Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да се свържа с интернет като използвам GSM за модем

Featured Replies

Как да се свържа с интернет като използвам GSM за модем? Моя GSM има вграден модем и го свързвам с компютъра си с инфрачервен порт, но немога да разбера как става номера...

П.С.

Телефонът ми е Sony Ericsson K500i

за Нокиа ми е ясно как става предполагам, че за Sony Ericsson e подобно чрез Software за телефона най вероятно си има опция !

А замислял ли си се каква ще ти бъде скоростта на трансфер? Максимум 9600бит/сек, скоростта ми в момента е 24 095 000 бит/сек. Което по груби мои сметки ще отворя страницата на калдата за има няма 25 000 пъти по-бързо време от теб с телефона. Отделно една страница е 100к до 1МБ примерно. и като заредиш две страници от по 500кб вече си с 2,40лв напред в сметката за гсм. Успех все пак.

Инак по проблема ти :) чеки че се отплеснах. Като инсталираш модема на телефона трябва да дадеш на интернет опции на компютъра да използва този модем за връзване с интернет.

Как да се свържа с интернет като използвам GSM за модем? Моя GSM има вграден модем и го свързвам с компютъра си с инфрачервен порт, но немога да разбера как става номера...

П.С.

Телефонът ми е Sony Ericsson K500i

Трябва да си намериш IRDA модем драйвер за модела на операционната ти система и модела на телефона - най-добре от сайта на СЕ, предполагам.

Надявам се, че си инсталирал драйверите за IR адаптера - вграден или на USB.

След като имаш инсталиран драйвер за телефона - то трябва да създадеш нова модемна връзка, и като модем да укажеш IR модема на телефона. За да ползваш скоростите на GPRS/EDGE (от порядък на 50-100 кбит/сек), следвай инструкциите от сайта на мобилния ти оператор.

Успех.

• Автор
А замислял ли си се каква ще ти бъде скоростта на трансфер? Максимум 9600бит/сек, скоростта ми в момента е 24 095 000 бит/сек. Което по груби мои сметки ще отворя страницата на калдата за има няма 25 000 пъти по-бързо време от теб с телефона. Отделно една страница е 100к до 1МБ примерно. и като заредиш две страници от по 500кб вече си с 2,40лв напред в сметката за гсм. Успех все пак.

Инак по проблема ти :rolleyes: чеки че се отплеснах. Като инсталираш модема на телефона трябва да дадеш на интернет опции на компютъра да използва този модем за връзване с интернет.

Да наясно сам с цените на МБ трафик...и + това аз си имам БТК ADSL, така че едва ли ще ми трябва толкова често тоя модем...на мен ми трябва ако например правят поредната профилактика, която обикновенно трае цял ден да мога да си влезна в skype...ако тръгна да си сърфирам първо, че няма да мога да изтърпя и 2 страници зареждане и второ не съм толкова тъп ;) . Предполагам за skype няма да ми дърпа кой знае колко тъй като там трафика е главно текст.

ако тръгна да си сърфирам първо, че няма да мога да изтърпя и 2 страници зареждане и второ не съм толкова тъп wink.gif

Ok,не разбрах точно за какво искаш да ползваш нет-а. За skype и icq става супер. Успех.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.