Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за специалност

Featured Replies

Здравейте, ето ви една идейка, много се надявам да ви допадне... Работата е там, че съм 11-ти клас и все още съм доса дезориентирана какво искам да уча по-нататък, така че се потготвям по всички предмети по които ме бива за всеки случай, което както вие сами се досещате е голяма набутвация за мен. Идеята ми е, че тук всеки кандидат-студент който още не е наясно какво иска да кандидатсва, да напише тук в какво е добър и други да предлагат какви спецаилности може да се запише. Ровия в сайтовете на ВУЗ-овете от миналата година и все още към нищо не съм се ориентирала конкретно. Надявам се да има и други кандидат-студенти, на които да им помогне темата, защото няма смисъл да я правя само за себе си :) тоест, има..както и да е :)

та ето моите таланти:

1.най-добра съм по литература и български език

2.английския ми е една от слабостите, хехе

3.математиката си ми върви от първи клас досега, слагам я на 3-то място, защото последните 2 години не се занимавам толкова интензивно както преди(а както преди е много),това обаче не означава че съм свалила гадра :ph34r:

очаквам предложения :) мога да добавя че съм и изразена творческа личност, повечко летя в облаците... cool.gif

а, не на последно място съм и много общителна :P

Редактирано от Lady_Death (преглед на промените)

Щом си поставила българския и английския на челните места, а отгоре на всичко си и общителна аз бих предложила някаква филология, след което можеш да станеш страхотен преводач ;) и ще се занимаваш с хора постоянно

А отгоре на всичко бих казала, че те са доста добре заплатени cool.gif

Помисли си...

Скандинавистика, японистика, китаистика, балканистика... Прекрасни специалности за хора с добър английски и които са общителни... Не на последно място - на година в повечето от тези спец. приемат /в СУ става въпрос/ по-малко от 10 души, което си е и предизвикателство, и чиста гаранция за понататъшна реализация...

Скандинавистика, японистика, китаистика, балканистика... Прекрасни специалности за хора с добър английски и които са общителни... Не на последно място - на година в повечето от тези спец. приемат /в СУ става въпрос/ по-малко от 10 души, което си е и предизвикателство, и чиста гаранция за понататъшна реализация...

Абсолютно си права за местата, много малко студенти се дипломират, а търсенето е голямо :yanim:

Аз лично съм Балканистика в Пловдивския и съм много доволна

Това беше мечтата ми за образование...

• Автор

а какво мислите за международни взаимоотношения, те нали също са с български и английски. има ли реализация в България?

Аз лично съм най-силен в английския език, смея да твърдя че ми е втори майчин :wors:

Винаги съм бил силен и в областта на т.нар. философски цикъл от предмети.

Интересувам се от мнение към какво да се насоча

а какво мислите за международни взаимоотношения, те нали също са с български и английски. има ли реализация в България?

Бива!Има реализация в България,но с малко възнаграждение.Филология е добре,но имай впредвид,че един език не стига.Колкото и перфектно да познаваш и боравиш с даден език,всеки евентуален работодател би те попитал какви други езици знаеш.Преводач е добра професия,но не се залъгвай,че в нея се включва общуване с много хора.Изключвам случаите,в които става въпрос за симулантен и консекутивен превод.Помисли много добре и прецени какво би ти било от полза за бъдещата ти професионална реализация.Успех

Бива!Има реализация в България,но с малко възнаграждение.Филология е добре,но имай впредвид,че един език не стига.Колкото и перфектно да познаваш и боравиш с даден език,всеки евентуален работодател би те попитал какви други езици знаеш.Преводач е добра професия,но не се залъгвай,че в нея се включва общуване с много хора.Изключвам случаите,в които става въпрос за симулантен и консекутивен превод.Помисли много добре и прецени какво би ти било от полза за бъдещата ти професионална реализация.Успех

Разбира се, че един език на днешно време не е достатъчен :P Колкото повече, толкова по-добре :)

И защо си мислиш, че няма общуване с хора? Ако реши да се занимава с нещо такова, тя ще има избор - дали предпочита да се затвори и да се отдаде на художествена литература и прочие други книжа, или пък иска да се занимава със "живата" реч

Съществува вариант да се "лепнеш" за някой чужденец, попаднал тук по работа, и да го придружаваш с дни навасякъде, където бизнеса ще го отведе, или пък да ти се наложи да превеждаш на някое изложение...

