Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рестартирането

Featured Replies

Привет и от мен .

Проблема е следният.Копютъра се рестартира при зареждането на windowsa,изписва welkome и се рестартира.

Под сейф мод си работи .Върнах от "систем ресторе" на стара дата обаче ефект никакъв.

ПС.Имам и друг проблем за да се стратира windowsa трябв всеки път да натискам F1 ,знам че има начин да не иска всеки път F1 ама забравих как .

Привет и от мен .

Проблема е следният.Копютъра се рестартира при зареждането на windowsa,изписва welkome и се рестартира.

Под сейф мод си работи .Върнах от "систем ресторе" на стара дата обаче ефект никакъв.

ПС.Имам и друг проблем за да се стратира windowsa трябв всеки път да натискам F1 ,знам че има начин да не иска всеки път F1 ама забравих как .

1. Под Safe Mode деинсталираш последните инсталирани програми.

2. Какво налага натискането на F1 ? Какво е точно съобщението ?

• Автор

Махнах почти всичко което е инсталирано ефект никакъв.

При самото пускане още в началото на компа ми изписва

pres f1 to continue , del to enter setup

pres f8 to enable system configuration

pres f9 to select buuting device

само del и F1 работят при натискане на F8 F9 нищо не става

Редактирано от injinera (преглед на промените)

Махнах почти всичко което е инсталирано ефект никакъв.

При самото пускане още в началото на компа ми изписва

pres f1 to continue , del to enter setup

pres f8 to enable system configuration

pres f9 to select buuting device

само del и F1 работят при натискане на F8 F9 нищо не става

Влез в Safe Mode и отмени автоматичното рестартиране - My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - бутон Settings - махни отметката пред Automatically restart. Виж какво е съобщението на синия екран, който ще се появи при следващия старт.

• Автор
Влез в Safe Mode и отмени автоматичното рестартиране - My Computer - Properties - Advanced - Startup and Recovery - бутон Settings - махни отметката пред Automatically restart. Виж какво е съобщението на синия екран, който ще се появи при следващия старт.

Направих го и вече не се рестартира.

Обаче проблема с F1 Си остана.

Какво да променя в биоса за да спре да го иска.

Нещо да не си го насилил откъм Биос-а? Тайминги на паметта,оверклок на процесора...

Quick power on Self Test или както е на твойто дъно - сигурно е изключено и още една опция имаше от друг раздел на биос:advanced bios features:security option - system or setup,мисля,че на СЕТЪП спираше да чака потвърждение.

Редактирано от манол (преглед на промените)

• Автор
Нещо да не си го насилил откъм Биос-а?

Едиснственото което съм бутал в биоса е първо да бутва от диска.Пробвах и с настройки на "Дефолт" но пак го иска това F1 sad.gif

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=45422

Опиши възможно най-точно всичко което изписва преди стартиране на ОС. Не може да пише само "pres f1 to continue , del to enter setup" без нищо - има причина да го прави.

• Автор
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=45422

Опиши възможно най-точно всичко което изписва преди стартиране на ОС. Не може да пише само "pres f1 to continue , del to enter setup" без нищо - има причина да го прави.

Извинявам се ако не съм се изразил правилно.

Всеки път като си пусна компютъра иска да натисна F1 за да зареди .

Игнорирах клавиатурата и мишката като вариант (пробвах с други и пак така)

ПС.Като натисна F9 или F8 нестава нищо.Само Del и F1 "работят"

Друго имах предвид - малко по-нагоре трябва да има и други надписи - нещо от рода на CPU Changed или Overclock failed, или нещо друго.

• Автор
Друго имах предвид - малко по-нагоре трябва да има и други надписи - нещо от рода на CPU Changed или Overclock failed, или нещо друго.

1190840_orig.jpg

Интересно че ми изписписва един път CPU Changed ................., а другият път както е на снимката (обаче ми свърши тока на фотоапарата и не можах да го снимам ).

Дано не ви дотягам с моите проблеми.

ПС.Нямам флопи.

1 but-CD

2 but-HDD

3-Closed

А намерих темата за мен, аз също имам проблема с F1-то, моето дъно е компак, пише F1:boot, F10-setup, F12- setup network service или нещо такова, с дефолт не стана.

Ами то си го пише-имаш проблем с флопито.Имам една стара машина с която си правя експерименти,когато забравя да му вържа захранването(на флопито) дава същото съобщение-Flopy Disk(s) fail(40)

Редактирано от openmind (преглед на промените)

Влез в BIOS-a и в първата секция(обикновено Standart CMOS Features) където видиш Drive A - 1.44M 3.5in го направи на NONE.

• Автор
Влез в BIOS-a и в първата секция(обикновено Standart CMOS Features) където видиш Drive A - 1.44M 3.5in го направи на NONE.

Проблема беше точно такъкв. :):yanim: :yanim:

Много благодаря на всички за съдейиствието и помоща. :wors: :wors: :wors:

A етооще инфо да дам дъното ми е компак, горе ми изписва също един надпис

512 Chassis fan not detected.

Ами направи както е казано по-горе: влез в биоса и намери как да изключиш проверка за оборотите на "Chassis fan".

Опааааааа... Може обаче да стане грешка, защото на тия маркови машинки понякога слагат само един вентилатор и за захранването , и за процесора и не се знае къде е включен, така че първо го отвори и огледай дали всички вентилатори се въртят- да не би някой да е спрял и затова да ти дава грешка.

Значи или аз съм слепец или в биоса нямам такова нещо, ама не мога да го отворя щот е в гаранция, това хардуеарен проблем ли е, ако е такъв направо да им го нося...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.