Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нерагламентиран достъп до служебен комнютър

Featured Replies

Имам съмнение, че някой влиза и чете инфото на моя служебен компютър. Как мога да се убедя в това си съмнание? Днес докато си работех се появи надпис : В момента друг потребител ползва вашият компютър. Всички РС са в мрежа и са свързани със сървър.

• Автор
Имам съмнение, че някой влиза и чете инфото на моя служебен компютър. Как мога да се убедя в това си съмнание? Днес докато си работех се появи надпис : В момента друг потребител ползва вашият компютър. Всички РС са в мрежа и са свързани със сървър.

Мерси,

1. Адиминистратора ни вече не е на работа пр и нас и нямаме такъв. Въпросът ми възможно ли е той да пипа от личният си комп.?

2. Как да разбера дали ми е шернат РС?

Назначете си администратор и го питайте. Това е най-безпроблемно.

• Автор
Назначете си администратор и го питайте. Това е най-безпроблемно.

Въпросът е ,че трудно ще си намерим администратор. Въпросът ми е аз как мога да съм убедена, че това което си мисля е истина. Аз имам доста познания, но искам тук във форумът да ми се подредят знанията и да не сгафя нещо.

Въпросът е ,че трудно ще си намерим администратор. Въпросът ми е аз как мога да съм убедена, че това което си мисля е истина. Аз имам доста познания, но искам тук във форумът да ми се подредят знанията и да не сгафя нещо.

Най-добре си инсталирай персонална защитна стена като zonealarm или comodo firewall. Тогава ще можеш да отказваш и засичаш всеки опит за неоторизаран достъп до машината

Ако си с администраторски права :

1. Отвори My Computer - Manage, и иди на Local users and Groups - Groups.

2. Виж кои потребители са в групата Administrators, и тези които не смяташ че трябва да са там ги изтрии.

3. Промени си паролата и я пази в тайна. Промени и паролата на локалния Administrator.

4. Провери дали имаш стартирани съмнителни услуги в My Computer - Manage - Services and Applications - Services, и ако откриеш такива (примерно DameWare Mini Remote) ги забрани.

Какво точно беше съобщението, което си видяла, че друг потребител ползва вашия компютър ?

Ако фирмата Ви ползва софтуер за следене работата на персонала, трудно ще се избавиш от любопитния четящ ;)

А админа лесно може да си е пуснал отдалечен достъп до сървъра, а от там в локалната мрежа... особенно ако сървъра е с линукс ;)

Firewall не е лоша идея, но не е сто процентова гаранция :)

Смяна на паролите на всички юзъри в компютъра ти също може да помогне

виж дали имаш инсталирани програми с имена които съдържат:

VNC - UltraVNC, RealVNC, ...

Logmein

Remote Administrator

Remote Admin

Radmin

ако намериш такава, просто я деинсталирай, може да е шефа ти, за да те проверява дали работиш.. рабих във фирма, където имаше такава практика..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.