Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измамиха ме при ремонта на компютъра ми . . .

Featured Replies

Проблема ми е следния...дадах си компютъра на ремонт...оказа се че трябва да ми сменят даното....след 1дин месец чакане те го направиха (няма да споменавам фирмата) отидах да го взема казаха че са сложили по хубаво дъно и да не им плащам зашото те са ми направили нещо по старото само си платих за ново захранване...3 дена след като си взех компютъра разбрах че той е буквално "печка" смисъл изобщо няма нищо общо с това което беше.. беше станал супер бавен...преинсталирах уиндолс ...какво ли не правих да увелича скороста му ....и когато дадах пропертис на Мy Computer забелязах че процесора ми е друг...старият ми беше AMD Athlon 1.41 GHz a новия AMD Duron 1.04 GHz ... въпроса ми е следния как да докажа какъв е бил процесора ми преди ремонта защото ако го направя мисля да ги съдя защото това си е направо подигравка ! ! ! :speak::shake_puter:

P.S. имам диск от старото дано с драивери и общи програми... от там мога ли да видя какво ми е било даното ? ? ? Моля помогнете защото това е измама...

Редактирано от StefCh0 (преглед на промените)

От описаното не става ясно дали ти е подменено дъното: първо са ти го сменили пък после не даваш пари защото са оправили старото !!!???? Обаче е много ясно, че са ти сменили процесора с по-калпав- извадили са ти Атлона и са ти сложили Дюрон. Доказването мисля, ще е малко трудно, дори и да имаш някаква гаранционна карта в която да са описани компонентите. Винаги могат да кажат, че ти си сменил проца и си го занесъл с Дюрон. Всичко зависи от това дали ще успееш да докажеш измамата пред управителя/собственика на офиса/фирмата и неговата коректност, която обаче ме съмнява при така описаната ( малко неясно според мен ) ситуация.

е нямаш ли гаранция на стария комп, където е описана всяка част със серийния си номер и гаранционния срок?!? Кутиите на дъното и процесора не пазиш ли да видиш кои модели са? И иди им се навикай че сса ти подменили освен дъното и процесора, и да ти върнат компа във старото състояние поне със старите ти части, и че ще забравиш случая. Ако не са твърде нагли ще го сторят. Апропо то затова има приемо-предавателни протоколи ...

И ако може спомени името на фирмата ...

Редактирано от ajaxx (преглед на промените)

Напиши и името на тази фирма,така и правиш"мечешка" услуга.

Напиши и името на тази фирма,така и правиш"мечешка" услуга.

Не трябва да изключваме и провокация. Мисля, че не е редно да се пише името на фирмата. Има си органи, които ще се постараят да компенсират щетата, която в случая е явна!

Защо да не каже фирмата? Утре всеки може да си вземе компютър от тези нагледци.

Такива фирми трябва изобщо да не съществуват на пазара и ако повече хора знаят къде са нагледците, тези фирми ще умрат. :angry:

• Автор

ще потарся всичко за компютъра но и така може да немога да докажа че те са ми сменили процесора с по лабав... а що се отнася до яснотата те ми смениха дъното понеже казаха че те са повредили старото дъно и ми сложиха ново ( което е без пари защото е развалено по тяхна вина) би трябвало да намерят сащото като старото но ми сложиха по ново и по шибан процесор явно ... мисля да се обарна кам Защита на потребителя и да им обясня как стоят нещата . . .

ще потарся всичко за компютъра но и така може да немога да докажа че те са ми сменили процесора с по лабав... а що се отнася до яснотата те ми смениха дъното понеже казаха че те са повредили старото дъно и ми сложиха ново ( което е без пари защото е развалено по тяхна вина) би трябвало да намерят сащото като старото но ми сложиха по ново и по шибан процесор явно ... мисля да се обарна кам Защита на потребителя и да им обясня как стоят нещата . . .

Сега е ясно ! А какъв точно беше проблема ти преди да занесеш компа в сервиза ? Ако компа не е тръгвал, може наистина да ти е изгоряло дъното, а с него и проца (или обратното). Съответно са ти намерили само такъв проц. Това е по-скоро теоретично и малко вероятно предвид факта, че се е наложило да сменят захранването, но без още инфо ...

Поразгледай и новото дъно. Много дъна имат джъмпер (ключе) за скоростта на шината- едното е заключено и е на 200Mhz, а другото положение е автоматично. Може и да са те метнали малко, но според мен не са. Ако процесора е Атлон на 1.4 с 266 шина- сега върви на шина 200 е напълно възможно да ти даде такава разлика. При дъната Gigabyte ключето е SW1.

Успех.

