Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Fujifilm Finepix S100FS или S9600

Featured Replies

Въпросът ми е към тези,които имат преки впечатления от тези два апарата.Разликата в цените е ясна,но на първия

ще падне,а вторият все още се намира само тук-там в Интернет-магазини,но дали си струва да се бърза да се вземе,

тъй като от там да купиш нещо,е все едно "котка в чувал".S100FS е китайско производство,което си е смущаващо

донякъде обстоятелство,за 9600 не знам-не съм го виждал "на живо".И да не превръщаме темата в "Сапунерки против

DSLR-и..."

Въпросът ми е към тези,които имат преки впечатления от тези два апарата.Разликата в цените е ясна,но на първия

ще падне,а вторият все още се намира само тук-там в Интернет-магазини,но дали си струва да се бърза да се вземе,

тъй като от там да купиш нещо,е все едно "котка в чувал".S100FS е китайско производство,което си е смущаващо

донякъде обстоятелство,за 9600 не знам-не съм го виждал "на живо".И да не превръщаме темата в "Сапунерки против

DSLR-и..."

Не знам какво си искал да кажеш с последното си изречение.И двата апарата са сапунерки в турбизпълнение.Виж сам .

• Автор

Знам,че "са сапунерки в турбоизпълнение"...Мисълта ми е да не стане както обикновено в такива форуми-"познавачите

неизменно започват да дават акъл:Що ти трябва сапунерка,била тя и турбо,по-добре за толкова пари си вземи еди-кой

си SLR...Не напразно питам има ли хора с ПРЕКИ впечатления от двата апарата,да са снимали лично с тях,да споделят

плюсовете им,минусите.Ревюта като това,което посочваш,съм прочел доста,но те не вършат много работа,понеже са писани от хора,на които им се плаща за това,а и характеристиките на книга са доста различни от резултатите на практика.

Знам,че "са сапунерки в турбоизпълнение"...Мисълта ми е да не стане както обикновено в такива форуми-"познавачите

неизменно започват да дават акъл:Що ти трябва сапунерка,била тя и турбо,по-добре за толкова пари си вземи еди-кой

си SLR...Не напразно питам има ли хора с ПРЕКИ впечатления от двата апарата,да са снимали лично с тях,да споделят

плюсовете им,минусите.Ревюта като това,което посочваш,съм прочел доста,но те не вършат много работа,понеже са писани от хора,на които им се плаща за това,а и характеристиките на книга са доста различни от резултатите на практика.

Аз никога няма да кажа такова нещо.За любителски снимки турбосапунерките са доста приемливо решение.Сигурен съм че и двата са почти идентични едва ли ще има разлика в качеството на снимките .Мога да ти кажа преките си впечатления от друга една турбо сапунерка ,която отстъпва в доста аспекти на Фуджитата но в съм доволен и ми върши точно тази работа за която съм я взел.Мога да ти дам един съвет: вземаш една карта памет и отиваш в някой магазин където ги има и двата апарата.Снимаш колкото искаш и после сравняваш в къщи ,на спокойствие.

• Автор
Аз никога няма да кажа такова нещо.За любителски снимки турбосапунерките са доста приемливо решение.Сигурен съм че и двата са почти идентични едва ли ще има разлика в качеството на снимките .Мога да ти кажа преките си впечатления от друга една турбо сапунерка ,която отстъпва в доста аспекти на Фуджитата но в съм доволен и ми върши точно тази работа за която съм я взел.Мога да ти дам един съвет: вземаш една карта памет и отиваш в някой магазин където ги има и двата апарата.Снимаш колкото искаш и после сравняваш в къщи ,на спокойствие.

