Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да си купя лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

налага ми се да изляза в чужбина след една седмица и реших да си купя лаптоп. Цената, която искам да дам е 1000 +/- лв. Спрял съм се на Asus или Acer. Незнам какво да си купя - днес ще ходя в Техномаркет и Технополис и ще направя първи проучвания. Ще ви бъда благодарен ако ми кажете към кои точно модели от тези марки да обърна внимание.

ПП Ако може да ми пишете какви са отрицателните и положителните страни и на двете (не се притеснявайте да се впускате в подробности - интересувам се дори от това дали се драска капака на лапотопа лесно)

Днес пообикорих магазините и ми поподна следната оферта за Asus

CPU - Intel Core Duo T2390 1,86 GHz, 533 MHz, 1MB L2

Chipset - Intel GL960

LCD - 15,4 WXGA Color Shine

Memory - 2GB, DDR2 667

VGA - Intel GMA X3100

HDD - 250GB SATA 5400rpm

Optical storage - DVD Super-multi

Communications - 802.11b/g wireless, LAN 10/100, Modemq 4x USB 2.0

Exansion slots - SD/MMC/MS/MS PRO reader, VGA

Audio - Built-in Azalia compliant audio chip with 3D effect and full duplex, built-in stereo Speakers, Headphones/S-PDIF/Mic

Battery - 6 cell Li-ion

e кажете според вас този лаптоп става ли или да се насоча към друг. Относно Bluetooth не държа толкова на него, а също разбрах, че мога да си го сложа допълнително. Човекът, който предлагаше ми каза, че VGA издиша, но все пак дали е толкова зле се надявам вие да ми кажете( не съм геймър, но от време на време мога да изиграя нещо)- падам си по опростените игри -Starcraft, Worms, fifa). Отделно ако ми дадете инфо за това дали този модел според вас ще ми създава грижи със загравянето ще ви бъда много благодарен.

Здравей,

Лаптопа който са ти предложили е добър, но както са ти казали видеото му е ужасно лошо ...

Фифа 2008 може и да търгне на най-никсите настройки на за 09 забрави...

Виж този лаптоп.Cпроед мен ще може да тръгне и undercover ама на най-минимални настройки ...

П.П :Видео картата не може да е смениш (x3100) :cheers:

• Автор

Екран: 15.4“ (39см) WXGA Tru Brite (1280x800)

Intel Dual Core T2370 (1.73GHz, 1MB L2 Cache)

RAM: 2GB (2x1GB) DDRII 667MHz

HDD: 250 GB SATA 5400rpm, DVD+/-RW DL

VC: Intel GMA X3100 up to 358MB, VGA-Out

56K Modem, LAN, WLAN (802.11 b/g), 3xUSB

2.0, 0.3MPix Camera

Windows Vista Home Premium Edition

а мнението ви за този - оферта на Технополис. Между другото вярно ли е, че няма да ме пуснат да премина в друга страна ако нямам лицензиран Windoes Wista

Това за лицензирания Уиндос не важи за страните от ЕС,не се прие това искане на Майкрософт.

Екран: 15.4" (39см) WXGA Tru Brite (1280x800)

Intel Dual Core T2370 (1.73GHz, 1MB L2 Cache)

RAM: 2GB (2x1GB) DDRII 667MHz

HDD: 250 GB SATA 5400rpm, DVD+/-RW DL

VC: Intel GMA X3100 up to 358MB, VGA-Out

56K Modem, LAN, WLAN (802.11 b/g), 3xUSB

2.0, 0.3MPix Camera

Windows Vista Home Premium Edition

а мнението ви за този - оферта на Технополис. Между другото вярно ли е, че няма да ме пуснат да премина в друга страна ако нямам лицензиран Windoes Wista

мой съвет е да си вземеш Acer ; аз имам 2 Acer- а - единият (по- стария) е 2413 Travelmate , a по- новият ми 5520 Aspire . трябва да внимаваш при избора с буквите на модела , защото само една буква може да смени цялата конфигурация.вторият ми е двуядрен амд тюрон 64X2 ,1.9гхр nvidia with hipermemory 8500, 160gb , 2Gb ram, долби диджитал (перфекен звук) dvd double layer, webcam, firewire, wlan, bluetooth,irda. и от двата модела съм доволен, работи без грешка;асер е на трето място по продажби в света на лаптопи и от есента се прогнозира на първо място

мой съвет е да си вземеш Acer ; аз имам 2 Acer- а - единият (по- стария) е 2413 Travelmate , a по- новият ми 5520 Aspire . трябва да внимаваш при избора с буквите на модела , защото само една буква може да смени цялата конфигурация.вторият ми е двуядрен амд тюрон 64X2 ,1.9гхр nvidia with hipermemory 8500, 160gb , 2Gb ram, долби диджитал (перфекен звук) dvd double layer, webcam, firewire, wlan, bluetooth,irda. и от двата модела съм доволен, работи без грешка;асер е на трето място по продажби в света на лаптопи и от есента се прогнозира на първо място

забравих да ти кажа , че е с лицензиран Windows vista Home Premium s istinski licenz, koito e zapisan na samiqt komputar , ne e kraknat

• Автор

Toshiba L300-170

Protsessor: Intel® Pentium® dual-core processor T2410 (2,0ghz)

Ekraan: 15.4 " Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display

Kővaketas: 250GB S-ATA

Mälu: 2GB DDR2 (667MHz)

Optiline seade: DVD Super Multi Drive

Graafika: Intel® GMA X3100

Ühenduvus: 1 x DC-in, 1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 3 x USB 2.0, 1 x integreeritud veebikaamera sisseehitatud mikrofoniga

Sound system: Toshiba Enhanced Sound System

Aku: Li-ion, kuni 3:10 h

Liidesed: DC-in, mikrofon, 2 x memory pesa, 1 x Express Card™ pesa

а ето вижте и този, предлагата ми го за 1000 лв от няколко магазина с лицензиран Windows Wista.

За съжаление ще се наложи да премина през Сърбия, а тя не е членка на ЕС

СОРКА ЗА ДРУГИЯ ЕЗИК, НО НИКЪДЕ СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ СТРАНИЦИ НЕ УСПЯХ ДА НАМЕРЯ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ТОЗИ МОДЕЛ ТОШИБА

ПП ИМАТЕ ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ИМПЕКС - ТАМ Е СЕРВИЗА НА ТОШИБА

• 5 седмици по-късно...

Здравей! Според мен не е толкова добър... Аз имам http://www.technopolis.bg/product.php?pid=422 и нямам никакви оплаквания вярно че е малко по скъп но е доста по хубав ;) Ако си го земеш кажи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.