Поразгледай и новото дъно. Много дъна имат джъмпер (ключе) за скоростта на шината- едното е заключено и е на 200Mhz, а другото положение е автоматично. Може и да са те метнали малко, но според мен не са. Ако процесора е Атлон на 1.4 с 266 шина- сега върви на шина 200 е напълно възможно да ти даде такава разлика. При дъната Gigabyte ключето е SW1.

Успех.

Човека го е написал "AMD Athlon 1.41 GHz a новия AMD Duron 1.04 GHz ".

Човека го е написал "AMD Athlon 1.41 GHz a новия AMD Duron 1.04 GHz ".

Няма нужда от оцветяване- не съм сляп. Моят също беше Дюрон докато не цъкнах ключето, после разпознаването беше коректно- АтлонХР 1800. Старото дъно беше Гигабайт VТ600 а новото VТ880.

Редактирано от tzwaro82 (преглед на промените)

Няма нужда от оцветяване- не съм сляп. Моят също беше Дюрон докато не цъкнах ключето, после разпознаването беше коректно- АтлонХР 1800. Старото дъно беше Гигабайт VТ600 а новото VТ880.

Извинявай, доверих се на написаното все едно, че аз съм го проверил, а пък и не би трябвало в тази фирма да не видят такава разлика- особено при положение, че вече са сгафили един път. Но като се замисли човек всичката ни работа е такава в България и затова няма да се оправим, ами ще ни "оправят".

Поогледах се и точно такава честота за процесор Дюрон не видях. Може наистина ФСБ-то да не е 133.

StefCh0 Провери в БИОСа и/или на дъното за настройки на шината. Виж дали е на 133 МХц. Другият и най-сигурен метод, но не ти го препоръчвам ако не си на ти с техниката ( както и изглежда ), е да свалиш радиатора и да видиш означението на проца. Абе я направо отивай обратно с рекламация !!!

Все пак има Атлон на 1,4 на 200 и 266 МХц, а не се знае какъв е бил на стефчо, а и егати куцото дъно- да обърка Атлон ( даже не ХР ) с Дюрон ?!?

Редактирано от rado__ (преглед на промените)

Един път дадох един комп в сервиз и те ми го върнаха опоскан без половината части в него,като ми казаха,че не може да се оправи.Мислеха ме за кретен понеже бях на 13.

Спомени фирмата.Плс После ще ги прецакаме като разправим на цяля Българя какви са.

Проблема ми е следния...дадах си компютъра на ремонт...оказа се че трябва да ми сменят даното....след 1дин месец чакане те го направиха (няма да споменавам фирмата) отидах да го взема казаха че са сложили по хубаво дъно и да не им плащам зашото те са ми направили нещо по старото само си платих за ново захранване...3 дена след като си взех компютъра разбрах че той е буквално "печка" смисъл изобщо няма нищо общо с това което беше.. беше станал супер бавен...преинсталирах уиндолс ...какво ли не правих да увелича скороста му ....и когато дадах пропертис на Мy Computer забелязах че процесора ми е друг...старият ми беше AMD Athlon 1.41 GHz a новия AMD Duron 1.04 GHz ... въпроса ми е следния как да докажа какъв е бил процесора ми преди ремонта защото ако го направя мисля да ги съдя защото това си е направо подигравка ! ! ! :idea:;)

P.S. имам диск от старото дано с драивери и общи програми... от там мога ли да видя какво ми е било даното ? ? ? Моля помогнете защото това е измама...

Моля, помогни ни и ти на нас и кажи коя е фирмата?

Може да питаш някой адвокат как стоят нещата, и както каза някой по-горе добре е да имаш нужните документи за компютъра!?

Предлагам ти друго, ако не е минало много време вдигни един скандал по възможност пред повече клиенти, това ще ги накара да си коригират грешката! Ти решаваш!

Според мен нищо не пречи напълно културно да попиташ защо е друг процесора.

Стават и грешки , не мисля , че ако си държат на репутацията ще откажат да ти сложат другия процесор.

Пак си извадил късмет , защото дъна sA в момента е почти невъзможно да се намерят , масово спират а нови не се правят от много време , тук-там може да има нещо залежало.

В моя сервиз при такива спряли дъна направо ги ориентирам към ъпгрейд -дъно\памет\процесор , и клиента си преценява дали го устройва .

Защото като сложиш старо дъно (ако намериш такова) , няма гаранция , а след време като спре , ще е още по-невероятно да намериш пак такова и да го смениш.

Успех cool.gif

Аз съм съгласен с колегата по - горе. Напълно възможно е да са се объркали. Отиди първо човешки и обясни какъв е проблема. Ако не стане тогава вади рогата. По принцип преди да съдиш някого винаги е хубаво да го изслушаш.

