Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Window Vista - проблем с bootable disc

Featured Replies

Здравейте, имам голямо, ама голямо питане.

Ситуацията е следната: купих си лаптоп от България, точно преди да замина за чужбина. Проблема с лаптопът при купуването беше, че нямаше качена операционна система. В 2та дни преди заминаването ми не сме спали с един мой приятел, само и само, за да можем да инсталираме Виста. В крайна сметка не успяхме. Четохме по форуми, пробвахме кво ли не - нищо не помогна. Накрая си зае*@х лаптопа в България с уговорката, че сестра ми ще намери някой, който да ми качи НЯКАКЪВ windows. И така - човек се намери. В момента на лаптопа ми имам качена оригинална Vista Enterprise. В България, преди да ми го изпратят, лаптопът е вървял без грешка. Преди няколко дена, когато си го получих не можех да го пусна - след зареждане на Windows ми излизаше прозорец, че трябва да въведа Product Key. Въведох го, и се свързах към интернет, за да може да се ауторизира напълно. След тва бях щастлив човек, всичко работеше идеално. В следващия момент обаче, трябваше да разделя харда, защото имах само един drive C:. След като създадох E:, се опитах да преместя файл от C: във E:, при което ми излезна прозорец, че нямам permission, за да мога да го направя. Влезнах в опцийте и видях, че на Users отметки за "full permission" няма. При опита ми да дам full permission в User полето, ми излязоха 3 или 4 прозорчета, гласящи, че boot файловете не могат да паднат под т.н. юрисдикция на Users. Натиснах и на 4те ОК и продължих да си работя по компютъра. След като го изключих и на другия ден се опитах да го пусна, след появата на ASUS welcoming-а ми изписа: "BOOTMGR is missing. Press ctrl+alt+del to restart." И оттогава съм на т'ва дередже. Понеже нямах диска със същата тази Виста, помолих да ми го изпратят под формата на Rar файл. Цяла нощ се пращаше и накрая го получих. Опитах да интегрирам инсталационните файлове в .iso формат, и по този начин да създам image dvd, за да може след рестарт и смяна на boot priorities в БИОС на CD/DVD, да мога да го подкарам и да направя recovery(до сега не съм го правил). Таааа, к'во ли не пробвах, как ли не го записвах - не ще да тръгне след рестарт. Мислех да изтегля драйвери за под XP и да инсталирам, след което да направя "build" към Виста, но не съм сигурен, че ще стане. Вие имате ли някакви предположения как мога да си реша проблема. Защото аз вече изпушвам тотално.

Благодаря много пердварително.

пп: Извинявам се за всякакви пунктуационни и стилистически грешки. Просто го изписах на един дъх. Поздрави

Редактирано от Dizzique (преглед на промените)

Ако проблема е, че не може да стартира от диска, вероятно той не е стартиращ. Единия вариант е да копирт диска наново, но вече като image, и да ти изпратят наново файла. Другия вариант- сваляш някакъв image файл от интернет, който е стартиращ. Използвош някоя от програмите подобни на ISO Maker. Като отвориш image от интернет с пограмата- изтриваш всичко вътре и поставяш твоите файлове, save as и вече твоя image, ще е стартиращ. Използваш опцията в Nero - Burn Image to Disc.

• Автор

Не можах да разбера напълно. Казваш да изтегля програма като ISO Maker, да отворя с нея image на произволна Виста, свалена от нета, и със същата тази програма да изтрия съдържанието и да вкарам на негово място файловете на мойта Виста ? И btw ползвам Ashampoo Burning Studio 8,version 8.01, но ще сваля пак Неро да пробвам с него..

Не можах да разбера напълно. Казваш да изтегля програма като ISO Maker, да отворя с нея image на произволна Виста, свалена от нета, и със същата тази програма да изтрия съдържанието и да вкарам на негово място файловете на мойта Виста ? И btw ползвам Ashampoo Burning Studio 8,version 8.01, но ще сваля пак Неро да пробвам с него..

Обади се на твоя човек да направи наново имидж на тая Виста. Нека да е с UltraIso, после нека да я смачка с WinRAR до някакъв по-малък размер. След изтеглянето я дезархивираш и записваш диска и си готов. Ама защо не си дръпна една вистичка до сега от някой тракер ами правиш подобни гимнастики ?

• Автор
Обади се на твоя човек да направи наново имидж на тая Виста. Нека да е с UltraIso, после нека да я смачка с WinRAR до някакъв по-малък размер. След изтеглянето я дезархивираш и записваш диска и си готов. Ама защо не си дръпна една вистичка до сега от някой тракер ами правиш подобни гимнастики ?

Ам, защото мислех, че ми трябва абсолютно същата версия, за да мога да го накарам да тръгне пак.. Възможно ли е да направя recovery с друг release ?

Ако имаш достатъчно голяма флашка, какво мислиш за такъв вариант - Инсталация на операционна система от флашка?

Не знаех, че може.. Имам под ръка една 4 гигабайтова, ще пробвам с нея, благодаря !

• Автор

Дам, благодаря на всички за отговорите. Реших си проблема.

Така. След като пробвах различни .iso обработващи програми, се натъкнах на PowerIso. С нея отворих image на Виста изтеглена от интернет. Изтрих файловете съдържащи се вътре и добавих файловете на моята версия. Запазих като отделен файл целият, готов вече .iso Windows и го записах с Ashampoo. Функцията, която използвах беше "Burn a DVD Disc from a disc image". След като "изпържих" диска го пробвах на проблемният лаптоп и тръгна. След това беше лесно. Стандартна процедура на files recovory.

Благодаря на всички отговорили на въпросите, които имах. Btw Ashampoo е страхотна програмка. Толкова време ползвах старият г-н Неро, че забравих за съществуването на друг подобен софтуер.

Пак мерси, поздрави :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.