Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да махна два Windows-a от компа

Featured Replies

Имам малък проблем. Поне харда ми е разделен на два дяла С: и Е: и при преинсталация на windows-a си инсталирах по погрешка в Е: . Реших да направя нова инсталация в С:, но сега съм с два Windows-a в С: и Е:..... Та въпроса ми е как да остана само с един. Като влезна в My computer и дам на Е: формат и ми отказва ohmy.gifsad.gif

Имам малък проблем. Поне харда ми е разделен на два дяла С: и Е: и при преинсталация на windows-a си инсталирах по погрешка в Е: . Реших да направя нова инсталация в С:, но сега съм с два Windows-a в С: и Е:..... Та въпроса ми е как да остана само с един. Като влезна в My computer и дам на Е: формат и ми отказва ohmy.gifsad.gif

Форматираш всички дялове и инсталираш на ново cool.gif

• Автор

Да де , но как да ги форматирам и двата след като пусна инсталационния диск ми, имам като опция да форматирам само дяла в който ще е инсталацията :gift:

формат на несистемен дял, може да бъде направен и от диск мениджмънта на Wiodows OS....

осъзнаваш предполагам че ще изгубищ всичко

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Aко заредиш Уин-а от С: ще можеш да форматираш Е:-то без проблем. После обаче трябва да си оправиш boot.ini файла. Можеш да форматираш и през инсталационния диск на Уиндоус, като отидеш на Е: и го изтриеш.

Ако диск С: ти е воот-ващ трябва да има в него един файл boot.ini. Отваряш го и четеш какво пише вътре.

Например:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(1)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

Би трябвало втория ред който съм маркирал с червено да го изтриеш, а първата стойност (1) да стане (0).

Точно тази стойност указва на Уиндоус че на компа ти има инсталирани две операционни системи.

След промяната файла би трябвало да изглежда приблизително така:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

П.П. Сега видях че и други колеги са отговорили. Става и както те са казали, но при моя начин можеш просто да изтриеш директорията на Уиндоуса в диск Е:, без да го форматираш наново.

Редактирано от plamil (преглед на промените)

• Автор

Аха, благодаря на всички за отговорите... :gift: само че не го намерих това boot.ini sad.gif

Аха, благодаря на всички за отговорите... :blink: само че не го намерих това boot.ini sad.gif

на теб май ще ти е по-лесно да стартираш от инсталационния диск с Уин-а, да изтриеш всички дялове, да ги създадеш наново и на С:-то да инсталираш Уин-а. После другите дялове ще ги форматираш през Уин-а.

Иначе за да видиш boot.ini на С:-то, трябва от Tools > Folder Options на Explorera да маркираш Show hidden files and folders и да махнеш отметката на Hide protected operating system files. После търсиш в С:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.