Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 2003 -коя версия

Featured Replies

Здраейте!

тука възникна един спор по отношение на сигурността на 2003 при различните версии.

Дали сте запознати, коя от тях е най-сигурната погледната от страна на външни прониквания?

там как бяха...

ентърпрайса,стандарт,Уеб едишана, Корпоративната/тука има спор дали има такава версия-знам, че НЯМА а е сбор ама иди го обясни.../

Нито една от посочените. Най-сигурният Windows 2003 e Windows 2003 Server Edition,едва ли е нужно да обяснявам защо.

Нито една от посочените. Най-сигурният Windows 2003 e Windows 2003 Server Edition,едва ли е нужно да обяснявам защо.

<{POST_SNAPBACK}>

Така. Мисля, че цялата тая тема е излишна. Има толкова много информация в интернет от специалисти, че можете спокойно да се поразровите и да попрочетете.

mkbg, не се изказвай неподготвен по въпрос който не разбираш и не обяснявай защо си казал горното по разбираеми причини.

По рождение MS Windows 2003 си е СЪРВЪРНА ОС. Тя няма версия за работна станция както при 2000 - 2000Server и 2000 Workstation.

След тях се появиха MS Windows XP - ОС за работни станции, настолни и мобилни компютри и MS Windows 20003 Server - ОС за сървъри с няколко версии - Standart, Enterprise, Datacenter, WEB.

Две от тях са с най-много възможности - Enterprise и Datacenter. Enterprise е с в повече възможности и с по широка функционалност от Datacenter, която е незаменима при специфични приложения, свързани с системи за управление на бази данни и бази от данни.

За да не съм голословен - ето ви линк със сравнителна таблица на възможностите на всяка версия:

Compare the Editions of Windows 2003 Server

Източник: Microsoft Corporation

Надявам се това да ви е достатъчно.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

mkbg

Правиш забележки, а виждам, че си по-назад с материала от NEW.

Ето малко инфо за:

Windows Server 2003, Standard Edition

Windows Server 2003, Enterprise Edition

Windows Server 2003, Datacenter Edition

Windows Server 2003, Web Edition

Има доста инфо за тези едишъни. Прегледай ги и реши коя ще ти е от полза cool.gif

Това е може би най-използваната:

LINK: Microsoft.Windows.Server.2003.Enterprise.Edition.with.SP1.VOL-ZWTiSO

Редактирано от tao (преглед на промените)

ей,аз не знам англииски,на мене не ми стана ясно коя е сигурна!

мене ми трябва само за интернет и ми казаха по-рано,да сложа нея.

компа ми е 2гх 512РАМ,нали ще тръгне?

и коя е сигурната от тях???

Ето ТАЗИ е добра.В архива е серийния номер.

Като искаш да инсталираш MS Windows 2003 Server, то ето това е това което ти препоръчвам

MS Windows 2003 Server Enterprise Edition with SP1

Коя е по-сигурна ли? Ами то си зависи от този, които я ползва. Колкото и да е сигурна една операционна система, то ако потребителя не е наясно с основни неща и не си я настрои както трябва след това ще има приказки от рода:

" На, препоръчаха ми я като сигурна, пък то същия боклук"

Системата има много възможности и много настройки, така че да бъде най-добре конфигурирана според нуждите на потребителя. А за да се направят тези настройки човек трябва да е малко или много на ти със сървърните операционни системи.

Ако ще я префасонираш като работна станция - като интерфейс и някои екстри които има в MS Windows XP, то пак е необходимо да знаеш как става това.

• Автор
Прегледай ги и реши коя ще ти е от полза  cool.gif

одавна съм с ентърпрайса на количката;)

просто тука възникна спор преди малко и ми трябваше бързо за да

млъкнат... :)

останахме неразрешимо въпросчето:)то с лукови глави се меспори са казали хората...

иначе станцията му е за лично ползване и 98 да сложи пак ще му връши всичко...

nickfox

а между другото, мерси много за табличката

много е полезна!!!

хаиде със здраве!!!

Редактирано от NEW (преглед на промените)

а какво означава VLM версиите на 2003?

кракнати?

извинявам се за неудобството с този въпрос

не знам англииски... :)

писах по нагоре.

за мене ще има ли някакво значение това или да си сложа без ВЛМто?

не знам англииски... :)

писах по нагоре.

за мене ще има ли някакво значение това или да си сложа без ВЛМто?

