Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запис на филм за ДВД плейър DiVX формат

Featured Replies

Мале,че съм шматка!!! Pland миличък направо ми иде да те разцелувам laugh.gif  Не съм пипала субтитрите защото мислех че са настроени нали в магазина ми пуснаха един филм сега ги сложих на руски исо и взе че тръгна. Сега само ако оправя и другото ще е супер. Май имаш право че при изпичането на диска се получават грешки. Като отворя един филм( който съм дръпнала от нета )с Gspot като дам на тест на видео всичко е ок. После отварям същия филм ама от сд-то на което съм го записала и на теста почти винаги ми излиза: Failed to connect Output pin 0x00b3e29c и т.н и като го пусна на двд-то някъде по средата запецва.

<{POST_SNAPBACK}>

Радвам се,че си успяла до тук! :clap: Нямам много време сега,довечера ще ти напиша,как да си оправиш филмите.Аз имам около 120 филма,които съм оправил по този начин и всички вървят.Преди това беше ад...

А в магазина най-вероятно са ти пуснали филм със вградени субтитри.

И друго - аз никога не пиша неща,които не съм проверил лично! ;)

Редактирано от pland (преглед на промените)

Мда ще чакам да ми отговориш,защото ефорията ми много бързо спадна. Само филмите в които няма грешка и могат да се превъртат или както там се нарича имат субтитри. с другите е пак същатата работа,както и да сменям езика sad.gif

Има и още нещо, с което съм се сблъсквал при Елит плеър. Значи имената на файловете оснвен, че трябва да са еднакви, не трябва да имо повече от една токча в тях, т.е. точката която отделя името на файла от неговото разширение. Пример: film.ot.kolekciqta.cd.1.avi няма да се чете от Елит, а film ot kolekciqta cd1.avi ще се чете. Това е. Дано съм ти помогнал.

<{POST_SNAPBACK}>

Човек цял живот се учи! Знаеш ли колко съм се чудил защо не се възпроизвеждат филмите. ;)

Извинявам се, че не точно по темата, но ми си искаше да благодаря все пак. :clap:

Мда ще чакам да ми отговориш,защото ефорията ми много бързо спадна. Само филмите в които няма грешка и могат да се превъртат или както там се нарича имат субтитри. с другите е пак същатата работа,както и да сменям езика sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Точно така се получаваше и при мен в началото. :)

Какво правя аз:

1.Ако филмът е на CD,което съм взел от приятел и искам да го имам и аз,го смъквам на харда в папка със същото като на филма име(е,само името - без удължения и други глупости).Използвам програмата Unsoppable Copier от www.roadkil.net/ .Съвсем скоро излезе версия 2.0.Тя чете посекторно диска,като по този начин се получава точно копие и се коригират грешките.След това пак с тази програма смъквам и субтитрите в същата папка.Ако те са във формат .srt ги конвертирам във формат .sub и след това - пак в .srt.Защо правя това - често субтитрите имат грешки и това конвертиране ги оправя.Ако са във формат .sub ги конвертирам в .srt.Целта е да получа субтитри,които са само във формат .srt,понеже съм установил,че с този формат проблемите са по-малко,да не кажа никакви.

Като събера така няколко филма,ги пека на DVD-носител (DVD-R или DVD+R),като всеки филм си е в своя папка със съответно име.Използвам NeroBR 6 с вариант за печене "Burn data DVD".

Внимание: това,което променям в настройките на Неро е следното (в прозореца "Burn Compilation"):

а.Таб "Multisession" - отбелязвам "No multisession" Това автоматично затваря диска.

б.Таб "ISO" :

- File System: ISO9660 + Joliet

- File Name Lenght(ISO): Max.of 31 chars (Level 2)

- Character set(ISO): ISO9660 (standart ISO CD-ROM)

В този таб НИЩО друго не трябва да се променя!!!!!!!!!!!!!

в.Таб "Write speed": - записвам най-много на 6х (или 4х),независимо,че има дискове,поддържащи по-големи скорости на запис.

Пека филмите на DVD-та,защото навигационните грешки при тях излиза,че са многократно по-малко от тези на CD-тата.

2.Ако филмите са смъкнати от нета,то само конвертирам субтитрите по описания по-горе начин,винаги до .srt, и ги слагам в самостоятелни папки.Следва печене върху DVD-носители.

Както писах в по-горен пост,имам ~120 филма (в DivX или XviD - формати),опечени на DVD-носители и всички вървят без всякакви проблеми.Преди това беше ужас.

Ще се радвам,ако съм бил полезен с изложеното по-горе. :clap:

Да беше полезен ,но само с информацията която ми даде,защото за жалост аз нямам DVD-R. Пробвах с тази програма която ми предложи,но тя копира филма 1:1 и не поправи грешките. Ама вече да си кажа честно май се отказвам,че направо ми писна. Пък като си взема DVD-R ще последвам съветите ти. Благодаря че ми отдели внимание.

