В Apple News ще има абонамент за New York Times, Wall Street Journal и Washington Post

0
211
Apple News

През месец март тази година Apple закупи онлайн услугата Texture за разпространяване на цифрови вестници и списания. Сега технологичният гигант иска да включи в тази услуга водещите новини и вече направи предложения на най-големите вестникарски издания в САЩ. Ако предложеният се приемат и всичко приключи добре, абонатите на Texture ще получат достъп до новинарските ленти на New York Times, Wall Street Journal и Washington Post.

По този начин Apple възнамерява да увеличи интереса на потребителите към информацията от този тип и да увеличи аудиторията от абонати. Целият този процес се ръководи от старшия вицепрезидент на компанията Еди Кю.

Услугата Texture е нещо като каталог от списания и вестници с най-различна тематика. Месечният абонамент за услугата е в размер на $10.

Въпреки че сделката изглежда много лесна и полезна, издателствата имат сериозни причини да се откажат от нея. Компаниите могат да решат, че предлаганите от тях персонални абонаменти са по-изгодни, отколкото публикуването на материалите в миш-маша на Apple.

Но да си припомним, че навремето големите музиканти и музикални компании скептично се отнесоха към Apple Music. Но предложените добри условия и типичния за Apple маркетинг направиха музикалното приложение едно от най-търсените в света.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за