Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за RAM

Featured Replies

Имам малко въпросче за един РАМец ;) Досега имах 1х2 GB RAM Corsair XMS2 400mhz DDR2. Вчера един приятел ми продаде 2x512 RAM Power Quotient 333mhz DDR2. Ползвам Vista Ultimate x32. Като сложих допълнителната РАМ Everest и Task Manager-a ги засякоха. Въпросът ми е, понеже са с различни честоти и са различни марки, ще се боричкат ли, т.е. по-добре ли е с новата РАМ, или със стара е по-добре?

П.П. Vista Performance Test засече подобрение на оценката на РАМ само с 0.1 точка...

Благодаря предварително на всички отговорили!

Няма смисъл. Поне да имаше 2х1, та да работят 3GB в dual. Така само бавиш старата ти памет и да, възможни са конфликти.

• Автор

Еми защо Windows теста показва малко по-добри резултати? Ако ми бавеше старата памет не би било така... :)

Няма смисъл. Поне да имаше 2х1, та да работят 3GB в dual. Така само бавиш старата ти памет и да, възможни са конфликти.

3 GB - dual :yanim:sad.gif

Имам малко въпросче за един РАМец :baby: Досега имах 1х2 GB RAM Corsair XMS2 400mhz DDR2. Вчера един приятел ми продаде 2x512 RAM Power Quotient 333mhz DDR2. Ползвам Vista Ultimate x32. Като сложих допълнителната РАМ Everest и Task Manager-a ги засякоха. Въпросът ми е, понеже са с различни честоти и са различни марки, ще се боричкат ли, т.е. по-добре ли е с новата РАМ, или със стара е по-добре?

П.П. Vista Performance Test засече подобрение на оценката на РАМ само с 0.1 точка...

Благодаря предварително на всички отговорили!

До колкото знам

нечетни числа избягвай.@@ 3 ядрен процесор е дефектен 4 ядрен сас изгоряло 1 ядро мисли

А три ГБ дуал сигурно е 2Х2 ,като от едната плочка е отчупено парче,така ли? :baby:

Айде малко по-сериозно... cool.gif

• Автор

В крайна сметка по-добре ли е с още 2x512 или не? biggrin.gif

3 GB - dual :)sad.gif

2х1 гб + 2х512 мб = 3 гб в dual channel. Условието за дуал ченъл е да бъдат 2 по 2 еднакви като капацитет и желателно с еднаква скорост и производител, но не задължително. cool.gif

За питащия: подобрението е такова само защото се е вдигнало количеството, но скоростта е паднала защото старата ти памет е на 800 мхз, а новата на 667 и съответно сега всичко работи на 667. Ако махнеш старата памет и оставаиш само новата ще получиш горе долу същия резултат като със старата заради по-ниската скорост, но ще помогне dual channel. Опция е в зависимост от уменията ти да клокнеш паметта до 800 мхз. Но не си казал какъв е процесора, все пак ако е с 533 мхз шина няма смисъл.

1 гб на 800мхз е 33 лв, защо се занимаваш с глупости?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

аха, ясно, мерси за отговора! Ке я махам! :lol6:

1 гб на 800мхз е 33 лв, защо се занимаваш с глупости?

А, и аз тва се питам :sobbing: Толкоз ми е акъла... Аз тая рам я взех за 30лв, ама ей я на! Китайски боклук...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.