Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP заема много RAM- памет

Featured Replies

Здравейте. С XP SP 3 съм и 2 х 1 GB RAM DDR 2, но ми се струва, че Windows яде много от паметта. Ето скрийн:

1209002_orig.jpg

Спрял съм почти всички процеси освен антивирус и някой системни драйвери и пак ми се струва много заетото. Кажето това нормално ли е ?

П.П. След рестарт и изключване на всички програми освен драйверите заема 450 мб, но това пак ми се струва множко.

И още един въпрос- като сметнах сбора на РАМ-а заеман от всички програми е общо 180 МБ, а от паметта са заети още около 260 МБ от неизвестно какво. Това нормално ли е ?

Редактирано от query (преглед на промените)

ееех колко обичам подобни въпроси

научете 1 нещо: паметта сте я сложили, за да се използва - не само да харчи ток и да събира прах в кутията

ако не беше така, щяхме да си седим още на 64МБ памет и да си се кефим

престанете да правите подобни изчисления: сметнах "еди какво си" ама то друго излиза повече. къде се губи?- това важи и за C:\ и сбора на подпапките му. нищо не се губи - това не е виц за титаниеви топчета

и конкретно, че иначе ще се ядосам: въобще не е много - абсолютно нормално е - всеки един софтуеърен продукт се разполага в наличното свободно пространство

ти като си у вас, да не би да се свиваш в 1 ъгъл (метър на метър) и само там да седиш? Не, нали?

• Автор
ееех колко обичам подобни въпроси

научете 1 нещо: паметта сте я сложили, за да се използва - не само да харчи ток и да събира прах в кутията

ако не беше така, щяхме да си седим още на 64МБ памет и да си се кефим

престанете да правите подобни изчисления: сметнах "еди какво си" ама то друго излиза повече. къде се губи?- това важи и за C:\ и сбора на подпапките му. нищо не се губи - това не е виц за титаниеви топчета

и конкретно, че иначе ще се ядосам: въобще не е много - абсолютно нормално е - всеки един софтуеърен продукт се разполага в наличното свободно пространство

ти като си у вас, да не би да се свиваш в 1 ъгъл (метър на метър) и само там да седиш? Не, нали?

ОК де не се карай, не всеки се е родил научен. Можеше просто да обясниш, не да се ядосваш.

извинявай, нищо лично - ама през ден ти си сигурно 15-я с подобо изказване

извинявай че го отнесе

а и в повечето случай не е до научаване а до параноя.........

имам един доста тъп въпрос-защо навсякъде в уиндоуса ми пише че имам 447 РАМ,а човека който ми е ъпгрейдвал е сложил 512(на кутиийката пише 667 МХз а на дъното че поддържа ДДР2 800МХз)

имам един доста тъп въпрос-защо навсякъде в уиндоуса ми пише че имам 447 РАМ,а човека който ми е ъпгрейдвал е сложил 512(на кутиийката пише 667 МХз а на дъното че поддържа ДДР2 800МХз)

Вероятно останалото е заделено от видеоконтролера

на мене ми се виждат много тези 950 :ph34r:

тук на този скреен шот съм пуснал няколко програми за да стигна до 900 МБ (нормален работен режим аколо 400 МБ)

post-63103-1224780562_thumb.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.