Алекс Мигитко пред Kaldata: За успешно ICO са необходими три неща – идея, екип и бизнес план, смята оперативния директор на GameCredits

0
403
Главният оперативен директор на GameCredits – Алекс Мигитко, който ще бъде в България по покана на Game Dev Summit Monthly (26 април, Culture Beat) признава, че игрите и новите технологии са негова страст от много години. С над 11 години опит в ИТ сферата Алекс е работил по различни проекти – от създаване на видео игри до fintech.

Днес той се фокусира върху криптивалутите и blockchain технологията и по-специално приложенията им в гейм индустрията. Малко преди гостуването му в България си поговорихме за безбройните приложения на децентрализираните технологии, какво е необходимo за едно успешно ICO и част от новите продукти в портфолиото на компанията.

Как се роди идеята за имплементирането на криптовалута в областта на електронните спортове и разработването на игри?

Гейминг индустрията е една от най-бързо развиващите се индустрии на планетата, но въпреки това тя все още е изправена пред множество проблеми –  измами, високи разходи и такси при финансови транзакции. Всеки, който дори и малко се интересува от криптовалута и приложенията й знае, че тази технология има потенциал да реши всеки един от тези проблеми. Така че, за нас това е съвсем разумно решение и криптовалутата пасва идеално на гейминг индустрията.

Днес всяка втора компания се опитва да направи собствено ICO (Initial Coin Offering). Какво е необходимо, за да се създаде успешно ICO?

За успешно ICO са необходими три неща – идея, екип и бизнес план. Тези неща гарантират дългосрочeн успех. Започвате с решаването на важен проблем, събирате правилния екип и атакувате идеята с брилянтна стратегия. Ако ви липсва нещо от горните изброени – по-добре не тръгвайте в тази посока.

Blockchain технологията не е нова концепция. Как се е променила през последните няколко години? Има ли все още “златна треска” в сектора?

Идеята за децентрализирани мрежи и регистри съществува от години, много преди създаването на Bitcoin през 2009 г. Напоследък наблюдаваме около 500 компании, които са интегрирали или използват blockchain технология. Но това е само началото, все още сме в зората на blockchain-а и със сигурност можем да наблюдаваме т.н. “златна треска” в сектора.  През следващите години със сигурност ще станем свидетели на “експлозия” в използването на тази технология.

Колко активни потребители използват продуктите на компанията?

През изминалата година привличането на нови потребители не беше наша главна цел. Бяхме се фокусирали най-вече върху изграждането на най-добрите възможни продукти.
В момента имаме регистрирани десетки хиляди потребители, които използват нашата еко система от продукти, базирани на blockchain технологията.  С популяризирането и разширяването на потребителската ни база през следващата година очакваме тези цифри да се увеличат бързо.

Ще ни разкажете ли повече за проекта – GPlay? Дочухме, че търсите нови партньори от България?

GPlay е магазин за мобилни приложения (app store) и конкурентна гейминг платформа, използваща blockchain технологията, за да осигури предимства както за геймърите, така и за разработчиците на игри. GPlay позволява на разработчиците да представят своите мобилни игри, да интегрират плащания и да предложат възможности за състезателен гейминг за своите потребители. В същото време предотвратяваме измамите, плащаме на разработчиците на всеки 60 часа и не начисляваме никакви такси. Чрез GPlay се опитваме да предефинираме понятието “магазин за мобилни приложения”. В този момент активно търсим разработчици и компании, които създават игри и биха имали интерес да работят с нас по този проект.

Вашият фирмен лозунг е „Игрите са нашата култура“. Наистина ли играете игри? Кой е вашият личен фаворит?

Разбира се, че играя игри, макар че с работата ми, не мога да играя толкова, колкото бих искал. Вече повече от десетилетие съм фен на Final Fantasy, също така играя Civilization и PUBG.

Вашата лекция в София, която ще бъде в рамките на Game Dev Summit Monthly (26 април, Culture Beat) е свързана с монетизация и електронни спортове. Можете ли да споделите повече информация по темата?

В момента има много ограничен брой начини, по които разработчиците на игри да си осигуряват приходи. Нашата цел е да осигурим нови методи на монетизиране чрез бързо нарастващият интерес към електронните спортове. Създаваме инфраструктура, чрез която разработчиците на игри да могат да предлагат конкурентни  услуги като турнири, събития и др. Електронните спортове са най-добрият начин да се ангажират потребителите, вкючително такива, които не играят, за максимално увеличаване на потенциала за монетизация.

Какво да очаквате от GameCredits в близко бъдеще?

Стартирането на GPlay с игри от различни разработчици и издатели. Скоро след това можете да очаквате първо някои от характеристиките на електронните спортове в нашите водещи продукти GPlay и GShare. Ще работим усилено да оптимизираме потребителския опит, както за разработчиците, така и за геймърите. Когато му дойде времето се надяваме да чуем отзивите ви.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари