Българският холдинг Allterco продава дружества за €7.9 милиона на норвежката LINK

2
595

Българският холдинг Allterco [BUL:A4L] е подписал споразумение да продаде пет от дъщерните си дружества на LINK Mobility Group от Норвегия. Общата индикативна цена е 7.9 милиона евро.

Крайната цена ще бъде определена след като се коригират предварителните финансови отчети на компаниите.

Сделката засяга три български компании – Teravoice, Tera Communications и Allterpay, румънската Teracomm RO и македонската Tera Communication DOOEL.

Allterco ще получи 60% от парите в брой. Други 20% ще бъдат платени в рамките на две години. Оставащите 20% ще се платят чрез прехвърляне на право за покупка на акции в Victory Partners VIII Norway Holding, собственикът на LINK Mobility Group.

Сделката позволява на Allterco да се раздели с цялото си телекомуникационно портфолио. Холдингът иска да се концентрира върху компаниите в групата, които се занимават с IoT (Интернет на нещата).

Сделката трябваше да бъде завършена в края на април миналата година. Тогава преговорите между двете страни бяха временно прекратени, тъй като Victory Partners VIII Norway Holding започна поглъщането на LINK Mobility Group.

Родният холдинг има офиси още в Тайланд, Сингапур, Малайзия и САЩ. Всичко започва през 2002 година под името „ДВР-Ревю“ ЕООД. Компанията работи в партньорство с родни и световни мобилни оператори. През 2013 година започва развитието в областта на IoT . Публичното предлагане на борсата започва на 1 декември 2016 година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

тов не беше ли компанияа, която прави далавери с българските gsm оператори и набутва на хората сметки от нежелани игри и услуги?

бай онзи
бай онзи

баш