Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Koй Монитор?!

Featured Replies

Колебая се между тези три монитора и ще се радвам да ми кажете при кой цена/качество е по-добре?! Първият го хвалят много но незнам дали с тази матрица, а вторият не съм го виждал изобщо? Благодаря ви предварително!

http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=3374287&id=4206

http://sky.911.bg/a2/offers.asp?p=3374285&id=4206

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09026674

Цените в момента са: 1-вия 265лв.

2-рия 350лв.

на третия цената е каквато си я пише

Редактирано от vinit (преглед на промените)

Аз съм за втория ... поради редица обективни и не чак толкова обективни причини (все пак седя пред един такъв).

• Автор

Еее дано си прав, защото днес го поръчах заедно с конфигурацията и после започнах да се разубеждавам и размислях да им се обаждам да заменя поръчката... Доволен ли си от твоя?! Кажи ми "твърдо да" моля те :P

Асус като марка са доста известни, но Самсунг правят качествени монитори(не само). Вземай Самсунга, няма да съжаляваш.

Редактирано от kris_bg (преглед на промените)

Ако искаш да си имаш проблеми вземи Самсунга.Все още LCD-тата не са се научили как се правят. cool.gif

Ако искаш да си имаш проблеми вземи Самсунга.Все още LCD-тата не са се научили как се правят. cool.gif

В Карлово има зала с 30 компютъра, всички с екрани като този втория. Игрите вървят размазващо на него. Взимай Асус-а добър е ! Вуйна ми работи в Техномаркет Европа и ми казва много неща, едно от тях е, че най-проблемната (давана на сервиза) техника е на марката Самсунг ( ако не броим НЕО и някой други измислени марки ), но всяко правило има изключения, защото аз имам аудио система и климатик Самсунг и съм много доволен, в момента става дума за LCD-та. :hush:

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

Твърдо ДА.

И това дето го говори TiriT e писано и преди - Самсунг и Нео най-често посещават сервизите. Иначе мониторите Самсунг са с невериятни качества за цената си и ако се улуче една на 5 бройки, която да е читава, ... то тогава си на далавера. Но ...

Няма марка която да не дава дефект. Това че в Технополис има доста сервизни Самсунг може , но от какво е повредата? Дали е от дефект? Асуса който той е избрал е почти същия като параметри със Самсунга, но той има по-голям контраст(самсунга) , което е доста важно за качествена картина. Колкото до замазването, това са монитори които не работят добре, ако видео картата е пръчка! При 2мсек не може да има замазване(говорим за добра карта), освен ако не е някои самсунг от преди 10години :ph34r:

Най-добре отиди до най-близкия магазин и се увери сам , ако можеш де, и си направи сам преценка в качество на картината между тези модели коити си избрал

Преди няколко дни бях пуснал тема за избор на монитор, но никой не ми отговори, затова ще се възползвам да попитам тук. :P Бюджета ми е ограничен 400лв., но все пак искам що годе качествен монитор. Последно се спрях на тези двата:

ASUS VW222S или Samsung SM2253BW. По параметри този, който съм избрал аз същия ли е, с този който препоръча xactoR? Предварително благодаря.

П.П. Не е ли загуба това, че ASUS-а няма DVI? sad.gif

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Виж този ... http://www.comtradebg.com/asus-20lcd-vw202nr5ms-p-1308.html ... Има DVI, което според мен не е голямо приимущество, но някой хора държат на това.

Отново предлагам Асус само защото съм доволен от моя такъв. Попринцип не съм почитател на Филипс и Самсунг, а и се чуват разни лоши неща. Иначе всеки може да ти каже кой да вземеш след като погледне характеристиките и ... евентуално реши, че те (и цената) значат нещо.

Най-добре е да се сравнят двата монитора на место и ... да си поемеш дълбоко въздух преди да избереш :)

Преди няколко дни бях пуснал тема за избор на монитор, но никой не ми отговори, затова ще се възползвам да попитам тук. ;) Бюджета ми е ограничен 400лв., но все пак искам що годе качествен монитор.

П.П. Не е ли загуба това, че ASUS-а няма DVI? sad.gif

За по-ограничен бюджет ти предлагам този - цък - около 351 лева излиза като за утре долара май ще е около 1.45 продава :) Но ако имаш лека резерва или аз съм объркал курса нека да е този - с предполагаема цена около 420 лева :)

Аз не бих избрал нито един от тея монитори... Предпочитам някой LG с 2 ms (според мен LG са доста добри монитори) cool.gif:);)

Имайте впредвид, че това 2ms е само Gray-to-gray. Тези, на които пише 5ms, обикновенно също са 2ms gray-to-gray. А и всичко под 8ms е предоволно, защото окото не може да хване забавянето (то при 8ms се връзват над 120 кадъра в секунда). Та времето за реакция вече не е най-важният показател. Аз лично бих погледнал контраста. И Асус и Самсунг (и LG, които нещо ги забравих горе) си имат собствени технологии за увеличаване на контраста ... При Асус се стига до 2000-3000:1, при Сансунг и LG до 5000-8000-10000:1. Но като застанеш и сравниш двете картини ... разликата е минимална, а при някои модели дори става гадно от прекалено многото контраст. Естествено това зависи и от моментната настройка (режим на работа), както и от преложението, което е пуснато - напрмер при игрите повечето контраст е добре дошъл, но сърфирайки из нета или гледайки филм това дразни.

И има още куп неща, които са добре и/или зле и при едните и при другите ... Матриците също са важен фактор, защото TN, макар и да предлага всичко необходимо, си остава малко от малко несъвършена технология.

Има главна тема посветена на тия въпроси, така че няма смисъл да се задълбочаваме. Пазарът е пълен с продукти, а във форума все ще се намери някой да хвали или плюе по даден модел/производител. Така че ...

