„В България има изобилие от таланти“, Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera

Coursera, известаната платформа за онлайн обучения, наскоро обяви своето разрастване в България. Компанията ще разшири инженерния си екип, както и офисното си пространство. Coursera вече започна набирането на нови членове на екипа, като през следващите месеци броят на базираните в София служители ще се удвои, а основният фокус ще е върху разработването на практически проектни обучения като част от многобройните предложения на Coursera. Тази новина ни подтикна да се срещнем с Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera и да разберем от първа ръка какви са плановете на компанията

4
585
Намит, миналия месец обявихте разширяването на офиса на Rhyme в България. Защо Coursera реши да открие R&D център в София?

Rhyme е основана в България, а Coursera припозна изобилието от качествени технологични таланти в региона. Страната ви се нарежда в топ 15 в света по ИТ умения. Радваме се, да бъдем част от този разширяващ се технологичен хъб.

Какво е основното предимство на България сред другите източноевропейски страни?

Българската технологична индустрия непрекъснато расте, благодарение отчасти на инициативите за дигитална трансформация от страна на правителството и положителните резултати от други големи технологични компании с офиси в България. Вярваме, че можем да продължим да изграждаме силен инженерен екип в София на базата на изобилието от таланти в България.

Колко служители планирате да наемете?

Планираме да удвоим броя на инженерите в нашия офис в София, с първоначален екип от 10 души. Нашата визия е да проучим България като възможност да създадем дългосрочно център за разработка на софтуер.

Какъв тип служител е идеалният кандидат за Coursera?

Търсим софтуерни разработчици за офиса ни в София. Идеалните кандидати трябва да имат както техническата експертиза, така и да приемат основните ценности на Coursera за напредък, дързост, честност и солидарност. Всеки, който се интересува, може да кандидатства онлайн на страницата на Coursera.

Миналият месец обявихте, че българският офис ще работи по нови начини на обучение за всеки служител на компанията. Това ще бъде ли достъпно?

Софийският екип ще се фокусира върху разработването на Rhyme, който е част от нова, практическа среда за обучение, известна като Coursera Labs. Както компании, така и физически лица ще могат да използват Rhyme и други продукти на Coursera Labs по най-различни начини, от обучение на служители до разработване на лично портфолио от проекти, което да бъде споделено по време на интервюта за работа. Проектите ще бъдат представени в рамките на курсове, както и като самостоятелни материали.

Има ли други бъдещи планове за разработка на софтуер в София?

Да, нашата визия е да създадем дългосрочно център за разработка на софтуер.

Какви са вашите бизнес планове за страната? Планирате ли да разгледате и други български градове освен София?

Разглеждаме България и региона по-широко, има различни перспективни възможности за партньорство, които с нетърпение очакваме да проучим допълнително през 2020 г.

Можем ли да очакваме нови курсове, фокусирани върху софтуерното инженерство?

Курсовете, фокусирани върху изграждането на умения за бизнес, технологии и данни са едни от най-популярните в Coursera, така че хората, които се обучават със сигурност могат да очакват ново и актуализирано съдържание в тези области. Предвиждаме нови практически проекти, използващи технологията на Rhyme за учещите се, през 2020 г. Някои проекти ще бъдат интегрирани директно в курсове, а други ще останат самостоятелни. Тези проекти ще бъдат кратки, средно с продължителност 45 минути, и ще предоставят подробни, последователни инструкции през цялото времетраене на проекта. Техническите умения, включително софтуерното инженерство, могат да бъдат трудни за овладяване само чрез курсове, така че ние сме развълнувани да видим как този нов тип практическо обучение помага на учещите се да се подготвят за бъдещето на работата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари