или лаптопа,и нямам никакви проблеми засега,със зрението или каквото и да било.Да кажеме средно по 5-6 часа на ден,понякога и драстично,по 13-14 и повече.....

Хайде малко помисли преди да предлагаш такива времена за висене пред компютъра.

сигурно ще ви шокира,но аэ прекарвам от 9:00 часа до 17:00 часа пред pc-то с кратки почивки,но това сериозно вреди на всичко останало.Благодаря эа светкавичните отговори,но ще помоля също да ме посъветвате как да се справя с манията ми по игрите-щом седна нямам воля да стана :angry:

Пробвай със някакъв спорт, движението е важно-аз също мисля да си последвам съвета при първа възможност! ;)

Разходките също, не са лош вариянт!

Може работата и да е свързана с компютър или просто да има толкова свободно време?! :P

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Може работата и да е свързана с компютър или просто да има толкова свободно време?! :angry:

Въпроса е колко не е вредно за здравето, не кой колко може да стои.

Въпроса е колко не е вредно за здравето, не кой колко може да стои.

Това беше шега! :P

А сега сериозно, не е хубаво да се прекалява със стоенето пред компютъра, както казах и горе-колкото по-малко толкова по-добре!

До скоро от мен, аз излизам навън! :angry:

Нищо не предлагам,пък и не съм майка на тийнейджъра,който зададе въпроса,за да му казвам какво да прави.Просто споделям за себе си , и нека да не издребняваме.

^^ANGELSING^^,прав/а си за това,че трябва да се свежда до минимум времето за стоене пред компютъра,ето подкрепям те официално,да не каже после някой,че давам лоши съвети.Приятен ден ти желая :angry:

сигурно ще ви шокира,но аэ прекарвам от 9:00 часа до 17:00 часа пред pc-то с кратки почивки,но това сериозно вреди на всичко останало.Благодаря эа светкавичните отговори,но ще помоля също да ме посъветвате как да се справя с манията ми по игрите-щом седна нямам воля да стана :angry:

Аз съм със същото работно време :), за сега не усещам да имам здравословни проблеми но съм сигурен че до 5-6 год ще слагам очила но какво да се прави рискове на професията ;) .

Всеки си решава най-добре за себе си.

Щом на теб ти харесва да играеш със здравето си, и да си слаб и безволев - няма какво да ти се помага.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Нищо не предлагам,пък и не съм майка на тийнейджъра,който зададе въпроса,за да му казвам какво да прави.Просто споделям за себе си , и нека да не издребняваме.

^^ANGELSING^^,прав/а си за това,че трябва да се свежда до минимум времето за стоене пред компютъра,ето подкрепям те официално,да не каже после някой,че давам лоши съвети.Приятен ден ти желая :hush:

Трябваше да отговориш на тинейдържа, а не да казваш за себе си! :P Той зададе конкретен въпрос, поне аз така мисля!

Благодаря за покрепата! Момиче съм!

Всеки има право на лоши съвети, всеки греши!

Но наистина си е вредно прекаленото стоене пред компютъра! Мен лично започват да ме болят очите, парене усещам в тях, заболява ме врат и ръце! Това е когато прекаля! Пък и мозъка се напряга излишно! :P

Не те ли заболяват краката ?

Предполагам, че го заболява Д-то от седене! ;)

Всеки си решава най-добре за себе си.

Щом на теб ти харесва да играеш със здравето си, и да си слаб и безволев - няма какво да ти се помага.

Ами, трябва да си тренира волята-друг начин няма! Реално никой на никой не може да помогне, ако човек сам не желае да си помогне!!!

2 часа максимум

Да, пробвах днес и мисля, че си прав това е максимума за стоене пред компютър!!! Аз стоях един час и започнах да мигам пред монитора!!! Очите ме заболяха, така че ставам от тук...

