Германец не дава паролата на полицията за конфискуваните биткойни с обща сума $83 милиона

4
2681

Германската прокуратура конфискува от местен мошеник биткойни с обща сума малко над 83 милиона щатски долара. Но има проблем – криптовалутата не може да бъде използвана, понеже престъпникът не съобщава паролата.

Агенция Reuters съобщи, че мъжът е осъден да лежи в затвора и вече е излежал цялата присъда запазвайки пълно мълчание, въпреки многократните опити но полицията да хакне неговия криптопортфейл с над 1700 биткойна.

„Ние го разпитвахме, но той нищо не каза“ – сподели прокурорът на баварския град Кемптен Себастиян Мюрер пред Reuters. „Напълно е възможно той да я е забравил и вече да не я помни“.

Германският мошеник е излежал над две години затвор за скритото инсталиране на специализиран софтуер на чуждите компютри, които са се използвали за добив на биткойни.

Когато е влязъл в затвора, сумата в неговата сметка е била значително по-малка.

Но днес курсът на биткойна постави нов исторически рекорд – $49 693 с ръст почти 3% за изтеклото денонощие и фиатната сума на този криптопортфейл вече е многократно по-висока. Основната криптовалута бързо поскъпва след като институциаоналните инвеститори започнаха да използват биткойни, а Илън Мъск преобразува солидна част от капитала на Tesla в биткойни.

Според статистиките, към днешен ден около 20% от всичките биткойни са напълно изгубени или заключени в портфейли с изгубени пароли. Това означава че те са съвсем недостъпни, като делът на изгубените биткойни непрекъснато расте.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари