Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер помогнете.

Featured Replies

Трябва ми Рутер с повече от 4 порта за да си разклоня лана в момента с с 4 портов ТП ЛИНК и той забива постояно дайте някакви предложения за модел цената не е фактор не искам евтино но и супер скъпо не ми трябва, влизах в няклко магазина в центара на Раковска и никаде нямаше.

Трябва ми Рутер с повече от 4 порта за да си разклоня лана в момента с с 4 портов ТП ЛИНК и той забива постояно дайте някакви предложения за модел цената не е фактор не искам евтино но и супер скъпо не ми трябва, влизах в няклко магазина в центара на Раковска и никаде нямаше.

WRT54GL с допълнителен превключвател ти решава проблема. Между другото темата е дискутирана многократно във форума, използвай търсачката

• Автор

Тия и двата модела са с по 4 порта,на мен ми трябва примерно с 8.

Тия и двата модела са с по 4 порта,на мен ми трябва примерно с 8.

Ти прочете ли какво написах? Слагаш си допълнителен превключвате. И от този клас маршрутизатори няма да намериш с толкова много портове, те са ориентирани към домашния пазар

• Автор

Ако те бях разбрал щях ли да го напиша, класа не е важен 100,200,300 лв няма значение трябва ми свестен рутер.

Това, че е с 4 порта, не означава, че не може да разделя нета на повече потребители. Дори най-евтините модели имат възможност да се справят с до 253 машини - въпрос на настройки. Решение- един евтин суич след рутера. Дори ако някои потребители са по-далече, суича ще играе ролята на усилвател.

Успех!

П.п. А относно ТП-Линк - имах 460R и бях много доволен(по време на една буря обаче му изгоря WAN порта) . Обнови му софтуера, настрой си програмите (особенно торент клиентите) и току-виж не ти трябва нов рутер.

Редактирано от tzwaro82 (преглед на промените)

Мнания за този модел http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=1821

Изглежда интересно, но няма безжична връзка, а и този QoS за чий ти е?

• Автор

Не знам какво е QoS такаче не мога да ти отговоря. А безжична не ми трябва за сега.

Редактирано от maxijaz (преглед на промените)

Не знам какво е QoS такаче не мога да ти отговоря. А безжична не ми трябва за сега.

Quality of Service, настройване на пропусквателната способност в зависимост от клиента и протокола

А по повод безжичната - сега не ти трябва и когато ти дотрябва ще си купуваш нещо ново?

• Автор

Във момента обмислям какъв да е новия ми комп.за другата стая и май няма да е лаптоп имам пари но май предпочитам сериозен процесор с много хард и хубава видео карта ,а лаптопа ще почан да го влача с мен по колата напред на зад батерията често пада абе хем искам хем не искам .Занчи идеята е че плащам по 55 лв интернет на месец обаче си го плащам за 4 месеца и ми дават 6 това нещо си го делим на 4 компа и става по 9 лв на месец а ползвам нет за 55 сам си сметни колко спестявам на година ,за това ми трябва рутер и не ми дреме за цената искам нещо качествено.Ако разбирах нямаше да питам.

В такъв случай QoS може да ти помогне да се пораздели трафика и никой да не може да заеме целия канал. Но имай предвид че следва много четене и не е: Next->Next->Next->Finish

Ами щом делите на 4 машини значи един 4 портов рутер ще ти свърши работа и както са писали по горе Linksys WRT54GL е перфектен. А това, че плащаш 9 лева а ползваш за 55 не е точно така, но това е тема на друг разговор. Вземи си горе посоченият вариант и няма да съжаляваш - цената е около 120-130лв. мисля, поне последно толкова го купувах.

Виж и тука има няколко варианта за 8 портови комутатори, и тука също!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Ами разгледай линковете които ти дадох! А щом делите на 4 невиждам как няма да ти стигат, но ти си знаеш. cool.gif

• Автор

Да там има доста неща но пак опираме до това че не знам кое да избера.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.