Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Internet Connection Sharing

Featured Replies

значи си туациата е следната: имам пц и лаптоп , на пц-то две лан карти и от едната съм шернал нета кам другата и съответно към лаптопа. сега на лаптопа работят оба4е skype i icq ,а IE не иска да ба4ка.... някои знае ли защо става така. и на двете машини имам XP. някой може ли да помогне?

Накратко, ИЕ не иска да бачка...ние да не сме врачки? Виждам, че това е първото ти съобщение, за това ти се прощава. :wors: Дай повече информация! Как така не иска да тръгне? Показва грешка ли, какво пише? Ако не - в task manager показва ли се процеса iexplorer.exe? В Event viewer какво пише?

Редактирано от tao (преглед на промените)

Как така не иска да работи. У дома съм с подобна конфигурация - настолнен компютър с една лан карта за Интернет и един USB Wireless LAN адаптер за връзка на лаптопа и нямам проблеми. Нямам проблеми въпреки, че съм с IE7.0 Beta 1. Предполагам, че използваш вградената ICS на MS Windows XP, което според мен не е най-удачното решение за рутиране на връзката. Все пак MS Windows XP е потребителска ОС, а не сървърна и естествено много, да не кажа на 80% и повече от присъщите на сървърна ОС функции като рутиране, NAT и т.н. са орязани.

Мога да споделя как съм решил връзката у дома. Ето какво съм направил:

1. Настолна машина:

ОС MS Windows XP SP2

Kerio WinRoute Firewall with McAfee Antvirus 6.1.1.419 - интегрирана система, която съчетава в себе си защитна стена, рутер и антивирусна защита.

Два мрежови контролера - 10/100Mbs LAN PCI и 54MBs USB Wireless LAN Adapter

Brouser - MS IE 7.0 Beta 1

На LAN PCI Адаптера задаваш настройките на доставчика.

На другата мрежова карта задаваш IP адрес от рода 192.168.1.1

Това го правиш преди инсталацията на Kerio

След като го инсталираш и кракнеш за да не ти е временна версия, настройваш програмата и връзката вече рутирана. Чети указанията за да не се чудиш защо не работи нещо.

2. Лаптоп

ОС MS Windows XP SP2

Не се инсталира никакъв софтуер за връзка с настолната машина

На мрежовия контролер, който използваш за връзка с настолната машина задаваш IP адрес 192.168.1.2

В Интернет експлорера, от менюто Tools, Internet Options, Connections, LAN Settings - Automatic Configuration - маркираш Automatically detect connections.

След всичко това би трябвало да нямаш проблеми.

Освен това ще имаш сериозна защитна стена и антвирусна програма. Kerio WinRoute Firewall е лека и разбираема програма, удобна за работа.

Ако продължаваш да имаш проблем, то вероятно Internet Explorer на лаптопа е отишъл на кино.

Има и още един вариант за да ти върви връзката. Него съм го реализирал в службата на работната си станция.

Имаме отново настолен компютър и лаптоп. Връзата е отново безжична. На настолната машина има LAN и Wireless LAN адаптери, като втория е конфигуриран като Access Point (AP). На неговите настройки съм му задал да за gateway и DNS IP адреса на външната карта, за да се прехвърля връзката без да се използва ICS на Windows, а в настройките на конфигуриращия софтуер за AP съм задал да се бриджва, т.е. да създаде мост с външната LAN карта.

На лаптопа съм задал за gateway и DNS също IP адреса на външната, Интернет карта. И пак си имам перфектна връзка и всичко работи.

Това е от мен.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

значи си туациата е следната: имам пц и лаптоп , на пц-то две лан карти и от едната съм шернал нета кам другата и съответно към лаптопа. сега на лаптопа работят оба4е skype i icq ,а IE не иска да ба4ка.... някои знае ли защо става така. и на двете машини имам XP. някой може ли да помогне?

Oт поста ти не се разбира върви ли ИЕ на РС-то ти?

Ако на РС-то ти върви, а също можеш да броузваш (колко "красива" дума на български, а? :whist: ), напр. с Опера , проблема ти е в лаптопа. Има вируси, които повреждат Winsock и спасението е чиста преинсталация на Win или използване на пач, който се казваше WinsockXPFix. Не помня линка, сега съм в къщи, като отида на работа ще погледна и ще го постна. Но ти потърси междувременно....