Най-добре е да се сравнят двата монитора на место и ... да си поемеш дълбоко въздух преди да избереш

Тоя монитор който вземеш и да е 8мс, няма да осетиш разликата. Това са най-вече пазарни простотии...колкото до SAMSUNG, никога вече няма да докосна самсунг. Самсунг горят пиксели като коледни лампи, и са една от водещите фирми по дефекти. Повярвай ми от личн опит ти го казвам. Познавам доста народ, който продава компютри...и мога да кажа, че Самсунг дава най-много дефекти. GSM-мите дето произвежда самсунг дават толкова много дефекти, че ми стана досадно като чуя самсунг. Аз от трите твой предложения предлагам номер 2. При всяка марка има дефекти, но при Самсунг напоследък за мен станаха осезаеми. cool.gif

Аз не искам да деля мониторите по марки важно е качеството. Верно е че Самсунг има по-добар контраст от Асуса, все пак произвеждат телевизори. Асус не произвеждат, но за сметка имат добри решения при лаптопите, както и Ейсър. Аз вкащи имам Самсунг LCD и сам доволен от нeго, както при игри така и при филми.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите!!! Чуствам се доволен, че съм взел Асус-чето... Дано да е добро! ;)

Няма марка която да не дава дефект. Това че в Технополис има доста сервизни Самсунг може , но от какво е повредата? Дали е от дефект? Асуса който той е избрал е почти същия като параметри със Самсунга, но той има по-голям контраст(самсунга) , което е доста важно за качествена картина. Колкото до замазването, това са монитори които не работят добре, ако видео картата е пръчка! При 2мсек не може да има замазване(говорим за добра карта), освен ако не е някои самсунг от преди 10години ;)

Най-добре отиди до най-близкия магазин и се увери сам , ако можеш де, и си направи сам преценка в качество на картината между тези модели коити си избрал

Картата ще бъде на ATI Sapphire HD3650 512 MB DDR3 Сигурно няма да има проблеми с нея?! :)

Редактирано от vinit (преглед на промените)

Имайте впредвид, че това 2ms е само Gray-to-gray. Тези, на които пише 5ms, обикновенно също са 2ms gray-to-gray. А и всичко под 8ms е предоволно, защото окото не може да хване забавянето (то при 8ms се връзват над 120 кадъра в секунда). Та времето за реакция вече не е най-важният показател.

На които си пише 5 ms са си 5 ms (няма как да са 2). То няма по-малко от 2 ms при LCD TFT мониторите (а и при другите също).

Има си разлика при игри (или поне аз виждам линии се появяват).

Виждаш разлика между 2 и 5 ?!?! Ти би трябвало да можеш да наблюдаваш и делене на клетки без микроскоп biggrin.gif

Иначе на тези на които пише 2ms, винаги е упоменато, че става въпрос за GTG. Докато при тези, на които пише 5ms, обикновено става въпрос за реалното време на реакция. Или поне нещо такова зъбелязах аз из сайтовете. Не съм сигурен, трябва да почна да ровя по сайтовете на производителите.

Виждаш разлика между 2 и 5 ?!?! Ти би трябвало да можеш да наблюдаваш и делене на клетки без микроскоп biggrin.gif

Иначе на тези на които пише 2ms, винаги е упоменато, че става въпрос за GTG. Докато при тези, на които пише 5ms, обикновено става въпрос за реалното време на реакция. Или поне нещо такова зъбелязах аз из сайтовете. Не съм сигурен, трябва да почна да ровя по сайтовете на производителите.

Еми не знам... явно съм като някой от филма "герой" Аз сигурно виждам сичко biggrin.gif

Иначе за 5-тте ms не мисля че не са и те gtg

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Благодаря на всички за отговорите!!! Чуствам се доволен, че съм взел Асус-чето... Дано да е добро! :P

Честито, да си го ползваш със здраве ! :P

Благодаря на всички за отговорите!!! Чуствам се доволен, че съм взел Асус-чето... Дано да е добро! :)

Картата ще бъде на ATI Sapphire HD3650 512 MB DDR3 Сигурно няма да има проблеми с нея?! :)

Позволете да сложа качулката (то при мен вали от дъжд на вятър де) на темата.

Изборът на "Асус-чето" е без право на обжалване както казва Ал Пачино, защитавайки партньора си Роберт д'Ниро, защото сред трите избора то е право в 10-та на Иво Минджев.

1). Стилен дизайн

Това е субективно мнение. Просто предпочитам черния цвят пред бял, сребрист и разните му там второфевруарски варианти.

2). Наличие на DVI порт.

Това не е новост и е в пряка зависимост от видеокартата.

3). Диаметърът на пиксела. Той е мехлем за окото с своя .258 мм размер. Не натоварва очите, не ги напряга подобен размер. За тези пари има 22" Acer 16/10 например, чийто диаметър е ужасните 0.289мм

Останалите показатели за маркетонгови шашми, които само замазват истината.

Провери го за мъртви пиксели с следните програми:

TFT монитор тест

Nokia Monitor Test

честита покупка

:bedtime2: Реших да изпробвам какъв резултат ще покаже при тест с програмите предложени от Profruit -за което благодаря- :) старият ми монитор Samsung "CRT", ето резултатите: msjc7.jpg Аз ли съм в грешка или 12ms като за CRT е бавно. :eek:

П.П. Тестът е квадратче отбиващо се в границите на екрана, но интересното е, че оставя краткотрайна опашка след себе си, с една дума размазва се. Нормално ли е?

*В Nokia Monitor Test няма такъв вид тест, затова ползвах tfttest.

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.