Редактирано от keriq (преглед на промените)

Да беше полезен ,но само с информацията която ми даде,защото за жалост аз нямам DVD-R. Пробвах с тази програма която ми предложи,но тя копира филма 1:1 и не поправи грешките. Ама вече да си кажа честно май се отказвам,че направо ми писна. Пък като си взема DVD-R ще последвам съветите ти. Благодаря че ми отдели внимание.

<{POST_SNAPBACK}>

Доколкото разбрах,нямаш DVD-записвачка.Е,как тогава разбра,че програмата само копира филма 1:1,но не поправя грешките????Къде пусна копирания филм,след като не си го записала?На DVD-плеъра?!Или си нямаш и понятие как се прави това,което съм описал и искаш всичко да се оправи като с магическа пръчица?Е,аз такава не мога да ти предоставя...Трябват доста познания и опит най-вече,при такива случаи като твоя,а не само да си седнеш във фотьойла и да чакаш някой да ти го налее с фуния...

Май,не знаеш какво искаш,или първоначалния ти въпрос е бил риторичен...

За в бъдеще се замисли,преди да поставяш въпроси за помощ.

Съжалявам,ако съм те обидил,било е неволно.

Нейсе...От инфото ми,предполагам,че ще се възползват други хора,които знаят какво искат(и най-вече го могат).

Много добре знам какво искам!!! И никога не съм искала нещо да ми се поднесе на тепсия!!! Винаги съм се опитвала да се справям сама и разчитам единствено на себе си и когато не съм успявала тогава съм търсила помощ. Някой да ми даде съвет ,а не да дойде и да ми го оправи. Пишеш че нямам никакво понятие от тези неща,ми прав си така е ,за това се обърнах тук. И доста време ми трябваше ,защото знам как някой се смее на глупави за него въпроси. Нямам dvd записвачка и именно за това написах че няма смисъл да продължавам. А филма го копирах не от диск защото нямам такъв а този който съм го свалила от нета,защото прочетох че тази програма поправяла грешките и после го записах на сд и е същата работа. Опитах се да се свържа с теб по ICQ-то но ти не ми отговори.

И ти благодарих че ми отдели време да ми помогнеш.

Редактирано от keriq (преглед на промените)

Много добре знам какво искам!!! И никога не съм искала нещо да ми се поднесе на тепсия!!! Винаги съм се опитвала да се справям сама и разчитам единствено на себе си и когато не съм успявала тогава съм търсила помощ. Някой да ми даде съвет ,а не да дойде и да ми го оправи. Пишеш че нямам никакво понятие от тези неща,ми прав си така е ,за това се обърнах тук. И доста време ми трябваше ,защото знам как някой се смее на глупави за него въпроси. Нямам dvd записвачка и именно за това написах че няма смисъл да продължавам. А филма го копирах не от диск защото нямам такъв а този който съм го свалила от нета,защото прочетох че тази програма поправяла грешките и после го записах на сд и е същата работа. Опитах се да се свържа с теб по ICQ-то но ти не ми отговори.

И ти благодарих че ми отдели време да ми помогнеш.

<{POST_SNAPBACK}>

Още веднъж - съжалявам за по-острия тон в последния ми пост!

Искам да ти дам последен съвет - не си хаби CD-R-овете,за запис на филми.Никога няма да ги оправиш по този начин.Оправят се само със запис върху DVD-носител.Ако някога си купиш DVD-записвачка,пробвай и ще се увериш,че е така.

Успех! :)

Още веднъж ти благодаря Pland. Купих си ДВД записвачка и сега всичко( или почти всичко е наред). На мен май не може да ми се угоди напълно. Още в магазина ми казаха,че субтитрите ще се виждат съвсем малки. За това искам да попитам дали има някаква възможност да се увеличат? И още ако може да ми обясниш как да конвертирам субтитрите от sub v srt?

П.С. Не ти се сърдя Pland,напротив благодарна съм ти,ако не ме беше ядосал нямаше да се амбицирам и щях да се откажа. Толкова ми беше писнало,че даже пуснах обява да продам ДВД-то. :angry:

Още веднъж ти благодаря Pland. Купих си ДВД записвачка и сега всичко( или почти всичко е наред). На мен май не може да ми се угоди напълно. Още в магазина ми казаха,че субтитрите ще се виждат съвсем малки. За това искам да попитам дали има някаква възможност да се увеличат? И още ако може да ми обясниш как да конвертирам субтитрите от sub v srt?

П.С. Не ти се сърдя Pland,напротив благодарна съм ти,ако не ме беше ядосал нямаше да се амбицирам и щях да се откажа. Толкова ми беше писнало,че даже пуснах обява да продам ДВД-то.  :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Сега нямам много време - на работа съм,но довечера ще ти обясня всичко.

Защо не ме потърсиш на ICQ-то довечера?