Това ако не е свързано с много хора, здраве му кажи laugh.gif

Все пак всеки трябва да избере каквото му е най на сърце, това е най-добрият вариант

Разбира се, че един език на днешно време не е достатъчен :cant believe: Колкото повече, толкова по-добре :grimace:

И защо си мислиш, че няма общуване с хора? Ако реши да се занимава с нещо такова, тя ще има избор - дали предпочита да се затвори и да се отдаде на художествена литература и прочие други книжа, или пък иска да се занимава със "живата" реч

Съществува вариант да се "лепнеш" за някой чужденец, попаднал тук по работа, и да го придружаваш с дни навасякъде, където бизнеса ще го отведе, или пък да ти се наложи да превеждаш на някое изложение...

Това ако не е свързано с много хора, здраве му кажи laugh.gif

Все пак всеки трябва да избере каквото му е най на сърце, това е най-добрият вариант

Общуване няма ако седне зад бюрото в някоя преводаческа агенция и както ти каза се занимава с превод на каквато и да е литература.Ама ти май не четеш много какво съм написала.

Изключвам случаите,в които става въпрос за симултанен и консекутивен превод
И не мисля,а знам :tease:

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Общуване няма ако седне зад бюрото в някоя преводаческа агенция и както ти каза се занимава с превод на каквато и да е литература.Ама ти май не четеш много какво съм написала.И не мисля,а знам :cant believe:

Много внимателно си чета даже :grimace:

Вярно, изключила си двата варианта, но всеки преводач може да си избере с какъв превод точно иска да се занимава, така че моята теза е, че ако тя поиска винаги може да общува с много хора

Поздрави, и искам да отбележа, че целта ми не е била да се впускам в безпредметни спорове, а просто да дам всички страни на нейно величество Истината

Много внимателно си чета даже :cant believe:

Вярно, изключила си двата варианта, но всеки преводач може да си избере с какъв превод точно иска да се занимава, така че моята теза е, че ако тя поиска винаги може да общува с много хора

Поздрави, и искам да отбележа, че целта ми не е била да се впускам в безпредметни спорове, а просто да дам всички страни на нейно величество Истината

Дам,за преводите,които съм изключила,обаче трябва да се поучи малко повече.А си права,че тя ще има право на избор.

Поздрави cool.gif

Аз лично съм най-силен в английския език, смея да твърдя че ми е втори майчин :cheers:

Винаги съм бил силен и в областта на т.нар. философски цикъл от предмети.

Интересувам се от мнение към какво да се насоча

История на изкуствата в Англия ;)

Или нещо по-нормално - философия в СУ, но не знам каква реализация би имал... и освен това май се държи изпит по история...

Ех, браво на автора за хубавата тема!

Така, значи мен ме бива най - много в БЕЛ, география и химия. Математиката и английския са доста добре, а информационните технологии са ми страст. Замислям се за нещо с туризъм или администрация(малко и медицина- по - точно хирургия ;) ), но все пак ще ми е много интересно да чуя и други предложения. :zipper:

мииииии

СУ стопански факултет : Стопанско управление и икономика(ае и мат)

СУ правен факултет : Право и международни отношения (история и бел)

УНСС - Международни икономически отношения,икономика(ЕПИ и ае)

п.с- за какво са и тия фиологий,езици може да си учи и странично,познавам мн преводачи,които не са завършили фиология..

• 3 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.