Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет при покупка на лаптоп.

Featured Replies

Искам да си купя лаптоп с допълненията (мишка, чанта, рутер, ...) до 2000 лв. Кажете кои марки са най-добри. Няма да играя игри на него. Най-тежката програма може да е "Фотошоп 4". Трябва ми да мога да работя на нея, да сийдвам торенти и да съм отворил още някои неща като Скайп, но без да ми забива или да се забавя. Също така ме интересува и какви характеристики да гледам: хард, процесор, рам, трябва ли да бъде с външна видеокарта, как да разбера процесора двуядрен ли е, да гледам ли колко време е гаранцията, ... Изобщо каквото се сетите пишете, че хабер си нямам.

П.П. Откъде да го купя: фирма, сайт, магазин за техника, големи магазини като "Техномаркет", "Технополис", "Зора" или друго място (ако има такова)?

Dell или HP.

Най-добрите в бизнеса,не искам да влизам в излишни спорове и двете са голями марки,доказани с годините производители

тъй че избирай.

Аз лично съм резервиран към HP тъй като не им харесвам тъчпада-много е лепкав,но ако ползваш мишка нямаш проблеми.Някои от моделите им не поддържат ХР така че имай и това впредвид.

Все пак като ще купуваш лаптоп ще гледаш марката-разчитай на доказани производители като гореизброените.

Останалите са едно ниво по-ниско.

P.S.

Не мога да ти дам съвети за магазини,защото не живея в БГ и не знам как стоят нещата.

Редактирано от NeoTheMatrix (преглед на промените)

Щом ти трябва за работа, а не за игри, избора ти е лесен. Урл, може и друг да си харесаш. Като си харесаш модел, търси в нета къде е най-евтино и колко гаранция ти дават.

Моята препоръка е да си вземеш някой от моделите на Lenovo ThinkPad представители са IBS. Новият R500 е с доста добри възможности, но долъра поскъпна и цената стана леко височка. Разгледай и моделите на SONY в Деком има някакъв избор.

• Автор

Дотук разбрах, но имам още един въпрос. Как да си сменя ОС ако поддържа Уин и ако не поддържа?

Най-добре е да вземеш лаптоп без операционна система, но да проучиш дали има драйвъри за дадения модел за ХП. За ХП, защото е най масовата ОС. За някои лаптопи има драйвъри за ХП на официалните страници на производителите, за други се намират тук-там из нета, за трети пък много трудно се намират или въобще няма, или не работят добре. Препоръчвам да си купиш лаптоп от laptop.bg или pcstore.bg, заради по-ниските цени, може и от друго място, ако е по-евтино, но да не някой неизвестен гараж:speak:

Не бих те посъветвал да си вземаш hp, до колкото знам са първенци по дефекти в момента, твърде си разшириха производството и качеството им падна драстично...

П.П. Откъде да го купя: фирма, сайт, магазин за техника, големи магазини като "Техномаркет", "Технополис", "Зора" или друго място (ако има такова)?

цък или цък

За лимит до около 2000 лева и фотошоп машинката трябва да е 17", мин.1440 резолюция и външно видео. Ако не те бърка размера на лаптопа де и леко по-високото тегло ;) Поразгледай и тези - цък, цък и цък :P

• Автор

Благодаря на всички. Наистина видях добри предложения. Тия дни ще избера и ще си купя.

Откъде да го купя: фирма, сайт, магазин за техника, големи магазини като "Техномаркет", "Технополис", "Зора" или друго място (ако има такова)?

от опит зная че големи магазини като "Техномаркет", "Технополис", метро, "Зора" не са добри за компютърна техника!!!

препоръчвам специализирани фирми!

за нуждите ти не се налага да вземеш свръх скъп лаптоп - всеки нов ще ти свърши работа, значи концентрирай се върху стабилността на фирмите производител и продавач.

НО важното е ще ти трябва ли често извън сграда - на батерии. ако главно в къщи и в офис ще работиш и ако си стиснат ще ти свърши работа и лаптоп втора употреба!

по обява може да попаднеш на стабилен но може и да ти пробутат боклук, по-сигурно от фирма - лианна, квант... дават и гаранция!

• Автор

Обиколих магазините и фирмите, но едно нещо ми направи впечатление. Компанията "ACER" предлага по-изгодни лаптопи на цената, на които са други, т.е. примерно за 1500 лв марка "Сони", "Делл", ... и т.н. на "ACER" лаптопите са с по-добри характеристики: рам, хард, видеокарта, ... Почвам да се чудя коя марка да избера. Какви ви са мненията за "ACER"?

Редактирано от ozic (преглед на промените)

Аз съм със сони и съм много доволен. НО ако ползваш линукс се приготви за серия греди. biggrin.gif

Добри машини са, аз съм фен на Асус, Асер и НР ;)

• Автор

Имам някои изисквания: да е 15 инча, задължително да е с ХР (може и аз да си го сложа стига да го поддържа), харда да е поне 250ГБ, ... ами засега май е това.

П.П. Забравих да спомена, че и "ASUS" имат добри предложения. Така, че чакам мнения за "ASUS" и "ACER". Извинявам се, че се обърках :baby:.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.