Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся схема за усилвател 2х500W

Featured Replies

Здравеите

Ако може да ми предложите някаква интегрална схема за усилвател 2х500W и ако може да сложа една стъпало 350 - 400W бас и за него предусилвател и някакво захранване за него.

Предварително благодаря на всички

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Пурво такова животно като 500Вата интегрален няма!!!!!! Второ силно ме съмнява че и говорителя ти е 400В Не вярвай на лепенките! Като гледам какви ги пишеш ми става ясно че си нямаш и понятие от електроника и от закони! По добре си купи един фабричен втора ръка за 50-60 лева и не се занимавай с глупусти :P

Здравеите

Ако може да ми предложите някаква интегрална схема за усилвател 2х500W и ако може да сложа една стъпало 350 - 400W бас и за него предусилвател и някакво захранване за него.

Предварително благодаря на всички

Оправи си заглавието на темата.

• Автор

питам дали може да намерите такава схема казвате ми че нямало такава за това сам предвидил и тази http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/files/400MOS.gif това е за 1 стапало но ще напрая две такива и ако може да ми препоръчате стъпало за бас и захранване за тази система ще е супер.

забравих да допълна все още не сам купил говорителите

Редактирано от filipru (преглед на промените)

посочената от теб схема няма нищо общо с интегралната!! Ти имаш ли си и бегла представа какво значи половин киловат електрическа мощност? Говорител половин киловат няма да намериш освен ако не е някой 29 инча че и нагоре и пак се съмнявам да има такъв говорител! Принципно мощните тела се правят с повече от евдин говорител! Усилвател с мощност по-голяма от 60 Вата не се прави в интегрално изпълнение Защото разсейваната мощност е твърде голяма за малката площ на интегралата! Губи се КПД-то и се променят характеристиките на силиция при силно нагряване! Избраната от тебе схема изглежда добре стига да нямаш проблем със "съживяването" и! Ако все пак слезеш на земята прегледай STk4231 За домашни условия е идеална! Транзисторен усилвател в хибридно изпълнение(в общ корпус(нещо като интеграла))! Айде успех!

ПП: Преди да се захванеш прочети малко литература и най-вече как се определя мощността на един говорител (електрическа и акустична) защото 500Вата е котлона на печката или говорителите на местната дискотека! Надявам се че си ме разбрал :)

• Автор

знам че не е интерална а е транзисторна но все пак попитах дали има такава а тази схема която си посочил от порядака на колко вата е

Редактирано от filipru (преглед на промените)

знам че не е интерална а е транзисторна но все пак попитах дали има такава а тази схема която си посочил от порядака на колко вата е

Нищо няма да направиш като чета какво си написал. Веднаж те помолих да си оправиш заглавието на темата. Ако не го оправиш, ще я изтрия! Научете се да четете. Правилно са ти отговорили на въпроса. В тази област нямаш елементарни познания!

• Автор

Ти пак си чети ама около мене има хора които са доста навътре в тази област с усилвателите и търсим схема по която да работим в колектив за това ви помолих да ми дадете схема нищо че не е интегрална а вие го обърнахте на проблем

Нищо няма да направиш като чета какво си написал. Веднаж те помолих да си оправиш заглавието на темата. Ако не го оправиш, ще я изтрия! Научете се да четете. Правилно са ти отговорили на въпроса. В тази област нямаш елементарни познания!

Правилно човека търси схема , все от някъде трябва да се започне . Мода вместо да се кара що не ти помогне , бай Стфане помогни на човека , не всички се раждат научени .

Правилно човека търси схема , все от някъде трябва да се започне . Мода вместо да се кара що не ти помогне , бай Стфане помогни на човека , не всички се раждат научени .

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Ето примерен проект: http://sound.westhost.com/project68.htm

Ти пак си чети ама около мене има хора които са доста навътре в тази област с усилвателите и търсим схема по която да работим в колектив за това ви помолих да ми дадете схема нищо че не е интегрална а вие го обърнахте на проблем

Ето capnemo ти е посочил типичен пример за такова стъпало.

Отвори Google и напиши Power Amplifier 500w и ще намериш каквото търсиш. При такъв екип от специалисти, каквито сте, не е необходимо даже да питате. А за да направиш такова стъпало - 500W трябва да имаш много добри познания по нискочестотна техника. Не само да го "налепиш", а да го вживиш и настроиш за правилна работа. Отдавна разбрахме, че не става въпрос за интегрален вариант. Крайните транзистори са много на брой и са MOSFET - не много евтини и всяка грешка, ще те води отново до магазина за елементи. Желая Ви успех.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.