Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WindowsXP на Fujitsu-siemens AMILO Xi 1526

Featured Replies

Имам лаптоп Fujitsu-siemens AMILO Xi 1526 с инсталирана Vista на него. Машиката обаче е с 1 GB RAM памет и Вистата му идва малко тежичка. Поисках да му сложа WindowsXP, но не може да разпознае харда. Свалих си от официалния сайт драйверите за SATA и ги вградих в инсталационен диск с nLite /понеже лаптопчето няма флопи/. Като бутна този диск и почнат да се четат файловете от него в един момент ми изписва "The file viamrx64.sys is corrupted" и инсталацията прекъсва. С ограничените ми познания по английски подразбирам че този файл е развален, а именно чрез него би трябвало да ХР-то да разпознае файла. Дърпах различни файлове и Уиндоуси, изхабих десетина диска, но резултат нямаше. Ако някой може да ми помогне с този проблем ще съм му благодарен. Искам само да добавя че Sata-та не може да се пусне от биоса, защото липсва такава функция там.

Какво точно не може да бъде пуснато от биоса. Тя Sata-a не трябва да се пуска от биоса , а да се изключи. Погледни все пка по-добре дали няма как да превключиш в Ide / ATA режим. При почти всички лаптопи може.

• Автор

Единственото което може да се промени в биоса са часа и от кое да чете първо - харддиск или СД. Абсолютно никакви други функции не са активни там.

По тракерите има разни вериис на XP със всякакви възможни вградени драйвери. В Arena имаше скорошни такива версии с вградени Sata драйвери за всякакви чипсети и надявам се, че ще има такива за твоя модел. Иначе би трябвало да става с nLite, но досега само един път съм вграждал... все пак всичко беше наред.

Ако ти се занимава да вграждаш SATA драйвери в инсталацията на Windows XP погледни тази тема: Вграждане на драйвери в XP. На трета страница B-Boy е дал линкове към статии в PCWorld:

1-ва статия -> Вграждане на SATA драйвери в инсталационния диск на Windows XP чрез безплатната програма nLite

2-ра статия -> Вграждане на SATA драйвери в Windows XP чрез програмата DriverPacks

Статиите са онагледени с картинки, така че не би трябвало да те затрудни процедурата по вграждане на драйвери.

Приятни занимания и успех!

според мене проблема се е получил при вграждането на драйверите, или си изтеглил грайвери за друг чипсет.

провери и двете неща и използвай RW за да не хабиш много подложки. :P

изключи AHCI режима от БИОС-а

Единственото което може да се промени в биоса са часа и от кое да чете първо - харддиск или СД. Абсолютно никакви други функции не са активни там.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.