Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на файлова система на MicroSD карта

Featured Replies

MicroSD картата, която си купих вчера работи под FAT32. След като я сложих в телефона работеше нормално няколко часа, но след това започнаха да ми изчезват файловете. Форматирах я и пак така. Стигнах до извода, че телефона не работи с FAT32. Сложих предишната карта и видях, че наистина тя е на FAT. Реших,че формат с HP USB Disk Storage Format Tool ще накарам новата карта да работи под FAT, но съм се заблуждавал. Има опции за FAT32 и NTFS.

Някой може ли да ми каже, как да я накарам да работи на FAT и да си я ползвам без проблеми на телефона. В противен случай трябва да си купувам нова.

Щом с телефона се форматира на FAT32, явно я поддържа тази файлова структура :ph34r:

По-скоро е скапана картата. На скоро ми се случи същия номер с една А-дата - пробвахме я, форматира се, записват се снимки и след известно време няма никой. Та я сменихме с друга и работата заспа.

• Автор
Щом с телефона се форматира на FAT32, явно я поддържа тази файлова структура :)

По-скоро е скапана картата. На скоро ми се случи същия номер с една А-дата - пробвахме я, форматира се, записват се снимки и след известно време няма никой. Та я сменихме с друга и работата заспа.

След време изчезват отново или дава съобщение, че картата е повредена и трябва да се форматира, но след формат отново FAT 32 и така се получава един омагьосан кръг.

Интересно, но картата, която купих също е A-Data. Май ще трябва да купувам нова. sad.gif

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Ръгаш я в четец за карти и я форматираш от операционната система. Тогава ще ти даде дебеланко 16(FAT16 или просто FAT)

• Автор
Ръгаш я в четец за карти и я форматираш от операционната система. Тогава ще ти даде дебеланко 16(FAT16 или просто FAT)

Не става, брато.

Ето вижте, за да не кажете, че се ебавам.

70888792mx9.th.jpg 26972186cx3.th.jpg

Не става, брато.

Ето вижте, за да не кажете, че се ебавам.

70888792mx9.th.jpg 26972186cx3.th.jpg

да виждаме че се ебаваш

картата ти е 4гб а искаш да я форматираш на фаилова система която подържа 2.09 гб .

става ама .... не си струва , разделяш я през акронис (лично съм го пробвал ) и виждаш само единия дял които че е 2гб и го форматираш на фат

ама от прочетеното до тук май телефона подържа фат32 и картата ти е калпава.

В такъв случай или под акронис или Partition magic (hiren's boot cd) и я форматираш. Там ще има 100 %, даже на swap ще можеда я направиш.... :ph34r: Но и аз подклрепям мнението че картата прави номера. Или телефона....опитай с друга карта ако можеш.

• Автор

Ето какво направих: с Αcronis True Image направих имидж на картата ми 2 гигабайта, която ползвах до вчера и възстанових имиджа в Α-data-та 4 гигабайта. Става много весело, защото сега пак си имам 2 гигабайта карта. biggrin.gif

Само, че я направи на FAT.

С две думи вятър работа. Ще ида в магазина и ще се опитам да я върна или сменя за друга.

• Автор

Взех Kingston, държа един ден нормално и вчера пак почнаха да ми изчезват файлове. :)

Явно нещо телефона не е в ред. Днеска ще последва формат + преинсталиране на софта, за да си спомни къде е и да се научи да слуша собственика си.

Edit 02.10.2008: Оказа се, че и двете карти са наред и работят нормално. Проблема е бил в това, че телефона не поддържа висок клас карти и скоростта им му идва в повече. Благодаря на отзовалите се за помощта. :P

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.