Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Excel не ми запаметява промени по файл.

Featured Replies

Здравейте!...

Сложно е за обяснение, но ще се опитам. Работя в офис и с колежката си прехвърляме .xcl файлове през скайп - тя нанася нова информация, праща ми я, аз отварям файла, копирам от него в моята база данни - и спи градът, нямаме други грижи! От няколко дни обаче имах подозрението, че нещо не е наред - отварям аз нейния файл (тъкмо пратен по скайп) и някак ми изглежда... Стар, с липсващи нови данни. Когато нанесох по-основни промени в нейния файл (добавих допълнителни полета) и тя ми го пратеше за пореден ъпдейт - хопаа, няма ги полетата! Така сгащих проблема. Как ли не пробвахме - наблюдавах я как прави всичко, как запаметява промените, как ми изпраща файла - точно както преди, когато всичко си беше в ред... Но вече не става. Отварям файла при мен - нищо общо с нейния. Отварям нейния, на компютъра й - нищо общо с пратения (и той се "състарил", въпреки направения Save). И двамата работим на USB, там държим документите. Взех нейното, за да видим дали проблема не е в Skyре. Едва ли - пак не може да запамети промените. Имате ли идея как може да се разреши тази главоблъсканица? Благодаря за споделените знания предварително!!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравей! Много бих искал да ти помогна, но и аз имам същият проблем. Може би някой, който хем разбира, хем тука се спира, ще пише. Засега дерзай... Пък може и сам да стигнеш до решение. Аааайде...

Здравей,

Първо .xcl не е файл на Excel.

Какъв е резултата ако запишеш и отвориш файла на същия компютър, без изпращане ?

Има ли някакви съобщения за невъзможност за запазване на данните или няма ?

• Автор
Здравей,

Първо .xcl не е файл на Excel.

Какъв е резултата ако запишеш и отвориш файла на същия компютър, без изпращане ?

Има ли някакви съобщения за невъзможност за запазване на данните или няма ?

Благодаря за включването! Хмм, това за .xcl направо го вярвах... Значи, когато отваряхме файла на същия компютър, промените бяха запаметени. Когато го отварях при мен след получаване по скайп, беше без последните промени. И ако правилно си спомням (защото скоро не сме имали същите проблеми), когато го отваряхме повторно на същия компютър (след като при мен е пристигнал в стария си вид), отново го намирахме в стар вид! Много странна работа...

Благодаря за включването! Хмм, това за .xcl направо го вярвах... Значи, когато отваряхме файла на същия компютър, промените бяха запаметени. Когато го отварях при мен след получаване по скайп, беше без последните промени. И ако правилно си спомням (защото скоро не сме имали същите проблеми), когато го отваряхме повторно на същия компютър (след като при мен е пристигнал в стария си вид), отново го намирахме в стар вид! Много странна работа...

Провери датите на файловете. Струва ми се, че отваряте не този файл, който трябва.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Провери датите на файловете. Струва ми се, че отваряте не този файл, който трябва.

... По всяка вероятност си прав. Без да забелязва, колежката понякога запаметява в друга директория. След което отваря файла-близнак от директорията, в която очаква да е копиран, след като вече го е получила от мен. Ама не, там е стария :baby:

за office 2007 ли иде реч

ако да или единия не е регистриран или са различни версии

ОpenOffice (без притеснение отбирници :) )

... По всяка вероятност си прав. Без да забелязва, колежката понякога запаметява в друга директория. След което отваря файла-близнак от директорията, в която очаква да е копиран, след като вече го е получила от мен. Ама не, там е стария :)
То ако го запаметяваш в същата директория,нормално пита дали да замени съществуващия файл или да го преименова....чудно наистина къде тогава запаменява променения файл,щом винаги ти праща непроменения?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.