Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ADSL въпрос-проблем

Featured Replies

искам да питам и тук не че не питах вече в пет пъти говорителките на 070017111 и все получавах едни и същ отговор от тях.явно девойките са си само говорителки на тоя тел. компетентноста им се изчерпва до тва да те пратят в девета глуха или най-лесното да ти кажат да си рестартираш ADSL модема.та ето и проблема ми.искам да знам дали некой се е опитвал да си направи РС-то сървър през ADSL и дали е успял.отговора който получавам от девойките е че проблема е при мен.наистина навън не съм със реално IP но преди да мина към БТК също бях на доставчик който ми беше дал нереално IP но там номера се получаваше.Тук не ще и не ще.Та ще бъда благодарен ако некой може да даде смислен и компетентен отговор.Използвам софт. Easy File Sharing Web Server но и със всекакъв друг вид софт от тоя тип проблема си остава и не мога да си направя сървър.Иначе на локалното им IP се получава сървъра но освен мен и въпросните говорителки никой не може да влезне в него.Казват че проблема бил при мен.:offtopic_s:

Апропо разрешил съм си всички портове на ADSL модема.

Благодаря предварително. :P

Обаждаш се с молба към HELPDESK на ADSL-a и искаш да ти се отворят портовете, които използва програмата ти. При ADSL не всички портове са отворени. Ако си на домашен пакет...бе пак трябва да ти ги отворят. Ако си на бизнес, няма да имаш никакъв проблем. За операторките - някои наистина са телефонистки, но ако знаеш какво точно искаш, те ще го предадат на някой който разбира. В договора ти никъде не пише, за ограничение на портове. А самото ограничение се прави с цел "сигурност". Истината е, че ADSL-а не е услуга за сървъри cool.gif Много е малък уплоуд канала и не е гарантирана, като цяло. Но ти пробвай.

Обаждаш се с молба към HELPDESK на ADSL-a и искаш да ти се отворят портовете, които използва програмата ти. При ADSL не всички портове са отворени. Ако си на домашен пакет...бе пак трябва да ти ги отворят. Ако си на бизнес, няма да имаш никакъв проблем. За операторките - някои наистина са телефонистки, но ако знаеш какво точно искаш, те ще го предадат на някой който разбира. В договора ти никъде не пише, за ограничение на портове. А самото ограничение се прави с цел "сигурност". Истината е, че ADSL-а не е услуга за сървъри cool.gif Много е малък уплоуд канала и не е гарантирана, като цяло. Но ти пробвай.

<{POST_SNAPBACK}>

в поста си съм го писал най-отдолу че всички портовете са ми пренасочени и са отворени още от самото начало на заявяване на услугата. :wors:

благодаря все пак че некой се е изказал по тоя пост за сега

За портовете - не съм те разбрал, защото ти нищо не можеш да разрешиш. Ако си имал предвид, че си се обадил на Хелпдеска и те са ги отворили: ОК. Само да се беше изразил по ясно.

За портовете - не съм те разбрал, защото ти нищо не можеш да разрешиш. Ако си имал предвид, че си се обадил на Хелпдеска и те са ги отворили: ОК. Само да се беше изразил по ясно.

<{POST_SNAPBACK}>

естествено че съм се обадил още в началото като видях че повечето портове са ми забранени

Какъв пакет ползваш? Бизнес или домашен. При бизнес пакетите IP-to e реално статично, точно такова каквото ти трябва за работата на сървара. На домашните е реално динамично. Друго важно е, че реалното IP е в модема...

Успех!

Какъв пакет ползваш? Бизнес или домашен. При бизнес пакетите IP-to e реално статично, точно такова каквото ти трябва за работата на сървара. На домашните е реално динамично. Друго важно е, че реалното IP е в модема...

Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

тва ми е пределно ясно.на домашен план съм не съм с реално IP.става въпрос че и преди да мина на БТК също бях на доставчик със динамично IP но тогава можех да си направя сървър с динамичното IP но при БТК сега не става.Някакви други идеи?И въобще некой пробвал ли е на БТК на домашен план да си прави сървър???

Аз съм на БТК ADSL 256 Безкрал след мейл към help desk и молба за пълно пренасочване на портовете към едно IP (тъй като успях да си издействам и NAT функцията на рутера) нямам проблем с пускането на FTP сървър от персоналния ми компютър, който е достъпен отвън, предполагам, че не би трябвало да има проблем и за стартиране на HTTP сървър, аз ползвам BulletProof FTP Server, проблем се получава при инсталирани firewalls също и Касперски анти вирус блокира достъпа отвън ако не му се изключи Network monitor, другото което остава да се направи е да се разреши от глупавия вграден firewall на XP SP2 FTP сесиите.

Аз съм на БТК ADSL 256 Безкрал след мейл към help desk и молба за пълно пренасочване на портовете към едно IP (тъй като успях да си издействам и NAT функцията на рутера) нямам проблем с пускането на FTP сървър от персоналния ми компютър, който е достъпен отвън, предполагам, че не би трябвало да има проблем и за стартиране на HTTP сървър, аз ползвам BulletProof FTP Server, проблем се получава при инсталирани firewalls също и Касперски анти вирус блокира достъпа отвън ако не му се изключи Network monitor, другото което остава да се направи е да се разреши от глупавия вграден firewall на XP SP2 FTP сесиите.

<{POST_SNAPBACK}>

ухааааааааааа най-после после един отговор от човек който е в час за кво става въпрос.благодаря! :Pзначи спрял съм Network monitor и firewall с Avast съм разрешил съм всички протоколи от безсмисленият firewall на бозата, ама не ще и не ще.отдавна се каня да им пиша едно писмо на от help desk и тва ще направя.ще опитам първо с BulletProof FTP Server с който си успял ти.благодаря още веднъж за подробният и компетентен отговор.КЪСМЕТ!

Редактирано от mrasnik (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.