<{POST_SNAPBACK}>

За теб няма абсолютно никакво значение. Все тая. С VLM или без ще ти върши една и съща работа.

VLM = Very Large Memory, поддържа виртуална памет (VMM).

Виж повече info

<{POST_SNAPBACK}>

Не си прав за това, което пишеш. Добре даваш линк, ама ти прочете ли го преди да говориш нещо по тоя въпрос.

Да, VLM означава Very Large Memory, но не подържа виртуална памет, а се подържа от VMM ( Virtual Memory Manager ) и е част от тази виртуална памет.

VLM API позволява програми, написани по изискванията на този API и с подръжката на VLM да резервират необходимата им памет с помоща на този програмен интерфейс. Т.е. ако на програма са и необходими 2GB памет, то тя се обръща към VLM, а VLM ще адресира тези 2GB от физическата памет.

Всички ОС подържат виртуална памет. Спeциално за Microsoft като започнеш с DOS и неговия RAM Drive и се стигне до последните версии на Windows.

Не се изказвайте компетентно моля ви по въпроси за които сте чели недочели или лошо превели.

Извинявам се за офтопика.

Значи аз съм сас Windows 2003 Server Enterprise edition SP1 и не сам много доволен от него има прекалено мн секюрити и нещо всякаш от вре3ме на време бози и за това предпочитам Windows server 2003 Enterprise Edition SP1 Famili поне така ми пише на другият диск и наитина според мен по-добре се държи на пистата :baby:

Ами нормално е да има такива неща. Това все пак е операционна система, предназначена за сървъри, а не геймърска такава. А и се съмнявам да знаеш как да я настроиш като сървър, а камо ли пък как да я направиш настолна ОС. Имаше една статийка в нета. Бяха написани част от нещата, ама си има още доста пипане по сървайзи и ред други местенца.

И няма такава версия - MS Windows 2003 Server Enterprise Edition Famuly.

Такова животно нема и това е. Не пишете неща дето не ги разбирате, а и не сте си направили труда да попрочетете малко информация.

Ето ЛИНК от който да прежърнеш своя Уиндоус 2003 в работна станция(формат Pdf 607k). :baby:

Такова животно нема и това е. Не пишете неща дето не ги разбирате, а и не сте си направили труда да попрочетете малко информация.

<{POST_SNAPBACK}>

:) изеинявам се но това малко ме засега ... а как да ги разбираме тези неща като няма кой да ни ги обясни ... все някои който е минал по този път трябва да ни светне в нещата кое е хибаво и кое не и каже да бараме и каде не а не да пише "не пишете неща които не разбирате"

АЗ когато не знам по даден въпрос търся информация, а ако не намеря - питам. Но не отговарям по тема, която нямам знания. Да сте видяли да пускам постове в раздел Уеб Дизайн :hush:

Ето ЛИНК от който да прежърнеш своя Уиндоус 2003 в работна станция(формат Pdf 607k). :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

Как да отворя тези линкове в фаила?

Смених всикчк версии на акробат реадера...

строших си и мишката от кликане и пак не става

Линка се отваря. Пробвах го с Adobe Acrobat Reader 6.0 / 7.0 както и с Adobe Acrobat 7.0 Professional. Няма проблеми.

А колкото до това, че сте се засегнали от думите ми, то не съм имал това намерение. При наличието на толкова много информация в интернет по отношение на продуктите на Microsoft, то не ми става ясно как не сте я намерили. Има на руски, английски и български. Включително на официалния сайт на Microsoft за България. Влизаш в една търсачка като Google, пишеш Windows 2003 Server и доста линкове на доста езици се появяват. Влизаш в сайта на Microsoft - там има достатъчно базова информация, а и не само такава за продуктите. Ние не сме я намерили от Космоса тая информация. Освен това, ако си бяхте направили труда да прочетете предишните постове по темата щяхте да видите, че има линкове с информация за различните версии на продукта и да не пишете неща, които не са верни и след като ви кажат, че не сте прави да се сърдите и държите като ощипани госпожички.

Това е.

Лошото е, че когато се отвори с Акробат не мога да ползвам линковете :clap:

P.S. ето тук ще си ви работят и ще си теглите необходимите пачове cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Някой да е пробвал Windows server 2003 R2 ?

Има ли от къде да се дръпне вече (без data.bg, защото съм към БТК и няма връзка)

С какво е по добър, какво е ъпгрейднато и как върви при вас?

• 2 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.