Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябват ми настройки за интернет под Windows Vista

Featured Replies

От три години си ползвам интернет на настолната машина под ХР без никакви проблеми, нета си е на БТК и си работи идеално. Но сестра ми си купи лаптоп, който си върви със инсталирана виста. Вързах му модема към него и си потръгна безпроблемно интернета, обаче когато реши да си върже интернет на него техниците са и казали че компютъра не разчита настройките. Според мен лаптопа е запаметил настройките за мойто РС или просто вистата не може да различи нета на БТК с нета на мегалан biggrin.gif

Техниците са и казали да си преинсталира вистата, но поне аз си мисля че не е нещо толкова сериозно. Надявам се ако може някой да каже как да влезна в настройките на интернета и какво трябва да направя, за да може поне да отчете че има вързан нет. Благодаря предварително :huh:

Ситуацията е доста объркана - четох я няколко пъти, но може да я изложиш малко по-разбираемо.

Доколкото разбрах сеста ти, иска нет от Мегалан, но нещо не върви, а като го е пробвала нета при теб, който е на БТК всичко е било ОК.

Остава отворен въпроса как точно е получавала интернет. С кабел или безжично. И в двата случая.

Според мен се касае за СК (слаба квалификация) на въпросните техници. Ако имаш възможност пробвай го пак към твоят нет- ако върви нормално- бягай далече от доставчици с подобен персонал.

Успех!

Не пипай Вистата-тя не е проблема.При LAN мрежите се задават настройки за мрежовата карта на PC-то от оператора.Ако е ползван друг комп преди лаптопа няма да тръгне така директно,за разлика от БТК.

• Автор
Ситуацията е доста объркана - четох я няколко пъти, но може да я изложиш малко по-разбираемо.

Доколкото разбрах сеста ти, иска нет от Мегалан, но нещо не върви, а като го е пробвала нета при теб, който е на БТК всичко е било ОК.

Остава отворен въпроса как точно е получавала интернет. С кабел или безжично. И в двата случая.

Според мен се касае за СК (слаба квалификация) на въпросните техници. Ако имаш възможност пробвай го пак към твоят нет- ако върви нормално- бягай далече от доставчици с подобен персонал.

Успех!

моя не е безжичен и на мегалан няма да е безжичен - доколкото разбрах 3 момичета ще си вържат лаптопите на един switch, който е с 8 порта. Не мога да го пробвам на моя нет отново, но съм почти сигурен че ще тръгне

Не пипай Вистата-тя не е проблема.При LAN мрежите се задават настройки за мрежовата карта на PC-то от оператора.Ако е ползван друг комп преди лаптопа няма да тръгне така директно,за разлика от БТК.

Ако можеш да ми обясниш по-подробно как да го оправя проблема ще съм ти много благодарен cool.gif

Проблема няма да се реши и със switch.Трябва ти рутер за да разпределиш нета към повече потребители-жичен или не изборът е твой (техен).Доставчика прави настройки за мрежовата карта на компютъра,който ползва нета.Когато свържеш друг,той не може да получава интернет сигнал.

• Автор

ами доколкото разбирам ако една от тях има интернет, другите няма да имат или нещо не схващам sad.gif

ако има рутер това гарантира ли че всички ще имат нет? Или ISP-то трябва да направи настройките ?

Когато са отишли за нета тея от мегалан са им казали имате ли switch и те затова използват switch.

Правилно си ме разбрал ,това че не тръгва нета при нея е признак за това(switch-а няма да помогне).Има писано доста по темата във форума,може да попрегледаш това-онова.

• Автор

преди да създам темата аз търсих доста, но поне аз не намерих нищо ohmy.gif ако може линк към тема ще съм адски благодарен

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.