Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталация на вграден card reader

Featured Replies

На лаптопа ми има вграден card reader за който намерих и инсталирах драйвери от сайта на производителя hp - но не дава признаци че въобще работи когато се сложи карта ohmy.gif Може би аз не съм наясно какво трябва да се прави... Моля обяснете - има ли нужда от допълнителни програми, трябва ли като се сложи SD карта веднага да я покаже в my computer или поне в Devise manager? Няма да е зле да обясните по-подробно какво става като се четат карти от card reader? :speak:

Благодаря предварително

В device menager има ли разни въпросителни, удивителни и зелени човечета? Огледай се за втори драйвер на сайта на производителя....

Трябва в момента в който уиндоус "види" кардрийдъра да се появят няколко "Removable disk" в My Computer и като поставиш нещо да изскача прозорец,от който да те пита - да копира на харддиска/да отвори програма за разглеждане на медийни файлове/.

Има ли такива Ремувабъл дискове(при мене са 4)?

• Автор

И на двата въпроса отговора е не. Нито се появява Removable disk в My Computer, нито се отваря autorun прозорец, в device manager също няма никакъв нов хардуеър... Просто нищо не се случва

Дали card reader e разрешен от BIOS. Всъщност незнам дали има такава опция в BIOS. Нещо от рода Enable or Disable card reader!

• Автор

къде да го търся тоя BIOS за да му проверя настройките? (знам че въпроса е тъп :) )

Въпроса не е тъп, но и аз незнам точно къде. Сиг. е раздела където са вградените устойства като, мрежова карта, блутут, аудио и др.

А ти БИОС незнаеш къде е УФ и аз незнам кво чета извинявай. Ако не знаеш наистина по-добре някой с повече опит да погледне машинката. Иначе се влиза, като рестартираш машинката си пише с кой бутон. Обикновено са F2 или Delete.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор
Въпроса не е тъп, но и аз незнам точно къде. Сиг. е раздела където са вградените устойства като, мрежова карта, блутут, аудио и др.

А ти БИОС незнаеш къде е УФ и аз незнам кво чета извинявай. Ако не знаеш наистина по-добре някой с повече опит да погледне машинката. Иначе се влиза, като рестартираш машинката си пише с кой бутон. Обикновено са F2 или Delete.

значи, проверих в биос-а и там необходимите неща за които пише card нещо-си бяха enabled

компютъра е hp compaq 6715s

И на двата въпроса отговора е не. Нито се появява Removable disk в My Computer, нито се отваря autorun прозорец, в device manager също няма никакъв нов хардуеър... Просто нищо не се случва

Можеш ли да пуснеш една снимка на device manager-а. SCSI and RAID controllers там няма ли Integrated MMC/SD controller?Или нещо подобно?Там трябва също да е разрешено устройството и да има драйвъри.

Редактирано от Нео (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.