Ако и на РС-то ти ИЕ не върви, а реално имаш нет, значи и там проблемът може да е същия, най-вероятно е така - заразата е минала и през него, нали?

Успех!

Ами щом проблемът ти е вече локализиран и знаеш, че причината е ICS ( Internet Connection Sharing ) то спокойно можеш да пробваш варианта с Kerio WinRoute Firewall 6.1.1.419. Има и по-нова версия, но крака нещо не е доизпипан и не става работата

Какво трябва да направиш:

1. Преди инсталацията:

Настрой си двете LAN карти както трябва, като на тази за вътршната ти мрежа задай gateway и DNS IP адреса на първата.

2. След инсталацията на Kerio WinRoute Firewall, спираш програмата и стартираш крака, като преди това изпълни указанията, които ти излизат в прозореца на кракващата програма.

3. Е, надявам се, че разбираш английски за да я настроиш, а и не е трудно. Има си Wizard в скецията Configuration ---- Trafic Policy. Само, чети преди да натиснеш бутона Next. Не се плаши. Винаги можеш да промениш настройката без да е нужен рестарт на машината.

И последно. Програмата автоматично блокира ICS и отнема функциите му.

Дерзай. Желая ти успех.

П.П. Преди всичко това да го направиш я пробвай и включи лаптопа на връзката ти с интернет директно, задай настройките на доставчика и виж дали ще ти работи IE и всичко друго нормално, без проблеми. За да не кипи безмислен труд, а да се окаже, че проблемът ти е MS Windows на лаптопа.

И още нещо - IE може да се скапе и без наличието на вируси и троянци.

Това е така, но оставаш без защита. Разчиташ само на не особенно уважавания Firewall вграден в MS Windows XP SP2. Няма и още една много хубава функция, така характерна за сървърите - NAT ( Network Address Translation ). Нямаш свобода да задаваш правила и да блокираш не особенно коректни сайтове в Интернет или потребители на мрежата на кабелния интернет оператор, които редовно се опитват да ви претършуват компютъра за удоволствие или да си изпробват някоя гадина на ваш гръб.

Е, оставям всеки да си избере пътя сам. Аз казах моето скромно мнение по въпроса. Всеки е свободен сам да решава как да си настрои и защити мрежата.

Всичко добро от мен и успехи.

• Автор

Мерси nickfox за подробното описание... в провинцията съм и така или ина4е не мога да пробвам сега нещата..sad.gif а ина4е на въпросите за ИЕ - не мога да браузвам. ина4е като пусна директно лаптопа към достав4ика - вси4ко си идва по местата...а ина4е тва за винруут го пробвам ама настроиките за мрежата ги направих след като го инсталирах. явно това е грешката...ще видим

10x anyways

P.S. абе горе долу се справям с енглиша хихихихи

Мерси nickfox за подробното описание... в провинцията съм и така или ина4е не мога да пробвам сега нещата..sad.gif  а ина4е на въпросите за ИЕ - не мога да браузвам. ина4е като пусна директно лаптопа към достав4ика - вси4ко си идва по местата...а ина4е тва за винруут го пробвам ама настроиките за мрежата ги направих след като го инсталирах. явно това е грешката...ще видим

10x anyways

P.S. абе горе долу се справям с енглиша хихихихи

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, ще се опитам малко по подробно да ти обясня някои неща.

1. Настройка на LAN картите.

- външна LAN карта, към доставчика ти. На нея задаваш настройките на твоя Интернет доставчик.

- вътрешна LAN карта - на нея задаваш настройки примерно:

IP : 192.168.1.1

Mask: 255.255.255.0

Gateway: IP адреса на външната LAN

DNS: IP адреса на външната LAN

2. Инсталиране на Kerio WinRoute Firewall with McAfee Antivirus.

Запускаш инсталационният файл. Даваш му Custom и Next. След това за парола си въвеждаш каквото си избереш. Следващата стъпка е като инсталира един дивайс и ти дава съобщение че не е дигитално подписан. Даваш му продължи въпреки това. Инсталацията си минава. Рестартираш компютъра.