П.С. Не ти се сърдя Pland,напротив благодарна съм ти,ако не ме беше ядосал нямаше да се амбицирам и щях да се откажа. Толкова ми беше писнало,че даже пуснах обява да продам ДВД-то.  :angry:

<{POST_SNAPBACK}>

Точно по тази причина (малкия шрифт на DivX филмите при DVD плейъра) и аз процедирам по този начин. Чрез програмата VSO DivxToDVD ( справка ТУК) и Subtitle Workshop (справка ТУК ) ги записвам направо в DVD формат. С втората програма единствено първоначално записвам субтитрите в SubRIP формат (.srt), след което с DivxToDVD ги преобразувам в DVD и направо ги записвам върху подложката.

:bye:

Точно по тази причина (малкия шрифт на DivX филмите при DVD плейъра) и аз процедирам по този начин. Чрез програмата VSO DivxToDVD ( справка ТУК) и Subtitle Workshop (справка ТУК ) ги записвам направо в DVD формат. С втората програма единствено първоначално записвам субтитрите в SubRIP формат (.srt), след което с DivxToDVD ги преобразувам в DVD и направо ги записвам върху подложката.

<{POST_SNAPBACK}>

Да,това е едното решение на проблема с дребните субтитри - конвертиране на DivX-овете в DVD-та.Другото решение е смяна на DVD-плеъра с такъв,за който вече има фърмуер,елиминиращ този проблем.Такъв DVD-плеър е например LG DVX 9700 или 9900.

Справка тук

Аз съм с такъв плеър и съм си решил проблема с дребните субтитри при DivX-овете! :)

Да,това е едното решение на проблема с дребните субтитри - конвертиране на DivX-овете в DVD-та.Другото решение е смяна на DVD-плеъра с такъв,за който вече има фърмуер,елиминиращ този проблем.Такъв DVD-плеър е например LG DVX 9700 или 9900.

Справка тук

Аз съм с такъв плеър и съм си решил проблема с дребните субтитри при DivX-овете! :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно си прав , ако става дума да си купуш нов DVD плейър или има по нов фирмуер за стария ти. Това трябва да е едно от основните неща, които се гледат. Най добре е като се купува , да се отиде в магазина с една камара дискове и да се пробва.

Аз съм със Samsung Home Theatre HT-TP 33 и независимо, че е лъскаво, субтитрите трябва да ги гледам с далекоглед ;) Когато го купувах гледах само дали ще изкара субтитри, а големината им се оказа проблем след като изгледах 4-5 филма и се оказа , че е дискомфортно.

Затова сега като свалям филм си го конвертирам и го записвам в DVD формат и проблема е решен.

Подложките не са кой знае колка по-скъпи, просто има час и половина допълнителна работа.

Много е изписано във форумите за това как да си направим филмите и да ги гледаме нормално. Ще ви споделя само едно нещо, което при мен се оказа важно. Ползвам NEO pdx77, не е капризно и чете всичко без проблем. Някой от субтитрите не излизаха и се оказа, че е от специални символи във файла. Преди да си запишете диска, проверете дали във файла със субтитрите няма символи като / ? ; " ' { } [ ] ^ % или всякакви подобни и ако има по-добре ги изтрийте! Успех!

Имам следният проблем.Вграждам субтитрите във филма и когато ги пусна да се записват ги компресира от 700 на 450mb.От там сигурно идва и проблема с разминаването на суб. във филма. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели как го е разрешил(ако изобщо може),ще съм много благодарен.

Имам следният проблем.Вграждам субтитрите във филма и когато ги пусна да се записват ги компресира от 700 на 450mb.От там сигурно идва и проблема с разминаването на суб. във филма. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели как го е разрешил(ако изобщо може),ще съм много благодарен.

<{POST_SNAPBACK}>

Имаш ли DVD записвачка?

Не, нямам за съжаление.Интересното е , че има много изписано как става вграждането а този проблем не го видях никъде.Ще го мъчим някак,но все още приемам помощ. sad.gif

Благодаря ти човече май само ти разбираш колко ме дразни това, нямам решение на проблема.Довечера като се прибера във вкъщи ще ги погледна. cool.gif

• 1 месец по-късно...

Извинявам се за старата тема, но нещо не ми е съвсем ясно. Аз също имам тези проблеми с LG, явно от грешки по записаното. Записвам с CD burner XP PRO3.

Филмите ги смъквам от нета. Как да поправям грешките не знам. Може би нерото си ги поправя докато записва, но ме съмнява.

1.Ако филмът е на CD,което съм взел от приятел и искам да го имам и аз,го смъквам на харда в папка със същото като на филма име(е,само името - без удължения и други глупости).Използвам програмата Unsoppable Copier от www.roadkil.net/ .Съвсем скоро излезе версия 2.0.Тя чете посекторно диска,като по този начин се получава точно копие и се коригират грешките.След това пак с тази програма смъквам и субтитрите в същата папка.

2.Ако филмите са смъкнати от нета,то само конвертирам субтитрите по описания по-горе начин,винаги до .srt, и ги слагам в самостоятелни папки.Следва печене върху DVD-носители.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.