По-принцип когато се предава компютъра на сервиз се попълва бланка с какви части е, с какъв проблем идва и други забележки. По същият начин както когато си даваш колата в сервиз. Това нещо се подписва от теб и от сервиза. Ремонтните дейности и сменените части също се описват и накрая идваш и си прибираш компютъра, а по желание може да си вземеш и изгорелите/развалените компоненти. И да искат после не могат да кажат "Така го донесохте, господине" или "Всичко беше изгоряло и го сменихме целия". За съжаление са много малко сервизите, които процедират по този начин. Най-вече, защото отнема доста време приемането на компютъра и работата става доста отговорна. Нормално е и цените да са по-високи в тези сервизи. Не е като да го закараш в някое мазе, да кажеш "Не работи", те да отговорят "Ами оставете телефон за връзка, ние ще го погледнем и ще ви се обадим, когато е готов", чакаш 1 месец да свършат работа за 4-5 часа, да се разминеш с 20лв и да разправяш после "Измамиха ме".

Съдя, за качеството на сервиза, в който си отишъл по това изречение

казаха че са сложили по хубаво дъно и да не им плащам зашото те са ми направили нещо по старото само си платих за ново захранване

Хем по-хубаво дъно, хем нищо не плащаш за него. Абе ей, безплатен хляб няма biggrin.gif Поне за това ново захранване дадоха ли ти гаранция?

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Отиди във фирмата от която си го купил, първоначално. Ако пазят база данни ще имат и твоята гаранция, и ще имаш документ.

Аз съм съгласен с колегата по - горе. Напълно възможно е да са се объркали. Отиди първо човешки и обясни какъв е проблема. Ако не стане тогава вади рогата. По принцип преди да съдиш някого винаги е хубаво да го изслушаш.

Ама те не са приятели, че да ги изслушва! ;)

Право с рогата напред и това е! Само така, ще се разбере кой прав и кой крив иначе ще те мотаят, а надали обичаш да те моткат!? :P А ако се наложи после се извиняваш най-културно и това е! Истината е, че не си ли търсиш правата никой няма да ти зачете любезното питане, освен ако не си връзкар! Та такива ми ти работи...Хайде успех и да пишеш после как са се развили нещата?

А да, може и фирмата да споменеш ей, така за всеки случай, ако се наложи да се знае! ;)

абе то доста фирми гледат да те минат!

аз занесох навремето едно РС, казаха че дъното е с проблем но нямат подобно и ми сложиха ново дъно с друг процесор - селерон със почти същите мхц но малко по малко(според вас кой е по хубав?). платих но все пак си поисках старото дъно с процесора- дюрон, смутиха се и накрая ни го дадоха, питайки "за какво ти е", казах ще дам обява за да го продам може на някой да му трябва, а нали процесора си е в ред.

"абе оставете ни го ще ви дадем един читав диск втора употреба за него", и взех диска, който тогава по обявите вървеше ~ колкото процесора. но като зная че иначе доста се пазарят и никога не биха заменили равностойни, почти съм сигурен че проблемът с дъното е бил козметичен и са смятали да го ползват с процесора ми

да вече имах опит по рано в друга фирма за друг РС казаха че проблемът му е от дъното и ми го смениха, но се оказа че проблемът бил в захранването, и се реши едва когато и него смених! не не се сетих да си искам старото дъно , а сега съм убеден че си е било здраво!

още по-рано трети ми поискаха 20 лв. за инсталация на WINDows98.......( пиратски де) щото само такаможели да диагностицират дефекта;

на познати в уж нова конфигурация бяха сложили явно стари платки - памет, еверест даде че е произведена отдавна; звук и видео - поне работещи!

все пак най вероятно е да са повредили от глупост и за да не се минат много са ти сложили това което им е под ръка!

• Автор

проблема ми засега е решен...отидах във фирмата и савсем сериозно им обясних закакво става въпрос ...проблема беше в това че трябваше да се настрой чистотата на процесора да работи на 1.40 ГХц ... а за захранването нямам никаква гаранция...надявам се да е добре компютъра...смисъл да не ми прави проблеми за тези работи...фирмата мисля все пак да не я казвам...добра е с според мн хора и коректна(аз немисля така) но няма да я споменавам...благодаря ви че ме посъветвахте :rolleyes:

Ами замисли се реално , за разлика от 400mhz и 256k , която може би е 5-10лв( а според мен нищо , за такива реликви) , кой ще осъдиш , просто е абсурдно.

Не пишете наизуст , малко логика е нужна. Понякога се замислям , че не би било лошо да има и кзоп(комитет за защита от потребителя).

Имал съм доста случаи: носят ми комп-за преинсталиране. Оставят го , включвам го- не пали. " А , работише си" - такъв беше отговора.И доста други сучай с хардуерен проблем, не го казват(гасне , сини екрани и т.н.) и се опитват да минат метър.

Но вече всяка машина , преди да я взема я включвам , независимо колко работа имам в момента .

Толкова от мен cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.