3. След рестарта те пита дали да ти стартира административната конзола. Даваш му да я стартира. Въвеждаш си паролата и ти се зарежда административната конзола. Тя ти стартира дректно магьосника за конфигуриране. Там вече следваш указанията. Задаваш за контролер за интернет, контролера на външната ти LAN. Тази с адреса на доставчика.

След това му задаваш да ти пропуска всички сървиси, а не както е по подразбиране само някои. Останалото го забраняваш - това за VPN и други такива.

Стигаш до края и това е с настройката на Kerio

4. Шерваш една папка на настолната машина за да можеш с лаптопа да се логнеш към него. Да те приеме един вид. След това си махаш шерването.

LAN адаптера на лаптопа му даваш примерно следните настрйки:

IP: 192.168.1.2

Mask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

DNS: 192.168.1.1

Би трябвало след тези неща да нямаш проблеми.

5. За да махнеш триал ограничението на Kerio

- спираш winroute engine.

- копираш крака в папката на WinRoute

- стртираш

Минава всичко и отново стартираш WinRoute Engine

Сега вече не би трябвало да имаш ограничение за ползването.

Това е.

Моля да бъда извинен от модератори и администратори за това, че почти повторих мой предишен пост по тази тема в стремежа си да помогна на потребител на форума.

Предварително благодаря за проявеното разбиране.

• 3 месеца по-късно...

Всичко стана ток и жица само дето отlooka на вътрешното pc не иска от откине кво ли не направих и не и не.Някой да има идеи?

Редактирано от aaliyah_st (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Аз имам друго предложение. Не си казал какъв ти е доставчика! cool.gif Ако случайно си на АДСЛ или настройките на лана са ти Обтейн Аутоматикали няма да стане с 192.168.1.1

Така:

Лан картата, кояте е свързана с доставчика и задаваш следните настройки само ако си на АДСЛ и преди това е била аутоматикали:

IP Adress: 192.168.1.2

Gateway: 192.168.1.1 (192.168.1.1 е АДСЛ модема)

Preferred DNS: 212.39.90.42

Alternate DNS: 212.39.90.43

И тук шерваш тази кънекция от адвансед, но не позволяваш на другите юзери да я управляват.

Другата лан:

Вариант 1:

IP Adress: 192.168.1.10

Gateway: 192.168.1.2

Preferred DNS: 212.39.90.42

Alternate DNS: 212.39.90.43

Вариант 2: абсолютно същото ката вар. 1, но ДНСите са ти аутоматикали

Вариант 3:

1. Отваряте Start > Settings > Control Panel > Network Connections, в листата с връзките трябва да имате поне две връзки (за всяко физическо устройство по една),

2. Кликвате с десен бутон на мишката върху връзката към интернет доставчика ви и давате Properties,

3. В отворилият се прозорец избирате Advanced Tab и check-вате тикчето на "Allow other network users to connect through this

computer's Internet connection",

4. Появява ви се още един Checkbox който може да check-нете ако желаете, някой друг от компютрите да може да контролира споделената връзка. Под Default тази опция е изключена.

5. Давате Ok и затваряте с Close Properties на връзката която бяхте отворили преди малко,

6. Отивате на втората връзка и правите същата процедура, отваряте Properties, но този път в листата с многото протоколи избирате TCP/IP и давате Configure,

7. Ще ви се отвори нов прозорец в който въвеждате следните полета:

IP Address: 192.168.0.1, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway и DNS Servers оставяте празни и давате Ok > Close и с конфигурирането на сървъра, (образно казано) сте готови.

След това, отивате на компютъра, на който ще share-вате интернета и от Properties на връзката му, правите следните настройки:

IP Address: 192.168.0.2, Subnet Mask: 255.255.255.0, Default Gateway: 192.168.0.1, DNS Server: 192.168.0.1 и давате Ok > Close.

Рестартирате и двете машини (или само връзките към интернет) и би трябвало всичко да е Ok и двата компютъра да имат интернет.

Вариант 4: Ако не стане си поиграй с шеъринга на кънекциите.

Вариант 5: Друг може би ще ти помогне - толкова ми беше по силите cool.gif

А сега за оутлуука ако си инсталирал прокси или нещо от сорта може и да не тръгне....опитай по-горните начини, но не забравяй да запомниш какви настройки си ползвал преди това.

Редактирано от DaRkNeSs`eViL (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.