Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проверка на LAN

Featured Replies

LAN е през 3COM - неуправляем. От седмица част от РС-тата губят връзка по между си , а някои губят мрежовите принтери. При Ping покзва time out и при 1000 запитвания губят 1%. Тест за вируси е отрицателен... Потребителите се оплакват, че не могат да ползват мрежовите програми независимо дали са под Win или DOS. Рестартирах 3COM-a няколко пъти без ефект... WinXP не показва че е загубил връзката... Моля за съвет от Форума...

Инсталирал ли си на тези PC-та някакви файъруоли непосредствено преди това, правени ли са някакви промени по софтуера, настройките му, а по хардуера? Въобще, сменяно ли е нещо, непосредствено преди да започнат проблемите?

1% загуби не е много при 1000 пинга, но при кабелна връзка може да е свидетелство за силно натоварена мрежа, като натовареността може да се дължи и на някой worm, който блъска трафик насам натам. Проверени ли са всички машини обстойно за вируси?

Не на последно място, провери си напрежението на адаптера на суича. Възможно е да не е съвсем в ред или пък някой от портовете само.

Не знам каква ти е топологията и организацията на мрежата и затова изказвам само предположения. Може да се дължи на много неща, в това число и на дефектирал кабел.

Не виждам кой може да ти помогне с толкова оскъдна информация която си дал. Според мен смени суича за да стане ясно дали изобщо е от него пък и така ще елиминираш няколко възможни проблема наведнъж. Другото е като на Daemon намя смисъл да се повтаряме

• Автор

Благодаря за бързата реакция.

- проверих за вируси - няма;

- reset на switch-а - без ефект/ той е неуправляем/

- няма съобщения за worm-чета;

- смених кабелите към проблемните РС-та - без ефект;

- остава да сменя целия switch - започвам да тормозя the BOSS

:bye:

Вземи един мултицет, продават се по 8-10 лв. във всеки магазин за ел. части и си замери напреженията на адаптера преди това. По-евтино ще ти излезе да смениш само адаптера, отколкото целия 3COM суич.

edit: всъщност ако проблемът е само с някои от PC-тата, може да са си заминали някои от портовете. Пробвай да разместиш положенията на кабелите и ще разбереш, дали е от това.

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

• Автор

Към 3COM-a няма външен адаптер... направо 220V влизат... май не ми се отваря 3COM...между другото стаята, в която е 3СОМ-а няма климатик и е към 40-42 градуса по Целзий... започвам и това да подозирам :whist:

май не ми се отваря 3COM...

<{POST_SNAPBACK}>

Разбирам те напълно biggrin.gif

между другото стаята, в която е 3СОМ-а няма климатик и е към 40-42 градуса по Целзий... започвам и това да подозирам :whist:

<{POST_SNAPBACK}>

Възможно е и това да е проблема, знам ли. Имаш ли спецификация за условията на експлоатация на устройството?

• Автор

Имам обаче the BOSS не ги признава :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.