Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на преносим компютър?!

Featured Replies

Избор на преносим компютър?!

Искам да Ви помоля за помощ при избора ми на преносим компютър, от известно време се замислям върху този въпрос и най-накрая реших да попитам и компетентните от вас за съвет-помощ отностно този мой проблем!

Не съм се спряла на определена марка, интересува ме предимно качеството на преносимия компютър и да има колкото е възможно по-дълга гаранция!Струва ми се, че това е важно!

Другия ми критерий е цената бих искала да се поместя в рамките на максимум 1500 лв. мисля, че за това за което го искам в рамките на тази цена ще ми бъде достатъчен!

Следващият критерий е: искам да го използвам за филми, музика, програми от типа на фотошоп, и различни програмни продукти, инженерни програми като ауто кад- предимно ми е нужен за работа, но и не само.

Като цяло това е търсеното от мен, но не знам в какви параметри и на каква марка да се спра, така че разчитам на вас и на опита на тези които имат такъв, за де избера нещо качествено с ваша помощ!

Благодаря предварително за помощта! Лек ден на всички. :ph34r:

ПП. Пропуснах, искам монитор 15 инча!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Има две предложения на DELL точно за 1500 лв с 5 години гаранция и абсолютно достатъчни характеристики за нещата , за които ти трябва.

Според мен лично е по-добре да заложиш на Inspirion-a. Въпреки, че е по-стар модел идва с чанта и малко по-добър процесор. Като цяло модела е на пазара от доста повече време и е доказал се като качество. Лаптопа е напълно съвместим с XP, за разлика от Studio-то, което уж всичко му е наред и всички драйвери са намерени, но не е съвсем така.

http://www.pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_In...835YBC6B_O_S_R/

http://pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_Notebook_Studio_1535/ Студиото има подсветка на клавиатурата, Slot-in DVD, малко по-добър дизай и изработка, но за същата цена е с малко по-слаб процесор и без чанта.

• Автор
Има две предложения на DELL точно за 1500 лв с 5 години гаранция и абсолютно достатъчни характеристики за нещата , за които ти трябва.

Според мен лично е по-добре да заложиш на Inspirion-a. Въпреки, че е по-стар модел идва с чанта и малко по-добър процесор. Като цяло модела е на пазара от доста повече време и е доказал се като качество. Лаптопа е напълно съвместим с XP, за разлика от Studio-то, което уж всичко му е наред и всички драйвери са намерени, но не е съвсем така.

http://www.pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_In...835YBC6B_O_S_R/

http://pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_Notebook_Studio_1535/ Студиото има подсветка на клавиатурата, Slot-in DVD, малко по-добър дизай и изработка, но за същата цена е с малко по-слаб процесор и без чанта.

Благодаря ти за споделеното мнение. Бих искала и за по-ниска цена да получа информация по възможност, диапазона е от 1200 до 1500 лв., като максимума е 1500 лв., но предпочитам колкото може по-ниска цена!

Благодаря ти за споделеното мнение. Бих искала и за по-ниска цена да получа информация по възможност, диапазона е от 1200 до 1500 лв., като максимума е 1500 лв., но предпочитам колкото може по-ниска цена!

Цък - изглежда отлично и е с отлични параметри, не съм го пипал още. Това което ме притесни в първия момент е, че няма такъв модел на сайта на Ейсус sad.gif Просто няма серия X56(TR) или подобна на сайта им. Очевидно става дума за нашенска грешка но данните му се отлични.

Може и този - цък

• Автор
Цък - изглежда отлично и е с отлични параметри, не съм го пипал още. Това което ме притесни в първия момент е, че няма такъв модел на сайта на Ейсус sad.gif Просто няма серия X56(TR) или подобна на сайта им. Очевидно става дума за нашенска грешка но данните му се отлични.

Може и този - цък

Благодаря ти, но цената не ме устройва!

Благодаря ти, но цената не ме устройва!

Моля, но като не те "устройва", задай горна граница за лаптопа например 1300 лева а не 1500 ??? ;)

Ами ти надскочи и горната граница! sad.gif

Ти по какъв курс на долара смяташ?

Тя да не е помислила че става дума за евро...!?Иначе модела на АСУС е супер,дори се замислих дали не е време за ъпгреид.Хора като стана дума за асус - добри ли са тези лаптопчета.Дайте мнения и отзиви.Аз ползвам Аcer и засега немога да се оплача, освееен от батериите им де (скапват се напълно за около година) но бас ловя че не са единствените с проблемни батерии.

Този Асус като гледам крайни клиентската цена на сайта на мост е 1400 лева с ДДС. Кофтито е че е с АМD, което откъм производителност и консумация със сигурност отстъпва на Intel и тези 2.1Ghz реално имат производителността на интелски процесор около 1.7-1.8Ghz. Доколкото виждам няма да се играят игри и се плаща излишно за видеокарта. Taka или иначе тази видеокарта е много по-слаба от GF8600 и ATI2600

За 1259 лева предлагам следната конфигурация.

http://pcstore.bg/laptopi/acer/ACER_Aspire...n_LX_AUE0C_001/

Процесора и чипсета са по-добри. Паметта е също е на 800Mhz, а не на 667. Гаранцията е с една година повече. Новото видео на интел е около до 3 пъти по-бързо от старата вградена видеокарта 3100 и съвсем си върши работа за някои по непритенциозни игри. Харда също е по-голям и поради по-високата плътност със сигурност и по-бърз от 250Gb-товите модели. Ако лаптопа се вземе с 2 години гаранция вместо 3 е 1200 лева. Модела е супер нов с нов чипсет, видео, wireless, но на диска има всички драйвери за XP и вече съм тествал,че всичко работи перфектно под XP. Звука също е много добър.

Та за тази цена нещо друго с 3 години гаранция и подобни параметри едва ли има.

Друг вариант е и е http://pcstore.bg/laptopi/acer/ACER_Extens...n_LX_EB40C_008/ По-малко, но достатъчно рам, за сметка на една много важна екстра, ако му трябва на човек - HDMI и по-добър процесор.

• Автор

Благодаря за препоръките, мисля отностно един модел- ще го обсъдим и ще ви пиша.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.