Проблемът е точно в това,че в никой магазин ги няма и двата.9600 се предлага само в някои Интернет-магазини,минава

за остарял модел,вероятно е спрян от производство.Не съм имал възможност да го видя "на живо" и да го пробвам,а мо-

же би си заслужава.Както много хора съжаляват,че са пропуснали да си купят предшественика им-6500.Оказва се мно-

го добър апарат,но отдавна е изчерпан от пазара.Всъщност тук,в Бургас 9600 никога не се е продавал.От скоро имаме

Фотопавилион,където продават S100fs,видях го,пробвах го,апаратът определено кефи,но е много скъп засега-1169 лв.

На всичкото отгоре е китайско производство,а аз гледам да бягам от всичко,що е китайско.Четох в американски сайт,

че и там е китайски,а 9600 бил японски,но дали и тук е така?...

DSLR-и..."

Лично мнение относно всичките ви коментари.

Не си струва. Всякаш касае инвестиция, а тя, инвестиция си струва само ако влагаме в злато, недвижимо имущество. Цифровите апарати имат същата съдба като мобилни телефони и компютри. Бързо падат в цена. До световната финансова криза Kodak предричаше рязко поскъпване на фото-техниката заради повишение на цени на сребро, злато, никел и алуминий. Това не стана, защото кризата удари по джоба на потенциалния купувач. От друга страна фото-производителите изживяват стагнация. Месец септември бе невероятен на нововъведения. Panasonic се отказа от огледалните и пусна серията G1, която е ни рак-ни щука. Това са SLR фотоапарати с сменяеми обективи. Бъдещето ще покаже. Fuji показа 3D фотоапарат с три обектива, а Canon вкара в върховия си модел огледален опция за заснемане на видео, Nikon пък въведе някакъв футуристичен плейър -слушали с вграден комп за безжична връзка с нета, микрофон и камера, която прилепва към очите.

Изводи. Купуваш за да си начешеш крастата или заради конкретна необходимост в зависимост от компромис, или чакаш по-добри времена.

Мисля че си въвел сериозни рестрикции и неизпълними условия в темата си. Колко души разполагат с коментираните апарата едновременно, колко от тях ще мернат темата и колко ще се навият да пишат. Резултатът е налице.

"сапунерки в турбоизпълнение" е жаргон. Това са компактни фотоапарати висок клас. Имитират професионален огледален на вид, но имат несменяема оптика и малка матрица, които от своя страна превъзхождат компактните от нисък клас.

И двата апарата са хубави. На мен по-ми допада 9600. По-лек, по-голяма матрица (относително понятие), по-евтин. Факт е, че матриците изживяват своя прогрес и по-новите малки по площ са по-добри от по-старите големи.

Този клас фотоапарати са много спорни и някои анализатори предричат, че те нямат бъдеще, тъй като ниския клас професионални бързо падат в цена.

За S100FS битува общо мнение, че той няма конкурент в своя клас до момента и обективът позволява да се снимат някои от жанровете на професионално ниво. Що се касае китайското производство то е само такова. На японските модели има позлатен кръг на обектива и това важи за моделите преди 9600. S100FS е само китайско производство.

Що се касае резултатите на практика, това зависи единствено от фотографа.

Цена от 1169 лв е отвратителна. Този фотоапарат струва 849лв нов с ДДС (не говоря за България) и може да се намери по-евтин пак нов, ако намерението е покупка.

• 1 година по-късно...

Дали след толкова време ще се намери някой, който е ползвал Fuji Finepix S100 FS да каже нещо като впечатление?

• Автор

В края на краищата се отказах от Фуджитата,въпреки че много бях "навит" следващият ми апарат да бъде един от тях.Причината:именно това,че не можах да ги пробвам лично-нямаше ги по магазините,за да мога да си създам непосредствени впечатления от двете камери и да ги сравня.Не ми се купуваше "на сляпо" от Интернет-магазини.Резултатът:от повече от година имам Canon PowerShot SX1 IS.Прекрасна камера,нямам думи!Заложих на марката,която ми беше лично позната и преди това,моделът току-що се беше появил по магазините и го тествах достатъчно,преди да го купя.Бих го препоръчал на всеки,който иска да снима за удоволствие.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.