Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преоразмеряване на диска под Windows Vista

Featured Replies

Здравеите на всички.Имам един проблем на който не мога да намеря разрешение от доста време.Преди имах Xp и Vista на два различни дяла.За Виста отделих само 17 гб защото исках само да е тествам.Хареса ми и реших да остана с нея.Да,но това място ми е крайно недостатъчно.Опитах какво ли не за оголемяване на диска-с disk manager на виста ми дава само shrink volume и не ми дава увеличение.Виста ми е на Media (E).

Пробвах Norton Prtition Magic-той дори не иска да се стартира.А с Acronis Partition Expert- всичко е ок,приема ми командите,рестартира се пц-то но не прави нищо.

Незнам и аз вече какво да правя.Ще се радвам да получа някакви съвети :P

post-72089-1224837101_thumb.jpg

Теглиш Acronis Disk Director Suite или Hiren's BootCD v9.6 ...

Ще пиша как аз бих постъпил на твоето място :

1. Този 1.04 Unallocated го слагам в (C:) с помощта на Acronis Disk Director Suite.

2. Зареждам Hiren's BootCD v9.6 от диск и изтривам Media (E:) дял. Защо ? Еми направен е Logical, а не Primary.

3. Вече тези Unallocated 17,12, ги разделям на две части, като към 10 GB слагам в Primary (C:), който вече е 16.25, та да стане към 26,25, а останалите 7,12 ги слагам в New Volume (H:) ...

4. Форматирам Primary (C:) (26,25 Gb) и инсталирам Windows Vista.

5. Краен резултат :

Primary (C:) Boot с Windows Vista - 26,25 GB

LOCAL (D:) Logical Drive - 40,16 GB

New Volume (H:) Logical Drive - 10,28 GB

При положение че ти е малко 26 GB, спасяваш каквото е в New Volume (H:) и тия 10,28 ги лепваш пак на (C:). Вече 36 GB трябва да са напълно достатъчни за Windows Vista ...

Ако не искаш да преинсталираш, може с Acronis Disk Director Suite да конвертираш Logical Drive "Media" (E:) на Primary и в него да сложиш тези Unallocated 1,04 и 15,21 от (C:), което ще изтриеш. Пак ще получиш горният ефект , но лично аз до сега не съм конвертирал така дялове и не знам какви може да са последиците ...

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

• Автор
Теглиш Acronis Disk Director Suite или Hiren's BootCD v9.6 ...

Ако не искаш да преинсталираш, може с Acronis Disk Director Suite да конвертираш Logical Drive "Media" (E:) на Primary и в него да сложиш тези Unallocated 1,04 и 15,21 от (C:), което ще изтриеш. Пак ще получиш горният ефект , но лично аз до сега не съм конвертирал така дялове и не знам какви може да са последиците ...

Направих това.Нямаше проблем със конвентирането в към Primary,обаче после като форматирах с и свободното място го прехвърлих към Media E след стартирането ми изписва това:NTLDR is missing.Press cnt+alt+del to restart sad.gif

Сега незнам какво да правя и пиша от лаптопа.Дали проблема не е в това,че преди при стартирането въпреки че нямах хп имах възможност да избирам кое да се стартира.Чувал съм нещо там за boot.ini.Помогнете плс

• Автор
При форматирането на C: май си затрил NT Loader-а.

В тази тема има два полезни линка, които може (евентуално) да ти помогнат. Свързани са с поправка на проблеми при стартирането на Vista.

Този линк е към support-а на Microsoft, а този е към статия за (почти) същото, но с картинки.

И в двата случая ще ти трябва инсталационното DVD на Vista и ще трябва да пишеш команди в конзолата.

Е да,но не ми буутва нито един диск на виста.Кажете някакъв друг начин моля ви.Да модифицирам ръчно boot.ini ли незнам.Помогнете...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.