Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD read write error

Featured Replies

Имам си един доста стар хард Макстор 120 ГБ. Дава ми от време на време read write error като включвам компютъра или, че не може да бутне от тоя драйв. Напоследък си пускам компютъра със инсталационния диск на Уиндоус ХР. Давам R да поправя инсталацията, избирам я и пиша CHKDSK. EXIT и уиндоус си тръгва.

Писах веднъж CHKDSK /P сканира го, оправя някакви файлове и после пак си прави проблеми. Сканирах и под уиндоус със следващ рестарт. Bad sectors не намира.

Какво става? Има ли лек? Да изхвърлям ли диска?

ПС смартовете са нормални

Не е лоша идея да провериш дали куплунга не се е поизмъкнал (към диска и към контролера). А може и да пробваш с подмяна на кабела. Ако и това не помогне си архивираш всичко и чакаш да се скапе съвсем (което може да стане утре или след година)

• Автор

Днес цял ден съм в движение и не мога да се хвана да направя тази операция. Значи ако не се оправи от кабела - в коша.

Днес цял ден съм в движение и не мога да се хвана да направя тази операция. Значи ако не се оправи от кабела - в коша.

Зависи колко държиш на информацията от диска. Ао можеш да си разрешиш времето за възстановяване/инсталиране защо да не го ползваш. А можеи да изкара година и повече, зависи :-)

• Автор

При следваща мизерия ще му обясня колко държа на него :P Само да не става мизерията от някоя друга част.

• Автор

Сложих 2 райд диска без да пипам стария. Вчера инсталирах всичко. Днес пускам и пак cannot boot from device. Сложи правилния девайс и натисни. Е добре ама в биос-а девайсите са си както трябва. Няма флопи - само ЦД и РАИД. Пробвах стария диск със старата инсталация на уиндоус - същата грешка. Иначе биоса си разпознаваше и раид-а и стария хдд. Като райда е САТА а стария е ПАТА - това ме кара да си мисля, че проблемът не е хардуерен от контролера на дъното.

Накрая бутна, но не разбрах как. Единственото, което направих беше да дизейлбъл флопито и да изчистя лога на биос ама това не е причина да се оправи. Има функция в биос-а, която не разбирам. OS-boot Timeout - Disabled, 5m, 10m, 20m. При мен е забранена. Може ли оттам да ми ги върти номерата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.