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

зависи как виси

ако се беси 3-4 минути максимум

ако е надолу с главата според сърдечната му дейност и теглото му

да кажеме максимум 30-40 минути

(после болка или от много кръв в главата или от удара в пода)

ако седи

то зависи на какво седи

а) пиронена дъска (сложен отговор)

б) пода - докато не се схване (йога майсторите и повече)

в) стол (дървен плосък без облегалка) тук масните наслоявания ще са във време плюс (аз лично 30 максимум)

г) стол минимално ергономичен с облегалка (тип клиенти ми требват само за оборот) ако е наложителна работата 2 часа

д) стола от предната ситуация но тапициран може би около 4 часа

е) ергономичен стол с подлакътници контрол на височинати и облегалката 6-8 часа според навиците и цената на стола

ж) кресло от този тип виж ТУК сложно да се отговори защото може да заспи човек ;)

ако стои прав

тук трябва да се вземе под внимание обстановката и климатичните условия

както и ергономичноста на самия компютър и упоритоста на индивида,

стимула му за упоритост също е от значение :gift:kiss.gif;):P:hush::P $(<за това няма емот икона) ;)

Трябваше да отговориш на тинейдържа, а не да казваш за себе си! :sobbing: Той зададе конкретен въпрос, поне аз така мисля!

Благодаря за покрепата! Момиче съм!

Всеки има право на лоши съвети, всеки греши!

Но наистина си е вредно прекаленото стоене пред компютъра! Мен лично започват да ме болят очите, парене усещам в тях, заболява ме врат и ръце! Това е когато прекаля! Пък и мозъка се напряга излишно! :cheers:

Предполагам, че го заболява Д-то от седене! :sobbing:

Ами, трябва да си тренира волята-друг начин няма! Реално никой на никой не може да помогне, ако човек сам не желае да си помогне!!!

Да, пробвах днес и мисля, че си прав това е максимума за стоене пред компютър!!! Аз стоях един час и започнах да мигам пред монитора!!! Очите ме заболяха, така че ставам от тук...

Мен на 18 час почват ми сълзат очите и ставам. biggrin.gif

Досега рекорда ми е 36 часа пред PCто, без да ставам и без да лягам. Е добре де, може да съм ходил до кенеф, с извинение biggrin.gif

Досега рекорда ми е 36 часа пред PCто, без да ставам и без да лягам. Е добре де, може да съм ходил до кенеф, с извинение biggrin.gif

Явно смяташ това за някакъв вид постижение, а то по-скоро е достойно за съжаление.

Съжалявам, че ти го казвам.

Явно смяташ това за някакъв вид постижение, а то по-скоро е достойно за съжаление.

Съжалявам, че ти го казвам.

Съжаление или не, важното е че тези 36 часа съм ги изкарал с кеф, а за мен това е най-важното. И тук в темата може да пишете по колко време е полезно да се седи пред компа, да ядем здравословни храни и че тютюнопушенето е вредно (то си е така де, аз не пуша), но аз съм за да си прекараш както на теб ти е най-добре, дали пред компа, дали с приятели, личен избор. Инъче те много работи са вредни и ако човек започне да се лишава от всичко и да си мисли че ще живее 150 години, еми много му здраве. То май само това ще му остане biggrin.gif

П.П. Айде изключвайте машините, че е вредно cool.gif

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

Да зема и аз да се изкажа laugh.gif

След 10 години (може и малко повече да са) висене пред PC по 3-4 часа, следва пауза за кафе(около 1-2 часа) и после 4-5-6 часа не съм се оплакал от здравословни проблеми (освен, че от време на време ми изтръпва задника от седене), даже скоро ходих на очен лекар и установиха 0,25 на дясното око и лек астигматизъм (който си ми е наследствен)

Така че : Всеки седи по-колкото си иска, колкото има желание или докато се чуства комфортно

P.S. Забравих да спомена 3 години работа в компютърен клуб, което ще рече 12 часови смени,след което продължавах да играя Диабло laugh.gif

Работата ми изисква 8 часа на ден пред компютъра, случва се и повече. Понякога вкъщи изобщо не искам да погледна компютър, понякога се довършвам с още 2-3 часа. Все още нямам проблем с очите (изключвам умората), но сериозно се замислям за очила за компютър, тъй като едва ли ще сменя професията си и начина, по който си върша работата. Както се казва, кой за какво е учил biggrin.gif

На денонощие ми се събират над 12 часа... /8 часа на работа и останалите вкъщи - но да отбележа, че аз ползвам компютъра и като ТВ, и като радио и по основно предназначание.../

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.