В Windows 11 е подобрена работата с няколко монитора

1
1805

Едно от съществените недоглеждания при предишните версии на Windows, които твърде много дразнеха потребителите, бяха ограничените настройки на операционната система при включване или изключване на допълнителни монитори. Много често заради този недостатък се налага отново да се преподреждат програмите прозорци на приложенията, когато допълнителният монитор е изключен или отново включен към лаптопа.

След анализа на инженерната компилация на първата бета версия на Windows 11 се разбра, че новата операционна система на Microsoft запомня местоположението на отворените програмни прозорци при последното включване на външен монитор. Това дава възможност да се възстановят позициите на отворените преди това прозорци, които заемат предишните си местоположения при повторното включване на външния монитор. По този начин се запазва  разположението на отворените програмни прозорци, които се запомнят и остават на същите места, на които са били преди изключването на външния монитор.

Има и други подобрения, като например минимизирането на програмните прозорци, които са били отворени на включения външен дисплей. При Windows 10 това действие води до хаотично прехвърляне на отворените програмни прозорци от изключения външен монитор към основния дисплей. Това създава истински хаос на десктопа. При Windows 11 няма да се наложи търсенето и затварянето на отворените програмни прозорци на приложенията, които са били отворени на външния монитор.

Тези нововъведения бяха признати от експертите като съществени, понеже последно време много потребители започнаха да използват мощни лаптопи вместо десктоп компютри. Така е по-удобно да се работи на работа, а в къщи да се включи допълнителен външен монитор и да се работи по-пълноценно.

3.6 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари